Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_33__33__33 (1).doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
25.03.2015
Размер:
1.29 Mб
Скачать

41

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

Кафедра обліку і аудиту

ЗВІТ

з виробничої практики

зі спеціальності “Облік і аудит”

Студент

Курсу 4 групи ЕК-392

Спеціальності Облік і аудит

Період практики: з 27 травня до 16 червня 2013 р.

Місце практики: ПАТ «Лутри»

Керівник практики

від підприємства: головний бухгалтер Євтушенко Л. В.

МП (посада, прізвище, ім’я по батькові)

Керівник практики

від навчального закладу:

(посада, науковий ступень, вчене звання, прізвище, ім’я, по батькові)

Звіт захищено з оцінкою ______________________

«__» _______________________________2013_р.

Викладачі: ________________________________

(посада, прізвище, ім’я по батькові)

________________________________

(посада, прізвище, ім’я по батькові)

Луганськ 2013

Зміст

Вступ 3

Розділ 1. Внутрішній і зовнішній контроль 10

Розділ 2. Економічний аналіз 19

Висновок 40

Список використаної літератури 41

Додатки

Вступ

ПАТ «Луганська фірма «Лутри» одне з сучасних та унікальних виробництв, з повним циклом виробництва трикотажних виробів (в'язання сурового полотна, фарбування та оздоблення полотна, розкрій і пошиття): Заснована фірма на базі Луганської трикотажної фабрики,яка вступила в дію 22 грудня 1970 р., з початковою потужністю 17, 5 млн. трикотажних виробів.

На даний момент часу фірма «Лутри» щорічно виробляє більше 270 тонн полотна і понад 110 тис. шт. трикотажних виробів.

Луганський трикотаж продається на внутрішньому ринку Луганська, Києва, Донецька, Дніпропетровська, Одеси, Тернополя, Запоріжжя, Сімферополя та ін.

У загальному обсязі виробництва товарного полотна, виробництво полотна на Росію становить майже 80%. У виробництві трикотажного полотна вдалося зберегти не тільки старих постійних клієнтів, а й знайти нових партнерів.

В цій роботі я хочу розкрити сутність таких розділів,як: загальне ознайомлення з організацією на підприємстві, внутрішній і зовнішній контроль та економічний аналіз підприємства. .

Внутрішній аудит здійснюється внутрішньою фірмовою аудиторською службою і спрямований на підвищення ефективності управлінських рішень по економічному і раціональному використанню ресурсів підприємства з метою максимального прибутку і рентабельності. Він проводиться усередині організації її ж фахівцями і організовується за бажанням керівництва для отримання інформації, необхідної для управлінських рішень.

Служби внутрішнього контролю постійно:

1) стежать за ефективністю і доцільністю витрачання власних грошових коштів;

2) стежать за ефективністю і доцільністю витрачання позикових грошових коштів;

3) стежать за ефективністю і доцільністю витрачання притягнених грошових коштів;

4) проводять аналіз і зіставлення фактичних фінансових результатів з прогнозованими;

5) дають фінансову оцінку результатів інвестиційних проектів;

6) контролюють фінансовий стан підприємства.

Зовнішній аудит виконують спеціальні аудиторські фірми, і основним завданням цього виду аудиту є встановлення достовірності і дача укладення по фінансовому звіту підприємства, що перевіряється, а також розробка рекомендацій по усуненню наявних недоліків. Аудиторська перевірка може бути обов'язковою і добровільною, т. е. здійснюється по підприємству найекономічнішого суб'єкта.

Зовнішній аудит при перевірці використання прибутку аналізує платежі до бюджету, відрахування до резервного фонду, перерахування прибули до фондів накопичення, до фонду споживання, на благодійні і аналогічні цілі, на штрафи.

Особлива увага зовнішнього аудиту приділяється аналізу дебіторською і кредиторською заборгованостей, динаміці довгострокових і короткострокових фінансових вкладень (в паї і акції інших підприємств, в облігації і інші цінні папери).

Особливості внутрішнього і зовнішнього аудиту можна представити таким чином.

