Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_pro_praktiku_28_03_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
89.6 Кб
Скачать

19 Березня 2012 року

Вивчала структуру земельного фонду . Загальна площа земель - 7065,80 га в т.ч. землі сільськогосподарського призначення - 2937,46 га ; землі водного фонду - 594,20 га ; землі лісового фонду - 490,36 га ; землі запасу - 5 га . Земля розпайована в 1998 році . Видано державних актів 1183 . Грунти в основному чорноземи , суглинки , підзолисті . Рельєф сільської ради рівнинний , в селах Шибин , Смиків , Новий Тік трапляються не високі пагорбки . на клімат і рельєф території має певний вплив Хрінницьке водосховище , на берегах якого розміщенні села Набережне , Боремель , Шибин ( в повітрі багато вологи , водами руйнуються береги - зсуви ) . В даний час проводиться укріплення берегів річки Стир ( Додаток № 4 ) .

20 березня 2012 року

Вивчала роботу фермерського господарства « Миколай – Т » , в оренді якого 13 паїв - 39 га сільськогосподарських угідь . Це господарство замкнутого циклу . Тут вирощують зернові і цукрові буряки . В господарстві є млин і хлібопекарня . Цукрові буряки - сировина для Гнидавського цукрового заводу .

Приймала участь у підготовці інформації про економічні показники цього господарства ( Додаток № 5 ) .

21 березня 2012 року

Відвідала фермерське господарство « Новий Тік » , що орендує в селян 100,80 га землі . Основна галузь виробництва рослинництво . Договора оренди земельних часток ( паїв ) фермером та «орендодавцями » заключні в індивідуальному порядку , з реєстрацією згідно чинного законодавства .

В оренді фермерського господарства « Добробут » - 200 га . Тут більшість договорів оренди за сертифікатами - 68 , а за державними актами - 10 . В господарстві переважає рослинницька галузь , повільно розвивається тваринництво ( Додаток № 6 ) .

22 березня 2012 року

Працювала над вивченням договорів оренди землі . Договора типові , з реєстрацією у книзі записів реєстрації договорів , з розрахунком розміру орендної плати . Межі оренди межі ( в натурі ) , встановлюються з участю представників ПП « Експерт – Рівне – Земля » . Додатками до договорів є копії документів , що встановлюють особу , ідентифікаційний код , довідки , заяви . ( Додатки № 7 , №8 , № 9 , № 10 ) .

23 березня 2012 року

Працювала з матеріалами обліку невитребуваних земельних часток ( паїв ) . В сільській раді таких часток 42 . Агроформуваннями ТзОВ «Волинь- Агро » та ТзОВ « Райз- Захід » взято в оренду 25 невитребуваних паїв , площею 183,39 га . Наявність таких земель пояснюється відсутністю власника сертифікату і спадкоємців , несвоєчасне оформлення та подання документів на право власності на землю . Частина таких земельних паїв передана в оренду фермерському господарству « Добробут » .

Запрошена на сесію сільської ради . Розглядалися заяви громадян із земельних питань .

Розділ ІV . Виконання додаткових завдань

Проводила бесіду з жителями сіл Новий Тік , Боремель , Смиків про адміністративну відповідальність за вирощування снодійного маку та конопель , про адміністративну відповідальність за створення не санкціонованих сміттєзвалищ та не дотримання належного санітарного стану в населених пунктах .

Розділ V . Пропозиції кафедрі з покращення підготовки спеціалістів

Корисним було б на мою думку , майбутнім фахівцям за напрямком спеціальності «землевпорядкування » проходити практику в сільських населених пунктах , де сьогодні дуже потрібні висококваліфіковані кадри . Земля - невичерпне багатство України . І питання реформування земельних відносин сьогодні є найважливішим питанням економіки нашої держави .

Розділ VІ . Загальні висновки , особисті враження від практики .

Зустрілася з рядом проблем реального життя села . На мою думку , вирішення їх багато в чому залежить від позиції тих людей , які повинні їх вирішувати на місцях .

Село Боремель колись було одним з кращих сіл району з багатьох питань . Сьогодні - це зруйноване потужне в 90-х роках сільськогосподарське виробництво , через що стали занедбаними села . Змінилася ментальність людей . Земля , власниками якої вони стали , передана в руки «орендарів » , які кожен по-своєму проводить з ними розрахунки за орендовані землі .

Сама робота землевпорядника сільської ради і , взагалі , в органах місцевого самоврядування мені подобається , бо це постійна робота з людьми .

Практика відкрила мені нове бачення сучасного життя на селі .

Складність роботи спеціаліста землевпорядника сьогодні є в тому , що з початків проведення земельної реформи були не до кінця законодавчо врегульовані окремі її аспекти .

І тоді з розпаюванням земель було допущено чимало прорахунків , які сьогодні виправляти важко і які обов'язково будуть виявлені при впорядкуванні земельного кадастру .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]