Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Відповіді на питання

.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
38.91 Кб
Скачать

???61. Врахувати розмір файлу, задаючи параметри пошуку

62. Здійснювати пошук файлів за певним фрагментом тексту в ньому можна.

63. Операційна система Windows оснащена стандартними простими програмами, які зручні у користуванні і в змозі замінити професійні пакети у випадку швидкого виконання нескладних операцій. Ці програми містяться за адресою Пуск\ Програмы\ Стандартные.

У комплекті Windows є наступні програми:

Калькулятор – програма, що імітує мікрокалькулятор.

Блокнот – простий текстовий редактор, призначений для створення тексту без застосування елементів форматування.

WordPad – повно функціональний текстовий редактор із можливістю форматування тексту.

Paint – простий графічний редактор для створення растрової графіки.

Imaging – програма, що дозволяє переглянути графічні файли та застосувати нескладні виправлення.

Address Book – відкривання вікна папки, що містить перелік адрес та e-mail дописувачів користувача.

- Блокнот (NotePad) – програма для створення невеликих текстових документів у форматі ASCII. Цей текстовий документ не може включати в себе нічого окрім тексту, набраного одним шрифтом. Розмір документа обмежений 64 Кбт.

- WordPad – текстовий редактор, який, на відміну від програми Блокнот, дозволяє набирати текст різними шрифтами, форматувати його, а також вставляти в свій документ малюнки та інші об’єкти, які підготовлені за допомогою інших програм.

- Калькулятор (Calculator) – програма для проведення нескладних математичних розрахунків.

- Paint – графічний редактор для підготовки малюнків у точкових (растрових) форматах.

64. До стандартних програм Windows XP належать: калькулятор, блокнот, Address Book, Imaging, Paint, WordPad.

65. Службовы програми Windows призначені для стиснення даних, обслуговування диска та спостереження за продуктивністю системи.

66. Службові програми Windows:

Архивация данных – призначена для автоматизації регулярного резервного копіювання важливих даних на зовнішні носії (магнітні стрічки, магнітні та магніто-оптичні диски, лазерні диски).

Буфер обмена – призначений для перегляду вмісту буфера обміну.

Дефрагментация диска – програма, призначена для підвищення ефективності роботи жорсткого диску, завдяки впорядкуванню файлової структури жорсткого диску.

Мастер обслуживания – програма, призначена для виконання довготривалих операцій по скануванню та дефрагментації жорсткого диску у нічний час.

Очистка диска – дозволяє знищити на вибраному логічному диску зайві файли, що утворюються при постійному користуванні Інтернет, скануванні диска, знищені файли у корзині та тимчасові файли, що утворюються при раптовому збої програми.

Проверка диска – програма сканування жорсткого диску, що виявляє логічні помилки у файловій структурі (Стандартная проверка), а також фізичні помилки, пов’язані з дефектами поверхні жорсткого диска (Полная проверка).

Сведения о системе – пакет програмних засобів, що висвітлюють відомості про налаштування операційної системи Windows 98, її додатків та обладнання комп’ютерної системи.

Таблица символов – програма, що дозволяє побачити всі символи, що містить шрифт, вибраний в полі Шрифт.

67. Графічний редактор Paint входить до складу стандартних програм Windows і призначений для створення і обробки малюнків растрової графіки.

68. Для запуску редактора слід виконати команду Пуск/Программы/Стандартные/Paint. Після запуску на екрані з'являється вікно редактора, яке містить ряд типових для вікон середовищ Windows елементів.

69. В графічному редакторі Paint є такі інструменти малювання: олівець, пензлик, розпилювач, гумка, заливка, валик, лінія, крива лінія, прямокутник, еліпс, многокутник, текст, прямокутні ножиці, довільні ножиці.

70. Для того щоб повністю очистити область для малювання без гумки потрібно використати команду меню Рисунок/Очистить або комбінацію кнопок Ctrl+Shift+N.

71. В графічному редакторі можна ввести та відформатувати текст.

72. Для того щоб відмінити останню виконану операцію в редакторі Paint потрібно використати команду меню Правка/Отменить або комбінацією клавіш Ctrl+Z.

73. Для зміни кольору в палітрі кольорів можна використати два способи: По-перше, існує палітра кольорів з 28 кольорами . Для вибору кольору лінії і заливки потрібно клацнути лівою кнопкою миші над потрібним кольором. Для вибору кольори фону клацають правою кнопкою. Основний і фоновий кольори, що використовуються за умовчанням відображаються в лівому нижньому кутку вікна Paint. По-друге, можна вибрати інструмент “Вибір кольору" і клацнути їм в тому місці екрана, який зафарбований потрібним кольором.

74. Для того щоб змінити масштаб рисунку в графічному редакторі Paint потрібно використати команду меню Вид/Масштаб/Другой та обрати потрібний масштаб.

75. Текстовий редактор Блокнот , призначений для створення тексту без застосування елементів форматування.

76. Натиснути кнопку "Пуск" в нижній частині робочого столу.

Навести вказівник миші на пункт "Всі програми".

У меню, перевести покажчик на пункт "Стандартні"

У відкрите після цього меню кликнути один раз за програмою "Блокнот" і перед нами запуститься його вікно.

Запуск програми здійснюється вибором:

кн. Пуск Þ Программы Þ Стандартные Þ Блокнот

??? 77. Перенесення тексту по словах в Блокноті можна здійснити

78. Пуск Þ Программы Þ Стандартные Þ WordPad.

79. Для того щоб вставити в документ WordPad поточну дату і час потрібно:

Клацнути місце в документі, де мають з’явитися час і дата.

У меню Insert вибрати пункт Дата й час.

Вибрати потрібний формат і натиснути кнопку ОК.

80. Команда Макет страницы з меню Файл в програмах Paint, Блокнот та WordPad призначена для налаштування параметрів печатної сторінки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]