Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory_exam_ecps.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
5.84 Mб
Скачать

25.Вибір оптимальної товщини повітряного прошарку скло пакету.

Скло:

-одинарне

- двойне

-тройне

1-сілікон

1-кімната, 2- зовні

Якщо 3 скла то світлопропускання зменшується на 22%; на 40% матеріалу більше.

Плівку відбивають

Тонування

Хамелеон

Нанесення відбиваючих шарів

Повітряний зазор

1-метал, 2-герметика

Покритття скла роблять: Золото, Срібло, Мідь, Оксид індія

Якщо є захисна плівка, то економія 30%

Склопакети: -засклені:

однокамерне

однокамерне+газ Ar

0,42

однок+відбиваюча плівка

0,54

однок+газ+плівка

0,69

двокамерне

0,50

двох+відбив плівка

0,76

двох+плівка+газ

1

26.Проблеми повітряного обміну.

У будь-якому приміщенні, незалежно від його призначення, має бути вирішена проблема постійного обміну повітря. Особливо важливо це для житлових будівель. Системи вентиляції в наших будинках влаштовані простим способом: витяг на кухні, в туалеті або ванні, а також приплив повітря передбачався через щілини у віконних отворах. Забезпечення постійного обміну повітря в приміщенні – одна з обов'язкових функцій вікна.

Проте сучасні пластикові вікна – конструкції з 2-3 контурами ущільнення з еластичного матеріалу і з дуже щільною посадкою склопакета в палітурку. Повітропроникність такого вікна в зачиненому стані дуже мала. Унаслідок порушення обміну повітря підвищується відносна вологість повітря, в холодну пору року на поверхні склопакета з'являється конденсат, на віконних укосах і стінах утворюється пліснява. Найбільш схильні до появи грибків дитячі і спальні кімнати. На третьому місці - ванни і душові. Частіше це явище спостерігається в старих будинках, рідше в новобудовах.

Таким чином, питання про вентиляцію в приміщенні, в якому встановлені пластикові вікна, стоїть особливо гостро. Адже вентиляція дозволяє не тільки позбутися від запахів і вуглекислого газу, але і регулювати вологість.

Практичних у всіх сучасних пластикових вікон є чотири стани по ступеню відчиняння-зачиняння: зачинено, стулка розкрита, стулка відкинута і щілисте провітрювання. При режимі щілистого провітрювання стулка відходить від рами на 1-3 мм по всьому периметру. При цьому в щілину потрапляє пил, а також підвищується рівень шуму. Взимку ж постійне знаходження вікон в режимі щілистого провітрювання приводить до появи протягів.

В даний час багато виробників пластикових вікон вже почали виробництво спеціальних систем і притокових пристроїв. Клапан притоку може бути встановлений на самому вікні, або через стіну поряд з вікном. Установка на вікні простіша і дешевша. Вмонтовувати притоковий пристрій потрібно обов'язково у верхній частині вікна, тоді струмінь свіжого повітря йтиме під стелю і м'яко переміщатися по приміщенню разом з внутрішнім повітрям.

На сьогоднішній день існують моделі з можливістю управління притоком повітря і без управління. При цьому серед пристроїв з можливістю регулювання виділяються моделі з ручним управлінням і автоматичним. Автоматичне управління зручніше – потік збільшується або зменшується залежно від вологості повітря в приміщенні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]