Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Готуємося до іспитів з ДУМ.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
753.15 Кб
Скачать

Документи щодо особового складу

Документи щодо особового складу – це автобіографія, резюме, заява, пропозиція, скарга, характеристика, трудова книжка, особовий листок з обліку кадрів.

Автобіографія

Це документ, у якому особа повідомляє основні факти свого життя. Може складатися в довільній формі, це автобіографія-розповідь; автобіографія-документ, у якій точно викладають основні факти; автобіографія-документ спеціального призначення, у якій детально розповідають про факти життя.

Реквізити:

  1. Назва.

  2. ПІБ.

  3. Дата народження, місце народження. Всі дані про місце народження пишуться так, як у свідоцтві.

  4. Відомості про навчання.

  5. Перебування в Армії.

  6. Відомості про трудову діяльність.

  7. Нагороди, стягнення, заохочення.

  8. Відомості про громадську роботу.

  9. Короткі відомості про склад сім’ї. Якщо неодружені: ПІБ матері, батька, їх дата народження, місце роботи, посада; брати, сестри, якщо вони неодружені. Їх ПІБ, дата народження, місце роботи, посада.

Якщо одружені: ПІБ чоловіка або дружини, дата народження, місце роботи, посада; ПІБ дітей, дата народження, місце навчання чи роботи.

  1. Повна домашня адреса, номер телефону.

  2. Дата укладання (ліворуч).

  3. Підпис (праворуч).

ЗАЯВА

Це документ, який містить прохання особи (особиста за­ява) або установи (службова заява) щодо здійснення своїх прав або захисту інтересів.

Реквізити:

  1. Адресат (назва установи або посада, прізвище та ініціали керівника у давальному відмінку, на ім’я яких подається заява).

  2. Адресант (назва установи або посада, прізвище, ім’я, по батькові у родовому відмінку (іноді адреса і паспортні дані) особи, яка звертається із заявою).

  3. Назва виду документа.

  4. Текст.

  5. Підстава (додаток): перелік документів, доданих до заяви на підтвердження її правомірності.

  6. Дата.

  7. Підпис.

Заява пишеться власноруч в одному примірнику. Різновидами заяви є заява-зобов’язання (прохання про на­дання позики), заява про відкриття рахунка, про притягнен­ня до відповідальності тощо.