Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ShPORA_NA_KUKUShKINA.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
376.32 Кб
Скачать

15.Обов’язки інформаційного менеджера.

Обов’язки:

  • Планування, координація та моніторинг акцій та інформаційних кампаній;

  • Регулярне інформування громадськості та ЗМІ про діяльність організації;

  • Формування позитивного іміджу організації;

  • Моніторинг національних та місцевих ЗМІ;

  • Створення та оновлення бази даних ЗМІ;

  • Планування та організація прес-конференцій, круглих столів та інтерв’ю;

  • Адміністрування друкованих матеріалів;

  • Збір, підготовка та передача інформаційних матеріалів в друк та оновлення веб-сайту;

  • Координація та забезпечення випуску друкованих матеріалів;

  • Забезпечення випуску бюлетеня організації (4 рази на рік);

  • Перенаправлення вхідної інформації.

16.Зміст поняття «автоматизовані системи управління».

АСУ-це система «людина-машина», яка забезпечує комплексне використання всіх видів інформації в діяльності підприємства для реалізації управлінських рішень.

АСУ-це комплекс методів, засобів, прийомів збору, зберігання, обробки та представлення управлінської інформації на основі сучасних засобів автоматизації та зв’язку.

17.Класифікація автоматизованих систем управління запропонована і. Корпачовим.

Класифікація запропонована Корпачовим за яку він провів інтегральним критерієм (масштаб автоматизації, функціональності, вартості):

  1. Локальні АСУ- ці автоматизовані системи призначені для автоматизації одного або декількох аспектів діяльності підприємства (наприклад, облік, збут продукції, нарахування заробітної плати, облік кадрами). Вартість може складати від 100 до 1000 у.е.

  2. Фінансово-управлінські АСУ-дані АСУ володіють більшими функціональними можливостями і дозволяють автоматизувати всі фінансово-управлінські процеси на підприємстві. Вартість може охоплювати від 5 до 50 тис. у.е.

  3. Середньо-інтегровані системи-комплекс програмного забезпечення, що допомагає здійснити управління усіма ресурсами підприємства.

  4. Великі інтегровані АСУ-це автоматизовані системи, які дозволяють автоматизувати діяльність не лише окремим підприємством, а цілими вертикальними ринками, фінансово-промисловими групами, холдингами, транснаціональними корпораціями.

18.Класифікація автоматизованих систем управління за рівнем управління, часовим горизонтом.

Класифікація автоматизованих систем управління за рівнем у системі державного управління: державні, територіальні (регіональні), галузеві, об'єднань, підприємств або установ, технологічних процесів.

Державні - призначені для вирішення найважливіших народногосподарських проблем країни. На базі використання обчислювальних комплексів та економіко-математичних методів в них складають перспективні та поточні плани розвитку країни, ведуть облік результатів та регулюють діяльність окремих ланок народного господарства, розробляють державний бюджет та контролюють його виконання тощо.

Відповідно до рівня у системі державного управління виділяють: галузеві, територіальні та міжгалузеві автоматизовані інформаційні системи (АІС), які водночас є системами організаційного управління, але вже більш високого рівня ієрархії.

Територіальні (регіональні) АС призначені для управління адміністративно-територіальним регіоном. Сюди належать АС області, міста, району. Ці системи виконують роботи з обробки інформації, яка необхідна для реалізації функцій управління регіоном, формування звітності й видачі оперативних даних місцевим і керівним державним та господарським органам.

Галузеві АІС призначені для управління підвідомчими підприємствами та організаціями. Галузеві, АС діють у промисловості та в сільському господарстві, будівництві на транспорті і т. ін. У них розв'язуються задачі інформаційного обслуговування апарату управління галузевих міністерств і їх підрозділів. Галузеві АС відрізняються сферами застосування -- промислова, наукова .

Міжгалузеві АІС є спеціалізованими системами функціональних органів управління національною економікою (банківські, фінансові, статистичні та ін.). Маючи у своєму складі потужні обчислювальні комплекси, міжгалузеві багаторівневі АІС забезпечують розробку економічних і господарських прогнозів, державного бюджету, здійснюють контроль результатів та регулювання діяльності всіх ланцюгів, а також контроль наявності і розподілу ресурсів.

Класифікація автоматизованих систем управління за часовим горизонтом:

  • Стратегічні АСУ (5);

  • Середньострокові АСУ (3);

  • Оперативні АСУ ( 1-1,5);

  • Операційні АСУ (1 міс. – 1 рік);

  • Автоматизовані системи в режимі реального часу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]