Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА З.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
94.21 Кб
Скачать

3. Опис цільової групи

Автори (і. відповідно, потенційні інвестори, знайомляться з проектному) повинні чітко розуміти, які люди або групи людей отримають безпосередню користь від реалізації проекту, яким чином зміниться їхнє життя, які нові якості придбає.

З опису проекту має бути ясно, чому автори виступають на захист інтересів цих людей, чому інші люди повинні допомогти даній цільовій групі, тобто підтримати цей проект.

Тут необхідно пам'ятати, що найбільшого соціального ефекту можна досягти, роблячи щось не для представників цільової групи, не замість них, а разом з ними, тобто, залучаючи їх до творчу діяльність, спрямовану на поліпшення якості їх власного життя, -придбання корисних побутових або професійних навичок, знань і умінь, розвиток творчих здібностей для зміцнення життєвих позицій (а не просто, щоб чимось зайняти аудиторію).

4. Конкретні очікувані результати

У цьому розділі повинна міститися конкретна інформація (із зазначенням кількісних показників) про результати проекту.

Виконання всіх поставлених завдань і є той самий результат, який забезпечує зміну того чи іншого якості життя конкретної групи людей - тобто досягнення мети.

1 [априклад:

• якщо поставлена задача навчити чогось конкретних людей, потрібно вказати, в якій формі буде проводитися навчання (семінари, майстер-класи, курси і т.д.), скільки навчальних заходів буде проведено або яка буде тривалість навчального курсу, кількість навчених слухачів ;

  • якщо реалізується програма з надання яких послуг, потрібно вказати кількість слухачів або організацій (навести перелік цих організацій), які користуються цими послугами;

  • якщо запланована інформаційна кампанія, потрібно вказати її тривалість, які будуть використані канали комунікації, скільки задіяпо учасників і яких. Потрібно дати розгорнуті характеристики (якщо це інформаційний бюлетень, потрібно вказати кількість випусків, тираж, періодичність випусків, спосіб поширення, які організації та категорії людей отримають користь від випуску подібного видання) і т.д.

Результати повинні піддаватися вимірюванню.

5. Методи (діяльність в рамках проекту)

В цьому розділі описуються дії. які необхідно зробити для досягнення намічених результатів і для вирішення поставлених завдань, і схема організації роботи по проекту. Існують два головних питання, які повинні бути роз'яснені в цьому розділі:

  • Яка ваша стратегія в досягненні бажаних результатів?

  • Чому ви вибрали саме її з усіх інших можливих'?

Відповідь на останнє шпигання зажадає від авторів знання аналогічних даному проектів. Хто ще працював з обраної проблеми, які технології використовували інші організації в її вирішенні в даному регіоні або де-небудь ще? Які методи застосовувалися раніше і застосовуються зараз і з якими результатами? Іншими словами, необхідно обгрунтувати вибір методів.

Демонструючи власне знайомство з аналогічними роботами і пояснюючи свій вибір використовуваних засобів, автори набувають більше довіри в очах потенційних партнерів та інвесторів. Авторам потрібно показати себе компетентним, щоб не виникало питання, з якого дива вони взялися за цю тему.

Обраний підхід до вирішення проблеми має виглядати інвестиційно привабливим -раціональним, ефективним, зрозумілим і прозорим. Виправданість вибору методу і його відкритість подвійно важлтіва ще й тому, що колективним інвестором проекту може виступити місцеве співтовариство, надавити найцінніший ресурс - свою підтримку.

Важливо дотримати природність логічного ланцюжка: проблема - мета - задача -

метод.