Постановка завдань визначається власниками або керівництвом виходячи з потреб управління. Об'єктом цього виду аудиту є рішення окремих функціональних завдань управління. Мета визначається керівництвом підприємства. Засоби вибираються самостійно. Вид діяльності - виконавська. Організація роботи - виконання конкретних завдань керівництва. Взаємовідносини - підлеглість керівництву. Оплата - нарахування заробітної плати за штатним розкладом.

Звітність - перед власником або керівництвом.

Загальна характеристика підприємства та його діяльності

ПАТ «Луганська фірма «Лутри» одне з сучасних та унікальних виробництв, з повним циклом виробництва трикотажних виробів (в'язання сурового полотна, фарбування та оздоблення полотна, розкрій і пошиття): Заснована фірма на базі Луганської трикотажної фабрики,яка вступила в дію 22 грудня 1970 р., з початковою потужністю 17, 5 млн. трикотажних виробів.

Першу продукцію Ворошиловградська трикотажна фабрика почала випускати в грудні 1970 року. Продукція відразу ж завоювала визнання покупців. Технічне оснащення виробництва навіть на той час мало досить високий рівень і повністю забезпечувало технологічний цикли в'язання, фарбування та оздоблення полотна та пошиття трикотажних виробів. За порівняно короткий термін потужність підприємства виросла до 25,55 млн. трикотажних виробів. Це стало можливим насамперед завдяки будівництву нових виробничих цехів і значної реконструкції діючих, впровадження нового обладнання та прогресивних технологічних процесів. За успішне освоєння виробничих потужностей і дострокове виконання завдання дев’ятої п‘ятилітки з випуску трикотажних виробів і зростання продуктивності праці Указом Президії Верховної Ради СРСР від 13 лютого 1976 підприємство нагороджено орденом «Знак Пошани».

Нарощуючи випуск, розширюючи асортимент ніколи не забувалося про якість продукції. Вироби більш ніж 60-70 моделей щорічно атестовувались на державний Знак якості.

На базі Ворошиловградської трикотажної фабрики були створені філії: в м. Зімігорьє Слов'яносербського району, м. Брянка (Слов'яносербський район), м. Щетово (Антрацитівський район), які згодом стали самостійними підприємствами і працюють до сьогоднішнього дня у структурі «Лугленгінвеста». Ці підприємства дають можливість забезпечити робочими місцями населення в шахтарських містах і селищах.

З переходом на ринкові умови господарювання підприємство одне з перших у легкій промисловості перейшло на орендні відносини з подальшим перетворенням з 1 вересня 1993 року в акціонерне товариство закритого типу.

90-і роки були для фірми роками реструктуризації та численних пошуків нових форм роботи, асортименту, партнерів, тому що Україна не володіє власними сировинними ринками для виробництва легкої промисловості і купівельний попит населення різко скоротився. Зберегти колектив у ринкових умовах вдалось завдяки переходу швейного виробництва на виготовлення виробів з давальницької сировини.

Протягом шести років з 1991 по 1995 рік фірма успішно працювала з іноземними партнерами - Німеччина, США, Франція з виробництва трикотажних та текстильних виробів, нанесення малюнків штучної друку, виготовлення вишивки. Випуск виробів на експорт досяг 33% в загальному обсязі продукції, що випускається. Починаючи з 1997 року відносини з фірмами починають слабшати (випуск виробів на експорт у 1998 зменшився в 4 рази в порівнянні з 1996 роком). Це пов'язано зі збільшенням вартості виготовлення виробів через брак високопродуктивного швейного обладнання та обладнання для волого-теплової обробки, подорожчанням енергоносіїв (питома вага яких у вартості виробів доходить до 16-20%), брак власних оборотних коштів, введення більш високих ставок мита на ввезені сировина, хімікати, барвники, котрі не виробляються на Україні.

Фірма «Лутри» продовжує розвивати зв'язок з інофірмами «Коттон Клуб» (Німеччина), «Харве Бенардо» (США) з виробництва трикотажних та текстильних виробів, нанесення малюнків штучного друку та вишивки.

Розвиваючи виробництво на експорт фірма головним завданням ставить забезпечення виробництва новітніми технологіями, впровадження «ноу-хау», забезпечення виробництва сировинними ресурсами і запчастинами до імпортного устаткування за рахунок отриманих валютних коштів, насичення внутрішнього ринку високоякісною конкурентоспроможною продукцією.

