Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГРАМА. ПЕРЕКЛАД.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
342.02 Кб
Скачать

5. Дисгармонійний психічний розвиток (асінхронія). (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

1.5

Л: Дисгармонійний психічний розвиток (асінхронія).

П: Дисгармонійний розвиток дитини (асінхронія)

СР: Етапи формування стійких дисгармоній в дитячому віці. Психопатія як модель дисгармонійного розвитку. Психопатії, їх закономірності, види. Ранні дисгармонії як прояв психопатії, що розвивається, прояви недитячості в поведінці дитини і порушення її цілісності (агресія в ситуаціях тактильного контакту з матір'ю, надмірна пригніченість настрою і ін.) Характеристика типових проявів дратівливості і розбалансованості поведінки дітей при легких і грубих формах дисгармонійного розвитку. Конституціональні і дисгармонійні психопатії. Особливості особи дитини при порушеннях по типу психопатій. Психологічна допомога в організації життя і діяльності дитини з проявом психопатій. Співвідношення понять «акцентуація характеру» і «психопатії». Роль методу спостережень за поведінкою дитини у виявленні симптомів дисгармонійного розвитку. Характеристика глибини порушень гармонійності розвитку при різних формах психопатій і психопатоподібній поведінці.

Л/2

П/2

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

6. Неврози і психосоматичні захворювання, їх патогенез. Дитячі неврози як прикордонні нервово-психічні розлади. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

1.6

П: Неврози. Прикордонні нервово-психологічні розлади.

СР: Проведіть спостереження за дитиною дошкільного віку, опишіть його поведінку, чи є порушення. Які можна рекомендувати заходи щодо кореляції поведінки батькам, вихователям?

П/4

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

РОЗДІЛ ІІ. Концепції психосоматичних порушень.

7. Емоційний стрес і психосоматичні захворювання. Основні психосоматичні концепції. Види психосоматичних захворювань і механізми розвитку психосоматики. (18 годин)

Навчальні елементи змістового модуля

Вигляд

заняття

кількість

годин

2.1

Л: Емоційний стрес і психосоматичні захворювання. Основні психосоматичні концепції. Види психосоматичних захворювань і механізми розвитку психосоматики.

П: Емоційний стрес і психосоматичні захворювання. Характеристика основних концепцій психосоматичних захворювань. Види психосоматичних захворювань і механізми розвитку психосоматики.

СР: Характеристика емоційного стресу. Поняття психосоматики. Патофізіологічні механізми психологічних захворювань. Основні форми психосоматичних захворювань. Концепції психосоматичних захворювань. Попередження психосоматичних розладів. Концепція психоаналізу. Концепція алекситимії. Концепція акцентуації характеру або концепція профілю особи. Концепція десоматизації і ресоматизации. Концепція нервізму. Концепція втрати значущих для індивіда об'єктів. Діанетична концепція Хаббарта. Гіпертонічна хвороба. Психотерапія в сім'ї. Цукровий діабет. Психотерапія. Бронхіальна астма. Психокоррекция. Психотерапія. Ішемічна хвороба серця. Язва шлунку.

Л/2

П/2

ІНД/2

СР/3

РАЗОМ

9 рік.

РОЗДІЛ ІІІ. Порушення психічних процесів при різних психічних захворюваннях.