Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ КД І.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.51 Mб
Скачать

4. Організація тарних операцій

Підприємства торгівлі в процесі своєї основної діяльності виконують значні обся­ги робіт з тарою, що охоплюють операції, пов'язані з прийманням тари за кількістю та якістю, її розкриванням та звільненням з-під товарів у міру їх реалізації, тимчасо­вим зберіганням та нагромадженням до обсягів транспортної партії для повернення постачальникам, вивезенням і здаванням на тарозбиральні підприємства або повер­ненням постачальникам товарів, документальним оформленням цих операцій тощо. Комплекс операцій, пов'язаних із прийманням тари в торговельному підприємстві, її розкриванням і вивільненням з-під товару, приведенням тари в порядок, організацією правильного зберігання і вчасного повернення, називають тарообігом.

Основні положення щодо обігу тари визначаються за згодою сторін у положен­нях конкретного договору між продавцем і покупцем. У цьому документі ви­значається вид тари, в якій повинен постачатися товар, ціна одиниці тари, порядок повернення, робиться посилання на стандарти чи ТУ, яким повинна відповідати та­ра, додаткові вимоги щодо якості тари тощо.

Поряд з цим порядок обігу окремих видів тари регламентується низкою нормативних документів, зокрема, Правилами застосування, обігу і повернення засобів упаковки багаторазового використання (ЗУБВ) в Україні, Правилами повторного використання дерев'яної, картонної тари та паперових мішків в Україні, Інструкціями про порядок приймання продукції ма­теріально-технічного призначення і товарів народного споживання за кількістю та про порядок приймання продукції матеріально-технічного призначення і товарів народного споживання за якістю, Правилами скупки у населення скляної тари з-під харчових продуктів тощо.

Під час приймання тари за якістю повинні перевірятися: відповід­ність тари вимогам стандартів, ТУ чи умовам договору; відповідність фактичної якості тари якості, вказаній в супровідних документах; правильність маркування; правильність цін, їх відповідність цінам, передбаченим у договорі на постачання товару.

У разі виникнення розбіжностей у кількості тари або виявлення тари неналежної якості одержувач товару зобов'язаний скласти відповідний акт, який служить під­ставою для висунення претензії постачальникові і стягнення з нього штрафних сан­кцій.

5. Технологія операцій з тарою на підприємствах торгівлі

Працівники підприємств торгівлі повинні забезпечити правильне відкривання, обережне ставлення і збереження тари згідно з вимогами Правил поводження з та­рою.

При розвантаженні (навантаженні) вручну забороняється кидати вантаж на землю чи на транспортний засіб, бити вантажі, кантувати їх, якщо на упаковці стоїть заборонний знак.

При розвантаженні (навантаженні) продукції за допомогою засобів механізації забороняється застосовувати засоби, не пристосовані для захвату вантажів.

При укладанні вантажів на транспорт необхідно дотримуватись висоти укладан­ня з урахуванням міцності тари, щоб запобігти деформації нижніх рядів. Для роз­вантаження вручну бочок з автомашин і з залізничних вагонів потрібно споруджу­вати похилі трапи і обережно скочувати бочки на землю.

Під час приймання товарів тару потрібно відкривати спеціалізованим інструме­нтом (молотками, томагавками, ножицями та ін.) з додержанням послідовності і порядку розкриття різних видів тари.

Тара разового використання після її розкриття та звільнення з-під товару підля­гає утилізації.

Поворотна тара, звільнена з-під товару, повинна бути очищена від забруднень, розсортована за видами, призначенням і якісним станом, за потреби — відремонто­вана і розміщена на зберігання у спеціальних підсобних приміщеннях чи на складах.

Для зберігання кожного окремого виду тари повинні бути закріплені окремі міс­ця, в які розсортована за якісним станом тара укладається з урахуванням її власти­востей і технічних характеристик. У місцях зберігання тари повинні бути створені всі умови для додержання вимог протипожежної безпеки. Місця зберігання тари мають бути забезпечені протипожежними засобами.

Дерев'яна тара для захисту її від атмосферних опадів повинна розсортовуватися за видами і призначенням і зберігатися під навісами або в сухих приміщеннях.

Мішкотару і пакувальні тканини, укладені в кіпи, зберігають в сухих приміщен­нях на настилах.

Металеву ящикову тару та металеві бочки для запобігання їх корозії потрібно збері­гати в закритих приміщеннях; допускається зберігання металевої тари стосами на підтоварниках під навісами.

Скляну тару, укладену в ящики, зберігають під навісами або в закритих примі­щеннях на підтоварниках. Перед укладанням скляної тари на зберігання її потрібно розсортувати за видами і призначенням. Ящики зі склотарою укладають стосами.

Картонну і паперову тару потрібно зберігати в сухих приміщеннях на де­рев'яних настилах або прокладках. Картонний тароматеріал зберігається окремо.

Підготовка тари до здачі включає очищення від пакувальних матеріалів і залиш­ків товарів, складання ящиків, розбирання великогабаритних ящиків на щити, ви­далення поліетиленової плівки і тузлуку із заливних бочок, укомплектування їх дном та обручами, складання й укомплектування прокладками картонних ящиків.

Під час завантаження потрібно щільно укладати тару в кузові, забезпечуючи при цьому стійкість вантажу за допомогою перев'язування шнуром або накривання бре­зентом. При укладанні тари на транспорт необхідно дотримуватись висоти укла­дання з урахуванням міцності тари, щоб запобігти деформації нижніх рядів.

124