Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГРС БЕЗРУЧКО,11.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
248.83 Кб
Скачать

2.6. Методичні рекомендації

Виробнича практика починається із загального ознайомлення з підприємством туризму і готельно-ресторанного бізнесу (тип підприємства, місцезнаходження, контингент споживачів, методи та форми обслуговування). Ознайомитись із статутом підприємства, структурою управління, технологічною спрямованістю.

Документом, в якому фіксується виконання студентом завдань, передбачених програмою практики, є щоденник. У ньому щоденно викладається короткий зміст виконаної роботи з позначкою про перевірку записів і підписом керівника від бази практики. Окрім записів змісту виконаної роботи в щоденнику, студент в процесі практики нагромаджує відповідно до програми практики організаційно-правові документи, оперативну інформацію, статистичні дані, основні показники діяльності бази практики, інші матеріали і подає їх до загального звіту про практику.

На підставі записів у щоденнику студент складає письмовий звіт про виконання програми практики.

У звіті повинні знайти відображення відповіді на всі перераховані у програмі питання. В текстовій частині вказується детальний опис особисто виконаної практикантом роботи з посиланням на зібрані документи та матеріали, особисті висновки стосовно ефективності роботи підприємства туризму і готельно-ресторанного бізнесу, а також пропозиції щодо її поліпшення.

3. Форми та методи контролю

Перед скеруванням студентів на практику для них організовуються консультації, які проводяться з метою інформування про мету і завдання практики, порядку та послідовності відпрацювань питань програми, місця та часу проходження практики, режиму та порядку роботи, підведення підсумків. Відвідування баз практики та групові консультації керівник від інституту здійснює згідно графіку.

Контроль за якістю проходження виробничої практики студентів здійснюють керівники практики від інституту і від бази практики.

На базах практики керівники консультують студентів з усіх розділів програми практики, проводять індивідуальні і групові консультації щодо збору необхідної інформації, документації, виконання індивідуального завдання та складанню звіту.

Щотижня викладач - керівник практики перевіряє якість і своєчасне складання звіту.

4. Основні вимоги до звіту

Підсумковим документом, що узагальнює всю роботу студента по виконанню виробничої практики є звіт.

Звіт складається відповідно до програми практики, затвердженої у встановленому порядку. У звіті повинно бути коротко і конкретно описана робота, яка особисто виконана студентом.

Структура звіту:

  1. Вступ

  2. Основна частина

  3. Індивідуальне завдання

  4. Висновки і пропозиції

  5. Література, інформаційно-нормативні джерела

У вступі обґрунтовуються основні цілі і завдання практики, коротка характеристика об'єкту досліджень (орієнтований обсяг -1 сторінка)

Основна частина містить конкретні відповіді на програмні завдання практики (орієнтований обсяг - 10-15 сторінок)

Індивідуальне завдання виконується з метою надбання студентами умінь та навичок самостійного розв'язування виробничих, наукових та організаційних завдань в умовах конкретного підприємства, організації. Матеріали отриманні студентами під час виконання індивідуальних завдань можуть бути використанні для виконання курсової та дипломної роботи, підготовки доповідей, статей тощо. (орієнтований обсяг -2-3 сторінки)

Висновки і пропозиції формуються коротко і конкретно за матеріалами викладеними у звіті на підставі виконаної роботи. (орієнтований обсяг - 1 -2 сторінки)

Література, інформаційно-нормативні джерела включають рекомендовану літературу; дані бухгалтерської, статистичної та фінансової звітності; нормативно-законодавчі акти в певній галузі підприємства - бази практики.

Орієнтований обсяг звіту становить 15-20 сторінок.

До звіту додається:

  1. Відгук керівника практики від підприємства із зазначенням рекомендованої оцінки з практики студента. Підпис керівника скріплюється печаткою установи;

  2. Щоденник проходження практики з заповненими реквізитами;

  3. Зразки документів, що стосуються проходження практики та її змісту, повинні бути оформлені у вигляді додатків до звіту.