Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекції по автокад .doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
1.42 Mб
Скачать

За допомогою перетинаючого багатокутника (Секущего) Crossing Polygon/

Даний режим подібний до Window Polygon, але виділяє не лише ті об’єкти, які повністю потрапили у виділену рамку, але й ті, які перетинаються нею.

Для вибору цього режиму у відповідь на запит Select object: введіть команду сp і натисніть Enter. (В російській версії програми слід ввести команду СМн тобто секущий многоугольник).

На верхньому малюнку видно, що багатокутник частково виділив три фігури, одну виділив повністю, а одну зовсім не зачепив. У результаті виконання команди Секущий многоугольник (на нижньому малюнку) виділеними виявилися усі фігури, які повністю чи частково потрапили у рамку багатокутника.

За допомогою лінії вибору FENCE

В цьому режимі виділяються лише ті об’єкти , які перетинаються лінією вибору. Лінія вибору може перетинатися сама з собою і мати спільні ділянки.

Для вибору режиму Fence (Линия выбора) у відповідь на запит Select object: введіть команду F і натисніть Enter. В російській версії програми слід натиснути літеру л (лінія).

Виділення відразу всіх об’єктів креслення здійснюється за допомогою команди All (Всё). Крым цього для виділення всіх об’єктів можна скористатися клавішами Ctrl+A.

Запитання для контролю

  1. Які способи вибору об’єктів ви можете назвати?

  2. Опишіть послідовність вибору об’єктів за допомогою рамки.

  3. Як виділити об’єкти за допомогою рамки багатокутника?

  4. Яка різниця між рамкою багатокутником і перетинаючим багатокутником?

  5. як вибрати об’єкти з допомогою лінії вибору?

58