У результаті технічного переозброєння в 1993 році оновлений і встановлено новий парк обладнання. На фірмі встановлено 36 в'язальних машин, у тому числі 10 круглов’язальних машин 24 класу фірми «Монарх» (Англія), 9 круглов’язальних машин 20 класів фірми «Майєр» (ФРН), 4 круглов’язальних машин! моделі «Реланіт» фірми «Майєр» (ФРН).

Парк фарбувально-обробного обладнання значно оновився у 1994 році. Питома вага обладнання у віці 10 років становить 61,8%. Встановлено нове найсучасніше оздоблювальне встаткування: лінія для обробки полотна фірми «Сантекс» (Швейцарія;, сушильно-ширильна стабілізаційна машина фірми «Брюкнер» (ФРН), фарбувальні апарати, каландри, друкарські машини і др.

У 1998 році відбулась практично зупинка виробництва через брак оборотних коштів, гіперінфляційних процесів, податкової політики держави. В результаті цього підприємством були накопичені борги з податків, зборів та обов'язкових платежів до. Державні фонди, кредитні борги по банку. Правлінням фірми був розроблений план фінансового оздоровлення підприємства, завдяки якому з 2002 повністю погашена реструктуризована податкова заборгованість по всім видам платежів і заборгованість по заробітній платі, в 2004 році погашена кредитна заборгованість по банку, з цього моменту підприємство працює без боргів минулих років.

Фірма «Лутри» одне з основних підприємств трикотажної промисловості України та регіону.

Фірма розташована на площі 8,6 га землі, виробничі площі складають 49 148 кв. метрів. Має власні інженерні комунікації з водопостачання, електропостачання та теплопостачання.

Щорічно фірма «Лутри» виробляє більше 270 тонн полотна і понад 110 тис. шт. трикотажних виробів.

Луганський трикотаж продається на внутрішньому ринку Луганська, Києва, Донецька, Дніпропетровська, Одеси, Тернополя, Запоріжжя, Сімферополя та ін.

У загальному обсязі виробництва товарного полотна, виробництво полотна на Росію становить майже 80%. У виробництві трикотажного полотна вдалося зберегти не тільки старих постійних клієнтів (компанія «ОСТ» м. Москва, ПП «Павлюк», Тріко-Престиж м. Комсомольск), а й знайти нових партнерів (Трикотажне об'єднання, фірма «Динамо» і фірма «Едванс» м. Харків,. «Бебі-Лайн» м. Київ).

Утриматися, закріпитися сьогодні на ринку полотен можна тільки постійним оновленням асортименту. Невеликий, але стабільний колектив фірми «Лутри» постійно працює над цим питанням. Щорічно розробляється і впроваджується понад 60 малюнків полотен і 150 колористики друку.

Щорічно фірма «Лутри» виробляє близько 200 видів полотен різних структур, з різноманітною кольоровою гамою:

- гладкофарбовані і набивні полотна;

- полотно б/п 100% і з різними сполученнями (капрон, віскоза, поліестер);

- різні види переплетень (плюш, інтерлок, гумка, кулір, піке, тільняшка пестров’язальная, рельєфні переплетення з ефектом «жатки», - футеровані, стрейчеві)

Таким чином, фарбувально-оздоблювальне виробництво фірми «Лутри» із застосуванням хімікатів і барвників зарубіжних фірм-виробників «Сорім», «Басф», «Цібо» дозволяє випускати полотна за основними фізико-механічними показниками, міцності фарбування, Стійкості структури, відповідні кращим світовим зразкам.

Враховуючи, що випуск конкурентоспроможної продукції можливий тільки. На сучасному обладнанні, фірма «Лутри» постійно піклується про його оновлення.

В даний час фірма виробляє продукцію на технологічному обладнанні провідних фірм світу: з виробництва полотна «Майер Сі», «Тіс», «Брюкнер» (Німеччина), Монарх (Великобританія); обладнання для безперервного друку «Шторк» (Голландія); швейне обладнання «Пфафф», «Джукі», «Рімольді».

