Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit_pro_praktiku_28_03_2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
89.6 Кб
Скачать

Розділ іі. Інформація про функції , структуру та організацію роботи Боремельської сільської ради .

Сільська рада у своїй діяльності керується основним Законом держави Конституцією та Законом України « Про місцеве самоврядування» ( 1997 рік ) , якими визначено систему та гарантії місцевого самоврядування , засади організації та діяльності , правового статусу і відповідальності органів та посадових осіб місцевого самоврядування .

Цим Законом передбачено право територіальної громади під керівництвом органі місцевого самоврядування вирішувати питання місцевого значення в межах конституції та інших Законів України .

Розділом ІІ Законом України «Про місцеве самоврядування » визначено повноваження сільських рад що є організаційно - правовою основою їх діяльності в галузі бюджету , фінансів , цін , управління комунальною власністю , повноваження в галузі житлово-комунального господарства , побутового , торговельного обслуговування , громадського харчування , транспорту і зв'язку , в галузі будівництва , у сфері освіти , охорони здоров'я , культури , у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища , соціального захисту населення в галузі оборонної роботи у вирішенні питанні адміністративно - територіального устрою , забезпечення законності , правопорядку , охорони прав , свобод і законних інтересів громадян .

Певні норми повноважень цим Законом передбаченні і для сільського голови відповідно до , яких і розроблена посадова інструкція . У відповідності до цього Закону та інших законодавчих актів сільською радою затвердженні посадові інструкції секретаря сільської ради , головного бухгалтера , касира , спеціаліста по бухгалтерському обліку та спеціаліста землевпорядника . Строк повноважень ради - чотири роки . Сесія скликається згідно з Законом не менше одного разу на квартал . Постійні комісії скликаються в міру необхідності і є правомочними , якщо в них бере участь не менш як половина складу комісії.

Певними правами і обов'язками наділені депутати . Виконавчий комітет очолює голова ради . Формою його роботи є засідання які скликаються в міру необхідності , але не рідше одного разу на місяць . Виконком попередньо розглядає проекти місцевих програм соціально-економічного і культурного розвитку , цільових програм з інших питань , місцевого бюджету , проекти рішень з інших питань , що вносяться на розгляд ради ; координує діяльність підприємств , установ та організацій , що знаходяться на території ради , заслуховує звіти про роботу їх керівників .

Сільський голова , сесія , виконком , вході своєї діяльності і компетенції приймають певні розпорядження і рішення , які мають нормативно-правовий характер .

Роботі ради властива підзвітність і підконтрольність . Це - виборні органи і виборні посади . Вони несуть відповідальність за свою діяльність перед територіальною громадою , державою , юридичними і фізичними особами .

Функції , структура та організація роботи сільської ради чітко регламентуються діючим законодавством і мають буди спрямовані на задоволення потреб громадян .

Земельне питання - одне з основних сьогодні , що викликає велику зацікавленість на всіх рівнях . Практика показала , що в цих питанням ще надзвичайно багато проблем . Насамперед , не досконале законодавство , продовження з року в рік мораторію на повноцінний земельний ринок , гальмування розгляду та затвердження закону про кадастр . Реформа в аграрному секторі не тільки не подолала старих проблем , а й спричинила нові . Наприклад , в селі Боремель на місці великого багатогалузевого господарств «Першотравневий » ( свинопоголів'я - 12000 , ВРХ - 2000 , овець – 6000 , рослинницька галузь ) появилося дрібнотоварне , де відсутня техніка , порушено сівозміни , допускається порушення агротехніки . залишки тваринницьких ферм , комплексів , потужного автотракторного парку занедбані , розвалені . Чимало проблем сьогодні з оцінкою земель , з її роздрібненням . Під розпаювання потрапили і малопродуктивні , і деградовані землі . Певні проблеми є з визначенням орендної плати . Деякий час великі масиви землі не оброблялися . Сьогодні орендарі витягують із землі все , що можна не дбаючи про її родючість в

майбутньому . Землі деградують і саме ці питання хвилюють сьогодні весь апарат сільської ради .

Престиж професії землевпорядника росте . Але в сільській раді залишилися з давніх часів кроква - метрівка , «кілочки » - межові знаки , хоча в Україні уже сьогодні є спеціальні програми для обчислення площ , є теодоліти , електронні тахометри , електронні рулетки , прилади супутникового зв'язку .

Проте до цього часу державою не в повному обсязі продумані кроки нової реформи землі , що створює не комфортною працю фахівця -землевпорядника .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]