Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Samomenedzhment_praktichni.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
171.01 Кб
Скачать

Тема 9 Практичне завдання №1

  1. Результати комерційної діяльності на ТОВ «Корс – Буд – Проект» є: рентабельність, фондовіддача (яка зменшилась на 72%), фондомісткість (зросла у 2 рази), і дохід товариства (зріс на 33,33%).

Результати функціональної діяльності : висока якість продукції, наявність прогресивних технологій, продуктивність, собівартісь, використання виробничих потужностей.

Результати підтримки: характеристика підприємства, виготовлення будівельної продукції, житла, надавання послуг з виробу майданчиків будівництва. Збільшення кількості працівників.

Аналізуючи результати можна сказати, що ефективність діяльності у 2009 р. погіршилася. Знизилась продуктивність праці, проте і кількість працівників збільшилася. У 2009 р. фондовіддача ОФ зменшилась на 72.07%, що сталося за рахунок збільшення вартості ОВФ. Фондомісткість продукції зросла, що також є негативним. Підприємство збиткове. Позитивним явищем є зростання чисельності працівників і ОВФ, проте це і ніяк не вплинуло на підприємство і не покращило його стан.

        • Загальна характеристика комерційної діяльності – підприємство надає послуги з виробу майданчиків будівництва, інженерно-геологічні рекогносцирування, інженерно геологічні зйомки.

  • Загальний економічний стан - керівники фірми реагують на зміни конюктури на різних етапах, що приведе до зміни ресурсів, які вони використовують.

  • Пов’язані групи – підприємство використовує керівників, працівників, археологів, будівничих для покращення діяльності, тому величина відпрацьованого часу зросла у 2,56 разів.

  • Етап розвитку організації – підприємство перебуває на етапі делегування повноважень, який призвів до кризи контролю, адже працівники не прорахували погіршення діяльності підприємства.

  • Розмір організації – підприємство є малим, оскільки працює 13 працівників.

  • Структура – лінійно організаційна структура управління.

  • Атмосфера – є сприятливою, оскільки працівники вчасно і ефективно виконують завдання.

  • Ресурси - на підприємстві присутні інформаційні (проектно-будівельні документації, проекти), трудові (13 працівників) та матеріальні (цегла, блоки, цемент) ресурси.

  • Керівники – цього підприємства направили організацію в напрямку позитивного розвитку (підприємсто має стабільний збут продукції і послуг).

3.На мою думку, зацікавленими у роботі даного підприємства будуть : корпорація «Терно-КОРС», холдинг-центр «Інтер-КОРС», приватні підприємства , держава ,якій сплачує податки, населення , оскільки підприємство займається виготовленням будівельної продукції , керівники - можливість отримати прибуток, працівники - забезпечення роботою.

4. На мою думку головний керівник керується технологічним мисленням, тому що нам показали всю картину діяльності підприємства і його окремих ланок( фондовіддача, фондомісткість, продуктивність праці, вартість , ОВФ…) Здійснювалось роз’яснення персоналу їх ролі в досягненні кінцевих результатів – було прийнято 8 працівників і тому дохід зріс на 33,33%.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]