Про конкурентоздатності продукції фірми на світовому ринку свідчать нагороди і призи, отримані фірмою:

- за результатами роботи з інофірмами рішенням відбіркового Комітету VIII Європейського конгресу з якості за виробництво високоякісних трикотажних виробі був вручений приз бронзова «Ніка» (1994 рік, Франція);

- міжнародний приз за комерційний престиж і кращу торгову марку (Гваделахару, Мексика);

- міжнародний приз за кращу марку (1996 рік Іспанія).

За досягнуті результати фірма неодноразово нагороджувалася. У 1994 році в Парижі фірмі був вручений європейський приз якості. Щорічно фірма представляється до міжнародних нагород Клубом Лідерів Торгівлі, що об'єднує 112 країн.

Облікова політика підприємства визначається наказом про облікову політику ( додаток 1)

19 травня 2010 ЗАТ «Луганська фірма «Лутри» була перейменована на ПАТ «Луганська фірма «Лутри» наказом «Про перейменування підприємства».

Розділ 1. Внутрішній та зовнішній контроль на підприємстві

На підприємстві ПАТ «Лутри» за період практики об’єктом вивчення виступала система внутрішнього контролю та окремі види зовнішнього контролю фінансово-господарської діяльності підприємства.

Джерелами необхідних фактичних даних про діяльність підприємства виступають внутрішні регулюючі документи як облікова політика підприємства, посадові інструкції, положення про службу внутрішнього контролю, договори з контрагентами, первинна документація, облікові регістри, звітність, аудиторські висновки зовнішніх аудиторів, акти ревізії, звітна інформація.

Господарська діяльність ПАТ «Луганська фірма «Лутри» здійснюється під керівництвом Голови правління – генерального директора ПАТ «Луганська фірма «Лутри». Під його керівництвом знаходяться: начальник виробництва трикотаж полотна, відділ технічного контролю, технічний директор, заступник генерального директора з ОП і ОЗ, заступник генерального директора з маркетингу, фінансовий директор, відділ кадрів.

Під керівництвом начальника виробництва трикотаж полотна знаходяться: технологічна лабораторія, ГВСМ (газовимірювальна станція мобільна), фарбувально-оздоблювальний цех, в’язальний цех.

Технічний директор контролює – головного енергетика-начальника електроцеху, СБ і О, головного механіка. В свою чергу начальник електроцеху контролює інженер-енергетика, електроцех, цех тепловодопостачання та ремонту обладнання (ТВП і РО); головний механік – транспортний учень, механічна служба цеху, рем.-буд. ділянка, обладнання блоку живлення, ПММ (паливно-мастильні матеріали).

Заступнику генерального директора з маркетингу підпорядковуються: відділ маркетингу (збут, постачання), магазин, центральний склад матеріалів, фурнітури, архіву, склад готової продукції, експериментальний цех (художник, конструктор, технолог), асортиментний кабінет, господарська група, блок харчування.

Фінансовому директору підпорядковуються: головний бухгалтер, центральна бухгалтерія, відділ АСУП (автоматизована система управління підприємством), відділ планування виробництва та оплати, ДПО (добровільної пожежної охорони), канцелярія.

У загальному виді схема організаційно-управлінської структури представлена у додатку 2.

Повноваження та відповідальність на підприємстві розподіляються відповідно до організаційної структури підприємства ( Додатки 3 - 9). Зокрема, до основних повноважень директора підприємства відносяться (згідно до посадових інструкцій) керування виробничо-господарською та фінансово-економічною діяльністю підприємства; організація роботи та ефективної взаємодії всіх підрозділів, цехів та виробничих одиниць; забезпечення виконання підприємством усіх зобов’язань перед постачальниками, замовниками та банківськими установами; забезпечення підприємства кваліфікованими кадрами та раціональне їх використання; забезпечення додержання законності в діяльності підприємства; захист майнових інтересів підприємства в суді, органах державної влади та управління.

Директор несе відповідальність за неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків; за порушення, вчинені у процесі здійснення своєї діяльності; за нанесені матеріальні збитки.

