Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot_po_praktike_2.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
87.96 Кб
Скачать

4.Організація робочого місця електромонтера по експлуатації обладнання

Робочим місцем електромонтера по обслуговуванню електроустаткування підстанцій є приміщення ділянки в якій він виконує роботу.

Робоче місце електромонтера по ремонту і обслуговуванню електроустаткування підстанцій в електромайстерні , яка складається з верстака з тесами і ящика для інструменту, шафи-стелажу, потрібного для зберігання великих пристосувань і запасного інструменту.

Переносний інструмент, прилади, допоміжні пристосування і матеріали, вживані для ремонту електроустаткування підстанції в інших приміщеннях ділянки.

На робочому місці електромонтера повинна знаходитись технічна , облікова документація, інструкція по охороні праці для даного робочого місця а також документація по техніці безпеки і організації праці.

Робоче місце повинно відповідати вимогам санітарних норм і міститися в чистоті.

Електромонтер по обслуговуванню забезпечується спецодягом, спец взуттям та іншими засобами індивідуального захисту у відповідності «типовим галузевим нормам».

Електромонтер приходить на робоче місце завчасно в необхідному спецодязі, спец взутті із справними засобами індивідуального захисту для прийому зміни від попереднього електромонтера по обслуговуванню.

При прийманні зміни електромонтер по обслуговуванню зобов’язаний:

1.Ознайомитися по схемі зі станом і режимом роботи устаткування на своїй ділянці шляхом особистого огляду і опиту того хто здає зміну в об’ємі встановленому інструкцією

2.Отримати відомості, від того хто здає зміну, про устаткування за яким необхідно вести спостереження для попередження аварії і неполадок, і про устаткування, що знаходиться у резерві

3.Отримати у здаючого зміну зведення про, виконуваний у момент передачі зміни, ремонт устаткування, характер ремонту, склад бригад, заходи щодо підготовки робочих місць, і за якими нарядами виконуються роботи

4.Ознайомитися зі всіма записами в оперативному журналі , журналі розпоряджень і журналі дефектів, за час, що пройшов з його останнього чергування

5.Перевірити і прийняти інвентар, запасні частини, ключі від приміщень, засоби захисту,оперативну документацію, інструкції

6.Доповісти майстрові зміни ділянки (старшому майстрові зміни) про ухвалення зміни від попередньої зміни , стан електроустаткування і електроустановок ділянки, отримати від них дозвіл на оформлення прийому зміни. Прийом і здача зміни оформлюються відповідним записом в журналі і підписами того, хто здає і приймає зміну з вказівкою точного часу здачі і прийому зміни.

5.Електрична принципова однолінійна схема підстанції № 209 напругою 6/0,4кВ

Живлення підстанції №209 передбачається від підстанції 35/6 кВ двома кабелями живлення 6 кВ. Для живлення споживачів 6 кВ передбачається споруда РП 6 кВ з двох секцій, що комплектуються шафами КРП серії, до секцій 6 кВ підключається шість двигунів потужністю 800 кВт, та трансформатори 6/0,4 кВ.

Для живлення навантаження 0,4 кВ споживачів технологічної установки і допоміжних приміщень, передбачається установка двох трансформаторів 6/0,4 кВ.

Для розподілу навантаження 0,4 кВ передбачається споруда розподільного пристрою 0,4 кВ.

Вибір напруги живлячих і розподільних мереж зумовлюється напругою джерела живлення а також напругою живлення електроприймачів.

Схема підстанції передбачає роботу у двох режимах : нормальний та аварійний.

Нормальний режим роботи здійснюється тоді, коли I секція живиться з кабеля I вводу, а II секція живиться з кабеля II вводу, при цьому секційний вимикач вимкнутий, тобто між I та II секціями немає електричного зв’язку. При такому режимі роботи схеми кожна секція живить своїх споживачів.

Аварійний режим роботи схеми відбувається тоді, коли I або II секція не отримує живлення, відповідно з I або з II вводу. В такому випадку секційний вимикач вмикається автоматично (завдяки схемі АВР) і здійснює живлення тієї секції, яка не отримує живлення з вводу. В такому режимі схема повинна працювати як найкоротший термін часу, тому що один з вводів навантажений приблизно в два рази більше ніж у нормальному режимі роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]