Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДП.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
3.55 Mб
Скачать

4.2. Порядок роботи

  1. Прилад забезпечує ручний режим реєстрації електрокардіограм.

  2. Необхідний час встановлення робочого режиму 1 хв.

  3. При роботі від внутрішньої акумуляторної батареї, яка щойно заряджена, прилад забезпечує неперервну роботу протягом 1 год.

При роботі від зовнішньої мережі постійного струму машини швидкої допомоги через перетворювач напруги ПН-01, прилад забезпечує неперервну роботу протягом 12 год.

  1. Встановіть прилад на рівну поверхню поблизу пацієнта.

  2. Накладіть електроди на пацієнта згідно з прийнятою медичною методикою. Зверніть увагу на їх надійну фіксацію, бо від цього залежить якість запису електрокардіограми. Як струмопровідне середовище між шкірою пацієнта і електродами можливе використання прокладки з байки чи фільтровального паперу, змочених у теплому 5-10 % розчині кухонної солі, або можна користуватися пастою електродною.

  3. Запис електрокардіограми слід проводити при повному спокої пацієнта. Руки пацієнта повинні лежати уздовж тіла, м’язи по можливості розслаблені.

  4. До накладених електродів під’єднайте штирі кабеля відведень.

8. Включіть прилад натиснувши кнопку “ І ”

9. Установіть кнопками „25/50 мм/с” і „5 мм/мВ”, „10 мм/мВ”, „20 мм/мВ” відповідно, відповідно, необхідні швидкість руху носія запису і чутливість.

1 0. Кнопкою „ „ встановіть прилад у нульове положення, натисніть кнопку ПУСК/СТОП і коли почнеться запис, натисніть кнопку „1 мВ”. Після запису калібрувального імпульса зупиніть запис, повторно натиснувши кнопку ПУСК/СТОП.

1 1. Кнопкою „ ”встановіть прилад у відведення 1, натисніть кнопку КОНТРОЛЬ, та, тримаючи її натисненою, за допомогою ручки ” ” установіть перо так, щоб електрокардіосигнал знаходився у межах ефективної ширини запису. Відпустіть кнопку КОНТРОЛЬ. Натисніть кнопку ПУСК/СТОП і зробіть запис електрокардіосигналу необхідної тривалості.

12. При недостатньо контрастному записі підрегулюйте розжарення пера потенціометром „ t º ”, виведеним під шліц, який знаходиться під кришкою над пером, попередньо знявши її.

13. При наявності завади, у першу чергу слід заземлити прилад за допомогою проводу заземлення від гнізда „ ┴ ” на приладі до шини заземлення. Якщо немає можливості це зробити, або завада цілком не усунута, треба включити фільтр, натиснувши кнопку ФІЛЬТР.

14. Запис електрокардіограм в інших відведеннях проводять у тому ж порядку, який викладений у п.9.

1 5. Під час запису можна переходити до іншого відведення не зупиняючи рух носія запису, користуючись кнопкою „ ”.

16. Якщо на пері накопичився нагар і лінія запису стала перервною, потрібно акуратно зняти нагар за допомогою серветки чи марлі.

17. Не допускайте падіння, ударів і механічних пошкоджень поверхонь електродів.

4.3. Технічне обслуговування

1. Технічне обслуговування проводиться з метою забезпечення експлуатаційної надійності та ефективності використання приладу.

2. При технічному обслуговуванні необхідно керуватися розділом 6 цього технічного опису.

3. Дезинфекція приладу проводиться згідно пункту наведеного вище, з періодичністю, встановленою у медичній установі, а електродів – перед кожним їх застосуванням.

4. Контроль за станом вмонтованої акумуляторної батареї слід проводити відповідно до того як наведено вище.

5. Для приладу встановлюються такі види технічного обслуговування: поточне (щоденне та щомісячне) і планове, що виконується один раз на рік.

6. Роботи з поточного обслуговування виконуються медичним персоналом, а планового – технічним персоналом медустанови або представниками сервісної організації.

7. Обсяг і порядок проведення робіт з кожного виду обслуговування наведені у (8-10). Про проведення планового обслуговування робиться запис у формулярі на прилад.

8. При щоденному технічному обслуговуванні:

- проведіть зовнішній огляд приладу, блока живлення БЖ-01, перетворювача напруги ПН-01 і електродів;

- перевірте зовнішнім оглядом справність шнура живлення, кабеля відведень, вихідного з’єднувача блока живлення БЖ-01 і перетворювача напруги ПН-01;

- проведіть випробування приладу згідно п.п. 4.1.4. (9-13)

9. При щомісячному технічному обслуговуванні:

- проведіть технічне обслуговування згідно (8);

- перевірте комплектність приладу.

10. При плановому технічному обслуговуванні:

- проведіть технічне обслуговування згідно (8,9);

- проведіть контроль технічного стану шляхом перевірки функціонування приладу згідно з розділом 4.1. цього технічного опису.