Бухгалтерська служба на підприємстві ПАТ «Лутри» виконує такі обов’язки: забезпечує ведення бухгалтерського обліку з дотриманням єдиних методологічних засад; формує відповідно до законодавства облікову політику; здійснює контроль за дотриманням порядку оформлення первинних документів, відображення на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій; здійснює заходи щодо надання користувачам повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності та рух коштів підприємства; забезпечує складання статистичної та фінансової звітності для внутрішніх та зовнішніх користувачів; проводить розрахунки з бюджетом та позабюджетними фондами, кредиторами та по іншим розрахункам; здійснює контроль за веденням касових операцій; організовує проведення інвентаризації та бере участь в оформленні її результатів; повідомляє директору підприємства про всі виявленні недоліки та порушення в роботі підприємства.

Згідно до діючого законодавства України відділ бухгалтерії несе відповідальність за неналежне виконання або невиконання своїх обов’язків; за правопорушення, вчинені у процесі виконання своєї діяльності;за нанесені матеріальні збитки.

Саме відділом бухгалтерії здійснюється підготовка та формування фінансової (бухгалтерської) звітності для зовнішніх користувачів. Порядок підготовки фінансової звітності на підприємстві ПАТ «Лутри» регламентується Законом України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” та окремими Положеннями (Стандартами) бухгалтерського обліку (1- 10, 14 - 17, 20 - 21, 25 - 28). До зовнішніх користувачів, які зацікавлені в фінансовій звітності даного підприємства, відносяться державні органи управління, Фонди соціального страхування, працівники податкових служб, постачальники, кредитори.

Стосовно здійснення внутрішнього управлінського обліку та підготовки звітності для внутрішніх цілей, то цей обов’язок покладений на головного бухгалтера та головного економіста підприємства. До завдань управлінського обліку на підприємстві ПАТ «Лутри» відносяться вивчення та розрахунок витрат, пов’язаних з виробництвом тканини, та їх зниження, а також вивчення витрат, що безпосередньо не відносяться до процесу виробництва, але мають значну питому вагу в загальній вартості всіх витрат; підвищення ефективності роботи та діяльності підприємства в цілому. Звітність по управлінському обліку складається по мірі необхідності, без якихось конкретних часових періодів та в будь-якій формі. Ці звітні дані можуть подаватися як керівнику та головному бухгалтеру, а також нижчим керуючим підрозділам, які відносяться безпосередньо до виробництва.

У процесі своєї діяльності підприємство ПАТ «Лутри» керується Законами України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, „Про оподаткування прибутку підприємств”, Наказами Міністерств України, Порядками, Постановами, а також Листами Державної податкової адміністрації України, та одним з найголовніших нормативно-правових документів – Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку в України. За забезпеченням відповідності фінансово-господарської діяльності підприємства ПАТ «Лутри» вимогам законодавства наглядають директор підприємства, головний бухгалтер (його заступники в період тимчасової відсутності головного бухгалтера) та відділ бухгалтерії, а також працівники первинного обліку.

Система внутрішнього контролю безпосередньо залежить від специфіки виробництва, від напрямку роботи, від організаційно-правової форми та форми власності. Зокрема, на ПАТ «Лутри» створюються служби внутрішнього контролю окремо на кожен структурний підрозділ і на все підприємство в цілому. Вони займаються вивченням витрат на виробництво і накладних витрат, контролем за напрямками їхнього використанням та правильним розподілом, нагляд за матеріально-відповідальними особами, за якими закріплені відповідні товарно-матеріальні цінності, та належним використанням цих матеріальних цінностей. Працівники, які зайняті на службах внутрішнього контролю, займаються перерахунком, переміркою, зважуванням та інвентаризацією свого відділу (підрозділу).

На ПАТ «Лутри» майже за більшою половиною працівників мають в своєму підпорядкуванні інших працівників. При проведенні контролю було виявлено, що майже всі керуючі посади в повному обсязі справляються зі своїми обов’язками. Більша частина контрольних функцій виконується на первинних ланках обліку, наприклад, в майстернях, цехах, ділянках, магазинах, складах підприємства.

