Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
дипломка.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
47.41 Кб
Скачать

3.1 Вимоги до охорони праці при прийомці товару на тов «Лакомка»

Під час виконання робіт на підприємстві «Лакомка» працівники дотримуються правил охорони праці.

Роботи з переміщення вантажів відносяться до групи робіт з підвищеною небезпекою, до цих робіт допускаються особи не молодше 18 років, що пройшли медичний огляд, навчені за спеціальною програмою, котрі засвоїли вимоги цієї інструкції, пройшли інструктаж з охорони праці (Додаток №___), атестовані кваліфікаційною комісією та мають посвідчення на право проведення цих робіт. Атестація вантажників повинна здійснюватись кваліфікаційною комісією підприємства.

Під час роботи вантажник повинен мати посвідчення при собі.

Вантажник повинен проходити в установленому порядку інструктажі: вступний, первинний, повторний, позаплановий за потребою.

Вантажник повинен виконувати такі роботи як:

- Навантаження, вивантаження, складська переробка вантажів - сортування, укладання, перенесення, переваження, фасування і т.д вручну із застосуванням найпростіших вантажно-розвантажувальних пристроїв та засобів транспортування: тачок, візків, транспортерів і інших підйомно-транспортних механізмів.

- Установка лебідок, піднімальних блоків, пристрій тимчасових скатів і інших пристосувань для навантаження і розвантаження вантажів. Кріплення та укриття вантажів на складах і транспортних засобах. Перенесення щитів і трапів.

- Чищення й змащення обслуговуються вантажно-розвантажувальних пристосувань і засобів транспортування.

У ході своєї діяльності вантажник повинен знати:

- Правила вантаження і вивантаження вантажів,

- Правила укладання, кріплення, укриття вантажів на складі і транспортних засобах,

- Правила застосування найпростіших вантажно-розвантажувальних пристроїв та засобів транспортування,

- Умовну сигналізацію при навантаженні і вивантаженні вантажів підйомно-транспортними механізмами

- Допустимі габарити при навантаженні вантажів на відкритий залізничний рухомий склад і автомашини, при розвантаженні вантажів із залізничних вагонів і укладанні їх у штабель.

- Піднімати вантаж вручну вагою 60-80кг / одне місце / в кузов автомобіля і знімати його з кузова повинні не менш ніж два вантажника.

Вантажникам та робочим при виконанні робіт узимку на відкритому повітрі видаються додатково:

Куртка на утеплювальній прокладці 1 штука, термін носіння 2 роки

Брюки на утеплювальній прокладці 1 штука, термін носіння 2 роки

Валянки 1 пара, термін носіння 2,5 роки

Перед початком роботи вантажник повинен:

- Надіти спецодяг і спецвзуття. Отримати завдання від керівника.

- При виробництві навантажувально-розвантажувальних робіт вантажник повинен - працювати в захисній касці і рукавицях;

- Підібрати вантажозахоплювальні пристрої, відповідні вазі і характером прийнятого вантажу.

Вимоги безпеки під час роботи:

- Переконатися, що вантаж не може під час підіймання за що-небудь зачепитися; Переконатися у відсутності людей біля вантажу, між підіймається вантажем, стінами та іншим обладнання.

- Підйом сипучих та дрібноштучних вантажів проводити в спеціально призначеній тарі, яка повинна бути пронумерована; вказаний власна вага, що піднімається вага, дата огляду.

- У разі навантаження і хлорного вапна робочим повинні видавати протигази або респіратори.

- Вступники вантажі укладаються на стелажі, піддони, в штабелі і т.п. Вага вантажу на піддоні не повинен перевищувати розрахункової вантажопідйомності стандартного піддону.

- При штабелюванні вантажів слід забезпечувати стійкість штабеля і безпеку людей, що працюють на штабелі або біля нього.

- Не допускається укладання в штабель вантажів у пошкодженій або в різногабаритній тарі, у тарі зі слизькими поверхнями, в упаковці, що не забезпечує стійкість пакета.

- Укладання вантажів повинна забезпечувати їх стійкість при зберіганні і транспортуванні, розвантаженні транспортних засобів і розбирання штабелів, а також можливість механізованого навантаження та розвантаження. Дештабелірованіе, повинно проводитися тільки зверху вниз.

- Вантажі в ящиках та мішках, не сформовані в пакети, слід укладати в штабель вперевя’зку. Для стійкості штабеля слід через кожні 2 ряди ящиків прокладати рейки, а через кожні 5 рядів мішків - дошки.

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

При виявленні несправностей, які можуть призвести до аварійних ситуацій вантажник зобов'язаний негайно повідомити безпосереднього керівника і не приступати до роботи до тих пір, поки несправності не будуть ліквідовані.

При нещасному випадку необхідно негайно звільнити потерпілого від дії травмуючого фактора, надати йому першу допомогу. УВАГА: При звільненні потерпілого від дії електричного струму необхідно вжити заходів, щоб самому не опинитися в контакті з пошкодженими струмоведучими частинами і під напругою кроку.

Про нещасний випадок необхідно негайно повідомити адміністрацію.

При виникненні пожежі необхідно негайно повідомити в пожежну частину і адміністрації цеху і приступити до гасіння вогнища загоряння за допомогою первинних засобів пожежогасіння. Забороняється гасити палаючу електропроводку водою і пінними вогнегасниками.

Після закінчення робіт привести в порядок робоче місце, прибрати сторонні предмети, доповісти керівнику про виконання завдання і неполадки, виявлені в процесі роботи, після закінчення роботи треба ретельно вимити забруднені частини тіла теплою водою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]