Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samomenedzhment_praktichni.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
171.01 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя

Кафедра менеджменту

У виробничій сфері

Практичні завдання з дисципліни «Самоменеджмент»

Виконав:

Студент групи БМп-43

Григус І.Л.

Перевірила:

Юрик Н.Є.

Тернопіль 2012

Основі напрями інвестування власних ресурсів

Кваліфікаційна ознака

Поняття успіху

1. З позиції поведінки людини

Безперервний рух

2. З позиції бачення менеджера

Вміння зазирнути вперед, трохи далі ніж конкуренти

3. За характером розвитку бізнесу

Вічна експансія, постійне розширення свого бізнесу, залучення його в нові сфери

4. За можливостями реалізації

Реалізація правильної стратегічної ідеї

5. З позиції вміння сформулювати свою ціль

Уміння точно поставити цілі

6. За характером усунення труднощів

Уміння долати труднощі, а також розумно «робити паузи»

7. За схильністю до ризику

Схильність до помірного ризику при опорі на власні можливості

Завдання до теми №2 Тема №1. Практичне заняття №1

1. Процеси перебудови умовах зовнішнього середовища стають обов’язковою умовою виживання підприємства. Виживання підприємства повинні здійснювати інновації при «відмиранні» всього застарілого. Проблема виживання й успішного функціонування є актуальною для складних економічних систем в умовах нестабільності зовнішнього середовища. У зв’язку з цим у зміцненні конкурентних позицій підприємства в умовах економічних трансформацій важливе значення має формування в системі управління заходів превентивного характеру, що передбачають перебудову процесів на підприємстві.

У XXI ст. знання як один з важливих чинників забезпечення конкурентоспроможності підприємств набувають особливої актуальності через зменшення термінів циклу технологій, продукції, процесів. Певною мірою знання можна розглядати і як чинник безпеки підприємства.

Багато підприємств, особливо великих і функціонуючих на зовнішньому ринку, мають добре відпрацьовану систему самонавчання персоналу. Створення такої системи навчання на підприємстві є чинником його трансформації на інноваційне, оскільки без нових знань, нового економічного світогляду практично неможливо забезпечити ефективне управління підприємством. На прикладі ДП «Тернопільський Облавтодор» керівниками цього підприємства було прийнято рішення про перебудову в системі Облавтодору.

2. Кожне підприємство має йти «в ногу з часом», тобто повинне враховувати зміни в НТП, а також зміни, які відбуваються в суспільстві загалом.

На прикладі ДП «Тернопільський Облавтодор» була проведена реорганізація в результаті чого було проведено об’єднання трьох «Райавтодорів» в одне. Також було було проведено приєднання Філії Тернопільський Доркомплект до Великоберезовицької ДЕД. Це, з одного боку, призвело до зниження витрат «ДП Облавтодору» і заощадження бюджетних коштів, але і, з іншого боку, було проведено скорочення висококваліфікованих працівників, які залишилися без матеріального забезпечення.

3. Для того, щоб переконати когось іншого і перебудові потрібно вірити самому у це. Якщо керівник підприємства не довіряє собі і своїм можливостям підлеглі йому працівники будуть сумніватися у керівникові, що може вплинути на результати у негативну сторону. Потрібно на 100% бути впевнений у своїх рішеннях, адже впевнений у собі керівник – це шлях до успіху.

На прикладі керівництво ДП «Тернопільський Облавтодору» було переконане, що реорганізація цього підприємства дасть позитивні результати та переконали в цьому працівників філій, які входять в склад і ДП «Тернопільський Облавтодор»

4. На прикладі « ДП Облавтодор » заперечення старої структури призвело до масового вивільнення людей . На мою думку, можна було зменшити витрати підприємства за рахунок постачання дорожніх матеріалів по більш низьких цінах на пряму від товаровиробника, обминаючи різні комерційні структури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]