Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1испр.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

7. Гідравлічний розрахунок

Задача гідравлічного розрахунку трубопроводів теплових мереж – визна-чення їх діаметрів, втрат тиску при розрахункових витратах теплоносія, на-порів у будь-якій точці мережі й в місцях приєднання кварталів, подачи и напору мережевих і підживлюючих насосів, а також ув’язка тисків в місцях відгалуження мережі.

У проекті слід зробити гідравлічний розрахунок магістралі і 2-3 харак-терних відгалуження для опалювального та неопалювального періоду. Діа-метри трубопроводів приймають при розрахунку теплових мереж в режимі роботи опалювального періоду.

Гідравлічний розрахунок теплової мережі виконують за методом еквівалентних довжин. Значення коефіцієнту місцевих втрат а1 приймають за дод. 14.

Еквівалентна доажина дільниці :

Le = a1 Li , (7.1)

де L - довжина дільниці на плані, м .

Питомі втрати тиску на тертя приймають на основі техніко-економічних розрахунків, при відсутності цих даних їх беруть у наступних границях:

- для магістралі 40...80 Па/м;

- для відгалуджень - по існуючому тиску виходячи з умови рівності втрат тиску від джерела теплоти до кінцевих користувачів магістралі і відгалудження. При цьому питомі втрати не повинні перевищувати 300 Па/м, а швидкість теплоносія – 3,5 м/с .

Таблиця 7.1.

Значення розрахункових витрат теплоносія

Номер

кварталу

Розрахункова витрата теплоносія , кг/с

Go max

G max

Gi hm

k3 Gi hm

Gd

Gds

1

2

3

4

5

6

7

1

2

3

..........

50

Усього

Діаметри трубопроводів теплових мереж, незалежно від розрахункової витрати теплоносія, приймають не меньше 32 мм.

Діаметри подаючого і зворотнього трубопроводів двотрубних теплових мереж при сумісній подачі теплоти на опалення, вентиляцію і гаряче водопостачання приймають, як правило, однаковими.