Внутрішні перевірки та звірки даних з питань фінансово-господарської діяльності виконуються за допомогою методу інвентаризації, яка проводиться щороку восени та по необхідності посередині року (при зміні матеріально-відповідальної особи, або при зміні керівництва). Для забезпечення достовірності даних річної фінансової звітності на підприємстві ПАТ «Лутри» на кінець облікового року проводиться інвентаризація активів та зобов’язань, під час якої документально підтверджуються та перевіряється наявність, стан, оцінка (Додаток 10-12). Інвентаризація являється формою контролю за збереженням матеріальних цінностей, грошових та інших коштів підприємства згідно Закону України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність» № 99 6-XIV від 16.07.99.р.(Стаття 10).

В процесі інвентаризації перевіряються основні засоби, нематеріальні активи, товарно-матеріальні цінності, грошові кошти, документи та розрахунки з постачальниками та підрядчиками. Перед проведенням інвентаризації складається Наказ „Про створення діючої інвентаризаційної комісії”, в якому відображається предмет інвентаризації, тобто що буде перевірятися, склад комісії (її голову та членів комісії), яка буде її проводити (обов’язково в складі комісії повинен бути представник бухгалтерії та матеріально-відповідальна особа), нормативно-правові акти, якими необхідно користуватися при проведенні інвентаризації.

В процесі інвентаризації заповнюється Інвентаризаційний опис основних засобів (Додаток 13) та Інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей (Додаток 14). Зокрема, в даному документі вказується найменування виду основних засобів або товарно-матеріальних цінностей, місцезнаходження їх, матеріально-відповідальна особа (прізвище, ім’я та по батькові) за той чи інший вид основних засобів чи товарно-матеріальних цінностей, а також рахунок, на який обліковуються інвентаризаційні об’єкти. В інвентаризаційних описах вказується дата початку інвентаризації та дата її закінчення. Безпосередньо при інвентаризації переписуються всі найменування та коротка характеристика об’єктів, їх рік випуску чи побудови, інвентарний номер, заводський та паспортний номер, далі відображається їх фактична наявність в кількісному та вартісному вираженні та наявність за даними бухгалтерського обліку також в кількісному та якісному вираженні. В кінці інвентаризаційного опису основних засобів чи товарно-матеріальних засобів зазначається кількість перевірених об’єктів та особи, які провели цю інвентаризацію.

Згідно діючого законодавства в ПАТ «Лутри» всі недостачі, виявлені в процесі інвентаризації списуються на винну особу, а при її відсутності – на витрати виробництва; всі виявлені надлишки списуються в дохід підприємства, частина якого потім перераховується до бюджету.

Після проведення інвентаризації всі дані про недостачі, надлишки та погашення заборгованості винними особами заносяться в автоматизоване робоче місце бухгалтера, де й обробляється. Всі дані, що пов’язані з рухом основних засобів або капітальних інвестицій, доходні та витратні рахунки, а також рахунки дебіторської заборгованості відносяться до компетенції головного бухгалтера підприємства.

З 10.01.11 по 04.02 2011 року проводилася перевірка Державною податковою адміністрацією Луганської області (Додаток 15). Дана структура займалася перевіркою нарахування, сплатою та відображенням сум ПДВ; нарахування заробітної плати, нарахувань на неї та утримань і сплата податків до Фондів соціального страхування; рух грошових коштів в касі та на поточних рахунках; нарахування та оплата орендної плати; розрахунок збору за забруднення навколишнього середовища. В період податкової перевірки відбувалася перевірка Пенсійного Фонду України на відповідність строків сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на правильність нарахування, своєчасності і повноти перерахування страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Безпосередньо система внутрішнього контролю на даному підприємстві реалізується за допомогою наступних методів: перерахунок, спостереження, переважування, інвентаризація.

Згідно облікових регістрів, первинних документів та річних форм звітності було зіставлені фінансові результати з плановими, нормативними, середньогалузевими показниками, показниками за попередні періоди. За 2010 та 2011 рік планові показники по досягненню фінансових результатів були перевиконані або знаходилися в межах планових завдань. Що ж стосується попередніх років діяльності даного підприємства, то, як було сказано вище, з кожним роком воно набирало обертів та почало нарощувати свої об’єми випуску продукції та її реалізації.

Також у 2009 році була проведена аудиторська перевірка, результати якої відмічені у Додатку 16.

