Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
711.17 Кб
Скачать

3. Маркетинг у банку

Маркетингова стратегія банку, яка направлена на розповсюдження інформації про банк, або його нового банківського продукту являє собою механізм роботи відділу маркетингу.

Механізм роботи відділу - це творчий процес, який складається з багатьох критеріїв. Розглянемо механізм на прикладі депозитного продукту «Блискавичне літо» – розробка, креативної концепції, створення сценарію майбутнього ТВ-роліка, затвердження режисерської роботи, підбір акторів, безпосередньо зйомка рекламного ролика і проведення фотографування для поліграфії, реклами в пресі і на зовнішніх носіях. Завданням ТВ-кампанії є оптимізація обхвату цільової аудиторії протягом терміну проведення кампанії при дотриманні оптимального бюджету. Необхідною умовою успішної комунікації була оптимізація обхвату цільової аудиторії повідомленням банку на так званій частоті 3+| (тобто рекламне повідомлення представник цільової аудиторії повинен побачити не менше трьох разів), причому рівень активності не має бути нижче 80-81 % обхвату цільової аудиторії, за період кампанії в 6 тижнів.

Для кампанії «Блискавичне літо» (15 червня - 9 серпня) був вибраний такий мікс каналів: 1+1, ТРК «Україна», ТЕТ, ОРТ (International), НТВ (International), Кіно. Згідно із звітними даними кампанії «GFK| Ukraine», єдиної «дослідницькой» структури в Україні, за 42 дні рекламної кампанії не менше 1 разу ролик бачили 93 % цільовій аудиторії, не менш 2-х разів - 89 %, не менш 3-х разів -85 % цільової аудиторії А.

Для розміщення рекламних повідомлень на зовнішніх носіях були задіяні близько 330 конструкцій в 46 містах України, а також 25 всеукраїнських і регіональних друкарських видань, які забезпечили 120 виходів в пресі|.

Також для просування цього продукту використовувалася побудова комунікацій в Інтернеті. Для цього був створений Інтернет - ресурс -промо-сторінка, або «окремий сайт», присвячений виключно депозиту «Блискавичне літо», з можливістю зворотного зв'язку.

За бажання отримати всю інформацію, що цікавить, продукт, клієнтові достатньо було лише зайти на цій промо-сайт, і він протягом короткого часу отримував лист/дзвінок з банку з докладним описом продукту, що цікавить його. І ще один метод це перша ссилка, яка видавалась пошуковою системою Google у відповідь на пошук «депозиту», було посилання на промо-сайт «Блискавичне літо». Окрім контекстної реклами, була задіяна і так названа банерна реклама на ряду Інтернет-ресурсів.

4. Кредитування і контроль

У процесі контролю за формуванням кредитних справ працівник на якого покладено функції аудитора перевіряє наступне:

  • Чи були сформовані справи позичальників на основі інвентаризаційної відомості?

  • Чи на кожного позичальника в установі банку формується кредитна справа з обов’язковим її датуванням та веденням опису документів? До складу кредитної справи входить інформація про позичальника, одержана до і після видачі кредиту.

Після надання кредиту служба супроводження та контролю кредитних операцій здійснює контроль за виконанням позичальником умов кредитного договору (цільовим використанням кредиту, ходом реалізації кредитного проекту, рухом грошових коштів, фінансовим станом позичальника, станом зберігання заставленого майна).

Кредитна справа зберігається в службі супроводження та контролю кредитних операцій до повного погашення кредиту і сплати відсотків, після чого передається до архіву.

Також перевіряється наявність документів в справах позичальників. До справи підшиваються наступні документи (або їх копії):

  1. Висновки за результатами аналізу ТЕО, фінансового стану позичальника, оцінки предмета застави (включаючи опис предмета застави);

  2. Висновки юридичної служби, служби безпеки та кредитної служби щодо можливості надання кредиту;

  3. Копії кредитного договору та договорів застави (поруки), страховий поліс, розпорядження;

  4. Доповнення до кредитного договору (додаткові угоди до кредитного договору, до договорів застави, поруки, гарантії);

  5. Протоколи рішень кредитного комітету з будь-яких питань, пов’язаннях з кредитною справою;

  6. Ксерокопії розрахункових документів, які послужили підставою для видачі кредитних коштів;

  7. Листування з позичальником в період дії кредитного договору (клопотання позичальника про зміну умов кредитного договору: про відстрочення строку погашення кредиту, зміну відсоткової ставки, тощо);

  8. Акти прийому або перевірки (оцінки й переоцінки) заставленого майна;

  9. Баланси та звіти про фінансові результати, матеріали аналізу фінансового стану позичальника, оцінки кредиту за групами ризику, розміру формування резерву на можливі втрати;

  10. Кредитна історія. (На підставі документів, що містяться в кредитній справі, на кожного позичальника формується кредитна історія, всі реквізити якої вводяться до центрального регістру). А також, акти перевірки цільового використання кредиту. За цільовим використанням кредиту здійснюється попередній і подальший контроль. Попередній контроль здійснює кредитний працівник на стадії оплати розрахункових документів за рахунок кредитних коштів. З документами, що підтверджують витрати на цільове використання кредитів, фахівець служби супроводження та контролю кредитних операцій знайомиться при подальшому контролі шляхом безпосередньої перевірки у клієнта за даними бухгалтерського обліку (накладних, рахунків-фактур, актів виконаних робіт та ін.), які підтверджують виконання кредитованого заходу (одержання позичальником прокредитованих товарно-матеріальних цінностей, виконання робіт чи надання послуг), з обов’язковою звіркою їх з даними складського обліку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]