Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_Tekhn_protsessi_vidav_poligr_spravi.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Аналіз специфіки автоматизації додрукарської підготовки

Основні операції додрукарської підготовки

Засоби автоматизації

Введення й обробка текстової й образотворчої інформації

Масштабування

Градаційна корекція

Колірна корекція

Настроювання різкості

Верстання

Спуск смуг

3. Вивчення особливостей автоматизації керування додрукарською підготовкою видань

Використання комп'ютерної техніки дозволило автоматизувати багато безперервних технологічних процесів на базі концепції замкнутого контуру керування зі зворотним зв'язком. Слід зазначити, що система керування додрукарською підготовкою є автоматизованою, а не автоматичною, тобто має на увазі участь людини в керуванні. Розвитку автоматизації керування сприяли й впроваджені в 90 х роках системи керування якістю QMS (Quality Management Systems), основу яких склали стандарти ISO 9000 й ISO 9004. Сьогодні системи QMS є базисом всіх сучасних підприємств, у тому числі й поліграфічних. Відповідно до вищевказаних стандартів загальну схему керування допечатными процесами можна представити у вигляді деревоподібної структури, у якій керуючі сигнали формуються на управлінському рівні на основі інформації, що надходить із технічних рівнів системи (рис. 1).

Рис. 1. Структура автоматизованої системи керування додрукарської підготовкою видань

 

У звіті з даної роботи слід навести описання ієрархічної взаємодії різних елементів схеми (рис.1).

На жаль, багато рішень при виробітку функцій керування дотепер приймаються по звичці, тобто в силу проходження встановленому порядку діловодства або стандартних методів роботи, що найбільше характерно для повторюваних і рутинних операцій. Дана ситуація негативно позначається на функціонуванні підприємства, хоча для рішення управлінських завдань уже розроблені новітні методи, засновані на математичному аналізі, обробці статистичних даних евристичних методах. Крім того, не можна недооцінювати значення обробки структурованих даних, що надходять від технічного рівня в міру функціонування підприємства. Структура цих даних (рис. 2) включає весь життєвий цикл замовлення, а також внутрішні й (що особливо важливо) зовнішні дані, у тому числі про клієнта.

Рис. 2. Структура даних, які надаються керівництву компанії

 У звіті з даної роботи слід навести аналіз параметрів рис.2.

Можливість аналізу інформації, що надходить із нижніх рівнів системи керування додрукарської підготовкою, дозволить доповнити широко впроваджувані технології автоматизації робочих процесів, зробити виробництво ще більш ефективним за рахунок раціоналізації керуючих впливів, сформувати свого роду надбудову, що дозволяє полегшити функції керування й контролю за строками виконання робіт, а також зв'язати виробничі ділянки з бухгалтерсько-фінансовим підрозділом підприємства.

4. За результатами роботи скласти звіт.