Як було описано вище, щороку на підприємстві відбувається інвентаризація основних засобів та товарно-матеріальних цінностей що ж стосується грошових коштів (Додаток 17- 30), то інвентаризація в касі проводиться щомісяця. Згідно актів перевірки про інвентаризацію грошових коштів в касі підприємства, то за 12 місяців 2011 року (тобто 12 перевірок) не було виявлено ні недостач, ні надлишку грошових коштів, грошових документів. Залишок грошових коштів на кінець робочого дня знаходилася в межах ліміту каси.

На підприємстві ПАТ «Лутри» всі дані стосовно об’єктів бухгалтерського обліку відображаються з допомогою автоматизованої форми ведення бухгалтерського обліку. Тому при перевірці аналітичних рахунків, оборотних відомостей були розпечатані окремі з них та перевірені методом арифметичної перевірки. Зокрема, були перераховані синтетичні та аналітичні рахунки з Головної книги та звірені з первинними даними; було порівняно дані сальдо початкового, сальдо кінцевого синтетичних та аналітичних рахунків, оборотів дебетових та оборотів кредитових рахунків з записаними даними в оборотно-сальдовій відомості та шахматної відомості.

Далі перевірялося правильність та точність перенесення сум з оборотно-сальдової відомості до форм річної фінансової звітності.

Як і будь-яке ПАТ «Лутри» хоче захистити свої дані від несанкціонованого проникнення та своє майно від псування та викрадень. Тому підприємство завжди користується послугами охоронних підприємств. За розкрадання товарно-матеріальних цінностей та інших активів на підприємстві передбачено систему штрафних санкцій та покарань згідно діючого законодавства. Кожне автоматизоване робоче місце на підприємстві має свій специфічний код доступу до програми „1С: Підприємство 8.8” та даних бухгалтерських записів, який проявляється у вигляді специфічного індивідуального коду для входу, як в операційну систему комп’ютера, так і до професійної програми бухгалтерів. В головному офісі підприємства теж застосовують певні міри збереження даних. До них відносяться: сигналізація, спеціально захищені кабінети працівників бухгалтерії та касира. Для внутрішнього контролю за збереженням даних бухгалтерського та фінансового обліку всі електронно обчислювальні машини, що знаходяться в розпорядженні підприємства за відповідними матеріально-відповідальними особами, котрими є безпосередньо працівники, які працюють з даними електронно обчислювальними машинами. Ці працівники відповідають за збереження автоматизованої техніки та даних, які в них знаходяться.

Контроль за прикладними програмами та комп’ютерними інформаційними системами відводиться за спеціалістом цієї області – програмістом. Саме він займається доглядом та контролем зміни комп’ютерних програм на більш нові і технологічно вигідніші. Безпосередньо програміст займається встановленням нових та заміною старих авторизованих кодів на вхід в систему. Право доступу до інформації мають директор підприємства, головний бухгалтер, головний економіст та ряд інших бухгалтерів. Вихід даних бухгалтерського та фінансового обліку на печать відбувається лише через головний комп’ютер, тобто через комп’ютер головного бухгалтера. Контроль за вихідними даними з головного комп’ютера здійснює безпосередньо головний бухгалтер.

Взагалі, внутрішній контроль на ПАТ «Лутри» організований на високому рівні.

До чинників, які позитивно впливають на удосконалення системи внутрішнього контролю, можна віднести:

- впровадження систем внутрішнього контролю на всіх підрозділах підприємства;

- введення посад щодо контролю за об’єктами бухгалтерського обліку – матеріально відповідальних осіб;

- створення відповідальності за порушення порядку внутрішнього контролю на підприємстві у вигляді штрафів, покарань;

- ефективна організація системи внутрішнього контролю не тільки в виробничих підрозділах, а і в головному офісі підприємства.

До чинників, які негативно впливають на організацію системи внутрішнього контролю на підприємстві, відносяться:

- відсутність надбавок до заробітної плати за виконання контрольних функцій на підприємстві;

- відведення дуже широкого кола об’єктів контролю, які відведені за конкретним працівником.

Для вдосконалення системи внутрішнього контролю необхідно провести ряд заходів:

- встановлення надбавок, доплат за ведення контрольних функцій;

- зменшення кола об’єктів контролю за окремо відведеними працівниками.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]