Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АнализСтруктури Витрат.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.05.2019
Размер:
292.35 Кб
Скачать

36

Зміст

План 5

Вступ 6

1. Економічна сутність витрат на виробництво 8

2. Організаційно-економічна характеристика Товариство з обмеженою відповідальністю “Бріз-Т” 12

3. Методика та джерела економічної інформації, що використовуються при аналізі структури витрат на виробництво 17

4. Аналіз структури витрат на виробництво по Товариству з обмеженою відповідальністю “Бріз-Т” 24

5. Висновки та пропозиції 32

Список використаної літератури 34

1. Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.99 р. №996-XIV. //www.rada.gov.ua 34

2. Положення (стандарт) бухгалтерсько­го обліку №1 "Загальні вимоги до фінансової звітності", затверджений Наказом Міністерства фінансів України від 31.03.1999 ро­ку № 87. //www.rada.gov.ua 34

Додатки 36

План

Вступ

1. Економічна сутність витрат на виробництво

2. Організаційно-економічна характеристика Товариства з обмеженою відповідальністю “Бріз-Т”

3. Методика та джерела економічної інформації, що використовуються при аналізі структури витрат на виробництво

4. Аналіз структури витрат на виробництво по Товариству з обмеженою відповідальністю “Бріз-Т”

5. Висновки та пропозиції

Вступ

Характерними рисами сучасного підприємницького середовища є його складність, багатогранність, динамізм, дедалі більший рівень конкуренції та глобалізації. Забезпечення ефективності підприємницької діяльності за таких умов потребує постійного вдосконалення методів і техніки управління бізнесом. Однією з найважливіших і найскладніших проблем для підприємницьких структур є проблема управління їхніми витратами виробництва. Саме від рівня й динаміки витрат залежать не лише фінансові результати окремих підприємств та їхніх структурних підрозділів, а й ефективність формування національного доходу на рівні держави загалом.

За ринкових відносин завдання щодо зниження витрат на виробництво продукції централізовано не планується. Це ще більше посилює значення проблеми зниження собівар­тості, бо від рівня витрат на виробництво продукції залежить її конкурентоспроможність, фінансовий стан підприємства, матеріальний та куль­турний рівень життя його працівників, виконання надходжень до бюджету країни.

Зважаючи на те, яку роль відіграють витрати виробництва в розвитку підприємства і в забезпеченні інтересів його власників, вочевидь постає потреба забезпечення ефективного аналізу витрат на виробництво. При цьому важливим напрямком цього аналізу має бути дослідження структури витрат на виробництво, яка дає уявлення про матеріало- або ж трудомісткість виробництва, а також про ті статті витрат, які є найбільш суттєвими для конкретного підприємства.

Про актуальність цієї проблеми свідчить також рівень її розгляду в наукових колах. Так, окремі аспекти аналізу витрат на виробництво розглядали такі дослідники як О.М.Данилюк, В.Р. Лещій, С. Котляров, Л.В. Нападовська, М.С.Пушкар, В.Д. Палій, Л.Сухарева, Д. Хан, М.Г. Чумаченко та ін.

Беручи до уваги актуальність аналізу структури витрат на виробництво, особливо в умовах ринкової конкурентної економіки, метою даної роботи стало вивчення методики цього аналізу та апробація її на прикладі діяльності конкретного підприємства.

Для досягнення цієї мети в даній роботі було поставлено та вирішено ряд завдань:

  • вивчено поняття витрат на виробництво;

  • дано організаційно-економічну характеристику Товариства з обмеженою відповідальністю “Бріз-Т”;

  • досліджено методику та визначено джерела інформації, що використовуються при аналізі структури витрат на виробництво;

  • проведено аналіз структури витрат на виробництво по Товариству з обмеженою відповідальністю “Бріз-Т”.

Об’єктом даної роботи виcтупають витрати виробництва та їх аналіз. Предметом дослідження є методика аналізу структури витрат на виробництво продукції підприємства.

Науково-літературними джерелами при написанні даної роботи стали праці вітчизняних та зарубіжних науковців і практиків, фінансова та статистична звітність досліджуваного підприємства.

Під час виконання практичної частини даної роботи було використано ряд емпіричних та статистичних методів дослідження: порівняння; вимірювання; системний аналіз та синтез; аналіз динаміки та структури тощо.