Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_pro_praktiku_28_03_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
89.6 Кб
Скачать

Зміст

Розділ І. Загальна інформація про Боремельську сільську раду

Демидівського району Рівненської області - базу проходження

практики…………………………………………………………………….3

Розділ ІІ. Інформація про функції , структуру та організацію роботи

Боремельської сільської ради …………………………………………..6

Розділ ІІІ. Опис виконання практики ……………………………………………..9

Розділ ІV. Виконання додаткових завдань………………………………………..13

Розділ V . Пропозиції кафедрі з покращення підготовки спеціалістів……….14

Розділ VІ . Загальні висновки , особисті враження від практики ……………15

Використана література…………………………………………………………….16

Розділ і. Загальна інформація про Боремельську сільську раду Демидівського району Рівненської області - базу проходження практики

С.Боремель

Демидівського району

Рівненської області

Історія села Боремель сягає у сиву давнину . Поселення тут існували ще з прадавніх часів . Про це свідчать знахідки стародавніх предметів , зокрема кістки і зуби мамонтів , вироби з каменю і заліза . Найдавніше поселення на території Боремля датується ІV тисячоліттям до нашої ери . У 1994 році тут проводилися археологічні розкопки спільною експедицією Інституту археології Академії наук України і Волинського університету імені Лесі Українки під керівництвом доктора наук Д.Козака . Експедиція зібрала великий цікавий матеріал : це вироби з бронзи , заліза , кераміки , з бурштину , гробниця мідного віку та інші речі .

Історичні та археологічні дослідження стверджують , що Боремель вже в ХІ ст. був розвинутим містом . Підтвердженням цього є залишки стародавнього городища ХІ – ХІІ ст. , що примикають до річки Стир в районі сучасного Боремля .

Дуже цікавими серед старожилів є легенди про назву села , про його підземні ходи , фрагменти яких збереглися до нашого часу . Чимало в селі є історичних пам'яток :

  • курган Свята Текля ;

  • курган Святий Йосип ;

  • Геогріївська церква ( 1775р.) ;

  • П'ятдестал « Ісус Христос під хрестом » ( 1773 р. ) .

Цікавими є розповіді жителів села про різні історичні періоди життя, про розквіт і занепад культури , освіти , охорони здоров'я , торгівлі , духовності .

Це давно відомий населений пункт Великої Волині .

Радянська влада в селі Боремель була проголошена у вересні 1939 року . А у січні 1940 року в Боремлі відбулися перші вибори депутатів до місцевих Рад .

Згодом війна , рух опору , післявоєнна відбудова …Боремель поступово ставав могутнім соціально-економічним і культурним центром .

З 1948 року органом управління в селі Боремель є сільська Рада до складу , якої входить сьогодні 5 населених пункти : Боремель , Набережне , Шибин . Смиків , Новий Тік .

На заході і північному заході , територія Ради межує з Волинню , а південний схід її меж обмивають води Хрінницького водосховища . Територія сільської ради займає 7065,8 га . Відстань від обласного центру м. Рівне - 93 км , від районного -- 13 км , від м. Луцьк 30 км .

Сільська рада знаходиться в добротному двохповерховому приміщенні , з достатньою матеріальною базою для роботи . В складі апарату 7 чоловік , які мають великий досвід роботи , відповідну освіту і ранг . Депутатський корпус - 16 чоловік .

На території сільської ради -- 527 дворів , станом на 01.01.2012 року проживає 1337 осіб в т.ч.

працездатних - 669 з них працює - 199 осіб ;

громадян пенсійного Віку - 389 чоловік ;

дітей шкільного віку -188 ;

дошкільного віку - 91 .

Сільською радою утворено три постійні комісії :

з питань депутатської діяльності і етики ;

з питань планування бюджету і фінансів ;

з питань агропромислового комплексу , земельних ресурсів , соціального розвитку села і охорони навколишнього середовища .

В сільській раді працює виконавчий комітет в складі 6 чоловік .

Доходи місцевого бюджету на 2012 рік передбачені в сумі 869987 гривень , помітно зростають видатки на утримання органу місцевого самоврядування , освіту , культуру , житлово-комунальне господарство . Два роки уже не фінансується охорона здоров'я .

Серед закладів бюджетної сфери - Боремельський НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – колегіум » , будинок культури , публічно-шкільна бібліотека , дошкільний навчальний заклад «Малятко» .

Релігійні громади - 2 православні церкви Київського патріархату і церква Євангельських Християн - бабтистів .

Серед підприємств - приватне підприємство «Ніколь»" , приватне підприємство «Злагода » м. Луцьк , приватне підприємство «Шанс » , фермерське господарство «Миколай –Т» , фермерське господарство « Новий Тік » , фермерське господарство «Добробут » ; 14 закладів торгівлі в т.ч. 12 - приватні ; 12 побутових підприємств ; поштове відділення , ветдільниця , амбулаторія , аптека , 25 осіб - підприємці фізичні особи . В колегіумі навчається 182 дітей , в дитсадку - 42 дітей .

В структурі земельного фонду :

З земель сільськогосподарського призначення - 2937,46 га ;

Земель житлового та громадського призначення - 170,46 га ;

Землі лісового фонду - 490,36 га ;

Землі водного фонду - 594,20 га ;

Земель запасу - 5 га .

Картографічно земля сільської ради поділено на 14 масивів . Облік землі ведеться в шнуровій книзі , згідно якої в селі Боремель - 466 землекористувачів , в селі Набережне - 157 землекористувачів ; в селі Новий Тік - 43 землекористувачів , в селі Шибин - 46 землекористувачів , в селі Смиків - 17 землекористувачів ; дачні землі 38 осіб .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]