Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot_po_praktike_2.docx
Скачиваний:
34
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
87.96 Кб
Скачать

Зміст

Вступ…………………………………………………………………………..4

1.Характеристика підстанції №209…...…………………………………….5

2. Загальна схема технологічного процесу цеху «Аргону»………………………............................................................................6

3. Основне електроустаткування підстанції №209

та цеху «Аргону»………………………............................................................7

4. Організація робочого місця електромонтера

по експлуатації обладнання.......................................................................9

5.Електрична принципова схема підстанції №209 6/0,4кВ...................................................................................................................11

6. Основна технічна та облікова документація

електрогосподарства підстанції…………………….................................12

7. Організація технічної експлуатації та ремонту

Електроустаткування підстанції № 209………………………………..…14

8. Опис роботи схеми управління релейним захистом

Трансформатора 400 кВА….....……………............................................16

9. Опис роботи АВР .….………………………………………………........17

10. Аналіз економічних показників……………….......................................18

11.Техніка безпеки при роботі на підстанції …………...............................19

Висновок..........................................................................................................22

Література……………………………………………………………...…… 23

ВСТУП

Приватне Акціонерне Товариство «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» - одне з найбільших підприємств України. Воно поставляє свою продукцію в усі країни СНД, експортує її більш ніж в 30 держав світу, у тому числі в усі країни колишньої соціалістичної співдружності, а також в Англію. Німеччину,Японію.

У складі об’єднання є крупнотоннажний комплекс аміаку, виробництва випускаючі метанол, формалін, аргон, мінеральні добрива, каталізатори,сіль АГ(сировина для нейлону), різні органічні кислоти, ацетилен,вінілацетат, продукти його переробки та інша сировина для штучних волокон і пластмас, а також великий завод народного споживання. Біля тридцяти допоміжних служб і цехів забезпечують узгоджену роботу технологічних комплексів.

Закрите Акціонерне Товариство «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» випускає більш ста видів хімічної продукції, у тому числі35 найменувань товарів народного споживання-миючі засоби, лакофарбові вироби, клеї, сухе пальне, фасовані мінеральні добрива й матеріали,засоби захисту рослин. Впроваджено комплексну систему керування якістю продукції тай ефективним використанням ресурсів.

Електричну основу виробництва хімічного підприємства становить електричний привід, рівень якого визначає ефективність функціонування технологічного устаткування. Розвиток електричного приводу йде по шляху підвищення економічності за рахунок подальшого вдосконалення двигунів, апаратів, перетворювачів, аналогових і цифрових способів керування.

Електрична мережа комбінату отримує живлення від Сєвєродонецької ТЕЦ-2 та Лисичанської ПС-110. Розподіл електричної енергії по території по території комбінату здійснюється розподільчими підстанціями. Основні та великі підстанції підпорядковуються цеху електропостачання (ЦЕС). Другорядні підстанції підпорядковуються енергетикам технологічних цехів комбінату. Напруга 110 кВ приходить на базові підстанції, за рахунок різного електричного обладнання, технологічні цехи отримують потрібну напругу в 0,22; 0,4; 0,5; 6; 10; 35 кВ. Завдяки гарному функціонуванню мережі електропостачання забезпечується безаварійна робота технологічних цехів.

1.Характеристика підстанції № 209

Виробництво цеху «Аргону» і електроустаткування ПС №209 є споживачем електроенергії ІІ категорії.

Електроприймач ІІ категорії – це електроприймачі, перерва електропостачання яких призводить до масового недовідпуску продукції, масових простоїв робочих механізмів і промислового трансформатора. Електроприймачі ІІ категорії радять забезпечувати від двох незалежних взаєморезервуючих джерел живлення. Для електроприймачів ІІ категорії

При порушенні електропостачання на якийсь час, необхідній для включення резервного живлення діями чергового персоналу.

При визначенні категорії приймачів електроенергії виробництва цеху «Аргону» і електроустаткування ПС №209 бралися до уваги галузеві вказівки по проектуванню різних підприємств, що відпускаються Держбутом України.

Живлення підстанції №209 передбачається від підстанції 35/6кВ двома кабелями живлення 6 кВ. Для живлення споживачів 6 кВ передбачається споруда РП 6 кВ з двох секцій, Що комплектуються шафами КРП серії, до установки, трансформатори 6/0,4кВ.

Для компенсації реактивної потужності передбачено підключення до шин 6кВ, двох конденсаторних установок по одній на кожну секцію 6 кВ.

Для живлення навантаження 0,4 кВ споживачів технологічної установки і допоміжних приміщень, передбачається установка двох трансформаторів

6/0,4 кВ.

Для розподілу навантаження 0,4 кВ передбачається споруда розподільного пристрою 0,4 кВ.

Вибір напруги живлячих і розподільних мереж зумовлюється напругою, джерела живлення, а також напруга живлення електроприймачів.

Виходячи с цього вибрана напруга 6 кВ і 0,4 кВ, оскільки електроприймачі

існують на ПрАТ «Сєвєродонецьке об`єднання Азот», разраховані на таку напругу.

Для живлення кл релейного захисту, сигналізації передбачається установка

Двох шаф постійного струму, напругою 220 В.Кожна шафа одержує живлення окремим введенням з щита постійного струму з підстанції №155.

Схема щита постійного струму передбачає резервування.

2.Загальний опис технологічного процесу цеху «Аргону»

Загальна характеристика виробництва.

Відділення переробки газоподібних відходів виробництва аміаку(надалі іменоване відділенням) призначене для розділення суміші продув очних і

танкових газів(початковий газ) агрегатів отримання аміаку 1-А і 1-Б потужністю 520000 і 450000 тон в рік з виділенням рідкого аргону. Відділення входить до складу цеху 1-А.

Проектна потужність відділення складає 2.7 млн. м3 або 4820 тон в рік рідкого аргону. Передбачена також можливість газифікації частини рідкого аргону і видача газоподібного аргону під тиском 15 МПа на рампу заправки балонів.

Відділення виконано в один технологічний потік і складається з наступних стадій:

  • Очищення початкового газу від аміаку

  • Осушення початкового газу

  • Низькотемпературне відділення початкового газу

  • Злив і зберігання рідкого аргону в стаціонарних ємностях, наливши

в транспортні ємності

  • Деаріровання глибокознесилиної води або відпареного конденсату

1.Початковий газ на вході у відділення;

2.Початковий газ на вході в блок розділення газу;

3.Аргон рідкий

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]