Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_Tekhn_protsessi_vidav_poligr_spravi.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Лабораторна робота № 16 Тема «Технологічний процес виготовлення бланків, листівок, буклетів»

Мета роботи – систематизація і аналіз інформації щодо технологічного процесу виготовлення бланків, листовок, буклетів.

Дане практичне заняття забезпечує напрацювання таких умінь:

- аналізувати характерні особливості бланків, листівок, буклетів з позицій технології виготовлення;

- обґрунтовувати певні технології для виготовлення бланків, листівок, буклетів;

- аналізувати та систематизовувати комерційні пропозиції щодо виготовлення бланків, листовок, буклетів.

Вказані вміння надають можливість вирішення наступних задач:

- технологічне забезпечення процесів виготовлення друкарської продукції;

- здійснення вибору поліграфічних матеріалів;

- розроблення технологічної схеми для виготовлення видання.

Хід роботи

1. Аналіз процесу виготовлення листівки

Десять важливих правил складання й друкування листівки рекламного характеру.

  1. Швидкий погляд перехожого повинен бути максимально притягнутий і сконцентрований на листівці. Суть пропозиції - це та основна частина, що відразу повинна впадати в око (що пропонують, хто пропонує, навіщо пропонують). На даному етапі акцент повинен бути поставлений на самий великий шрифт, що читає легко, щоб потенційний клієнт міг без праці прочитати, зрозуміти суть і вже з більшим інтересом звернутися до листівки.

  2. Місце розташування суті пропозиції не має значення. Людський мозок «запрограмований» у першу чергу сприймати самий великий текст, а далі вже по убутні від більшого шрифту до меншого. Так, що не залежить, де будуть розташовані ключові слава тим більше при швидкому огляді листівки.

  3. З особливою важливістю необхідно ставитися до «принади». Як принада, насамперед, повинні виступати різноманітні бонуси, знижки, проведені маркетингові акції й т.п. На даному етапі шрифт повинен бути небагато менше, ніж при виділенні суті пропозиції, але крупніше основного тексту листівки.

  4. Назва принади - запорука успіху. Уже заїжджені фрази «супер знижки», «супер бонуси» і т.п. - не діють на споживачів. Здивуєте потенційних клієнтів якою-небудь особливою назвою своєї маркетингової акції або знижки.

  5. Листівка повинна бути коштовної для споживача. Якісна рекламна листівка повинна містити в собі не тільки інформацію, але й нести для споживача яку-небудь особливу цінність, наприклад, можна вказати на листівці, що це купон на скиду або лотерейний квиток. До листівок довгострокового характеру застосовні: схеми проїзду метро, мініатюрна карта міста, коди міст, або інша корисна інформація для споживача.

  6. Простота тексту. Невеликі, прості пропозиції, які зрозумілі кожному, легше засвоюються споживачем. Проходячи повз листівки, людина зайнята своїми думками, і не багато хто зможуть зрозуміти або навіть зробити спробу зрозуміти, про що мова йде.

  7. Текст повинен бути стверджувальним. На уроці в будь-якого психолога завжди говорять ту саму фразу «намагайся уникати негативних часток - не». Людський мозок мислить прямолінійно. При згадуванні частки «не» ми як би відкидаємо її або ж сприймаємо, як заперечення. Наприклад, візьмемо фразу «Підошва на нашому взутті ніколи не стирається». У споживача побачивши цієї фрази виникає побоювання, що підошва саме цієї марки взуття може швидко зноситися, ніж тієї марки, що поставить свою фразу небагато інакше, наприклад «Підошва нашого взуття живе вічно».

  8. Листівка менше - ефекту більше. Невеликий розмір листівок більше цінується споживачем. Її легше куди-небудь покласти, а тому що людина - ледача істота, її легше буде й прочитати. А виходить, підвищиться ймовірність, що її збережуть. Максимально припустимий розмір листівки - А5.

  9. Застосування якісного встаткування для друкування листівок. Хоча листівки і є одним з найдешевших видів реклами, не варто сильно захоплюватися заощаджувати на їхній вартості. Найкраще буде працювати гарна, виконана на якісному встаткуванні листівка. Споживача завжди тягне до всього цікавого й гарному, так що варто пам'ятати й про це.

  10. Висококваліфікований персонал друкарні - турбота про побажання клієнта і якість виконаної продукції.

У звіті слід навести схему технологічного процесу виготовлення листівки та описати механізми забезпечення вищевказаних правил складання листівки.