Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА. ПЕРЕКЛАД.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
342.02 Кб
Скачать

8. Порушення особистості. Механізми психологічного захисту. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

3.1

Л: Порушення особистості. Механізми психологічного захисту.

П: Порушення особистості. Механізми психологічного захисту.

СР: Характеристика порушень особистості. Поняття механізму психологічного захисту. Патофізіологічні механізми порушень особистості. Основні види психологічного захисту. Попередження порушень особистості.

Л/2

П/2

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

9. Порушення свідомості, сприйняття, пам'яті. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

3.2

Л: Порушення свідомості, сприйняття, пам'яті.

П: Порушення свідомості, сприйняття, пам'яті.

СР: Характеристика порушень свідомості. Характеристика порушень сприйняття. Характеристика порушень пам'яті. Патофізіологічні механізми порушень свідомості. Патофізіологічні механізми порушень сприйняття. Патофізіологічні механізми порушень пам'яті. Попередження порушень свідомості. Попередження порушень сприйняття. Попередження порушень пам'яті.

Л/2

П/2

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

10. Порушення мислення і розумової працездатності. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

3.3

Л: Порушення мислення і розумової працездатності.

П: Порушення мислення і розумової працездатності.

СР: Характеристика порушень мислення. Патофізіологічні механізми порушень мислення. Попередження порушень мислення.

Л/2

П/2

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

Розділ IV. Психодіагностична і психокорекційна робота в патопсихології.

11. Патопсихологічний експеримент. Методи патопсихологічного дослідження. Основні принципи і прийоми психологічного вивчення дітей з аномальним розвитком. Психологічний висновок. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

4.1

Л: Патопсихологічний експеримент. Методи патопсихологічного дослідження. Основні принципи і прийоми психологічного вивчення дітей з аномальним розвитком. Психологічний висновок.

П: Основні принципи і прийоми психолого-педагогічного вивчення дітей з аномальним розвитком. Емоційне благополуччя дитини і його вивчення в психології.

СР: Ознайомлення з медичною документацією дитини. Збір відомостей про історію життя і розвиток дитини (анамнез). Роль анамнезу для діагностичного висновку і складання плану корекційної роботи з дитиною. Специфіка експериментальних процедур при різних формах порушення розвитку. Навчальний експеримент як метод прогнозу розвитку дитини з особливими потребами. Алгоритм і методики психолого-педагогічного обстеження дитини. Зразки діагностичних комплексів обстеження дітей в періоди дитинства, раннього, дошкільного віку. Робота з сім'єю (врегулювання внутрішньосімейних відносин і формування батьківської свідомості) як пріоритетний напрям психокорекційної служби.

Л/2

П/2

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

12. Психокоррекция як вид психологічної практики. Проблема корекції психічного розвитку в дошкільному віці. Основні стратегії психокорекції мовних порушень у дітей дошкільного віку. Роль сім'ї в попередженні мовних порушень. Організація корекційної роботи з дітьми. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

4.2

П: Системні психоневрологічні порушення мови. Основні стратегії психокорекції мовних порушень у дошкільників. Роль сім'ї в попередженні мовних порушень. Організація корекційної роботи з дітьми.

СР: Види і варіанти аномалій мовного розвитку у дітей. Поняття неврозоподібного логосиндрома і логоневрозу: схожість і специфіка проявів і корекції. Роль мови дорослого і внутрішньосімейного спілкування в розвитку правильної мови дитини. Мовні ігри на різних етапах розвитку дитини і їх психокорекційне значення. Діти із загальним недорозвиненням мови (ЗНМ) і порушеннями у фонетико-фонематичному розвитку (ФФР) в дитячому саду. Виборчий мутизм і його причини в дошкільному віці. Заїкання як один з найпоширеніших розладів мови у дітей. Аутогенне тренування як один з видів колективної і індивідуальної психотерапії.

П/4

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.