Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_z_praktiki.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
1.84 Mб
Скачать

Висновок

В процесі проходження практики на ВАТ «Волиньхолдінг» було опрацьовано основні напрямки економічної та облікової роботи на підприємстві. На основі зібраних матеріалів можна підвести підсумок та узагальнити отриману інформацію.

Загалом облікова та економічна діяльність на ВАТ «Волиньхолдінг» здійснюється на високому організаційному та технічному рівні. Усі спеціалісти висококваліфіковані, мають відповідну освіту та навички. Облік ведеться як за національними, так і за міжнародними стандартами, повністю відповідає вимогам та положенням, які передбачені нормативною базою. Робочі місця комп’ютеризовані, зручні та забезпечені усім необхідним. Все дозволяє працівникам облікової та економічної служб виконувати свою роботу вчасно, з мінімальними недоліками та з максимальною ефективністю.

Бухгалтерський облік на підприємстві побудований таким чином, що абсолютно виключається можливість затримки процесів, виробництва постачання та реалізації. Розрахунки з покупцями, постачальниками та бюджетом здійснюється своєчасно, з дотриманням розроблених графіків.

Оформлення документів по обліку дебіторської і кредиторської заборгованості на даному підприємстві відбувається згідно вимог чинного законодавства. Обіг документів є зрозумілий, доступний і прозорий. Виключає дублювання роботи та документації між системами обробки замовлення та контролю. Кожен етап проходження документа описаний в процедурах підприємства що свідчить про доступність інформації для працівників.

Фінансова, статистична та оперативна звітність складається в встановлені строки з найоптимальнішим ступенем деталізації. Тому управлінські рішення, які приймаються на основі такої звітності є раціональними та дієвими.

Облікова інформація підприємства є доступною і зрозумілою для всіх користувачів.

Суттєвих недоліків проведення облікової роботи на підприємстві під час проходження практики виявлено не було.

Так як сучасний облік на підприємстві повинен відповідати низці вимог, зокрема:

- бути своєчасним, документально обґрунтованим і достовірним, доступним і зрозумілим для всіх учасників діяльності підприємства;

- правильно відображати вимоги нормативно-правових документів, а також фінансовий стан підприємства і його результати діяльності.

Тому для ведення бухгалтерського обліку на даному підприємстві використовують систему фінансової звітності «SAP», яка була введена в 2007 році задля покращення роботи бухгалтера, що допомогло виправити недоліки попередньої. Проте на мою думку значну частку в належному веденні обліку відіграє його організація і кваліфікований підбір кадрів.

ДОДАТКИ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]