Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.08.2019
Размер:
542.05 Кб
Скачать

52. Пік Вікторії - найвища точка Гонконгу, що височіє над центром міста.

Завдяки своїй висоті і кліматичних особливостей (зниженою

вологості і відсутності комарів) свого часу Пік Вікторії був місце

резиденції колоніальної адміністрації. У даний час Пік Вікторії є популярною пам'яткою Гонконгу і одним з його найбільш фешенебельних місць. Саме тут

розташовані будинки багатьох знаменитостей. онконг здається тільки досвідченим мандрівникам: відчути його унікальність можна лише порівняно з іншими екзотичними і не дуже місцями. Гонконг - модель, по зліпках з якою збудовані всі інші азіатські мегаполіси. Але його хмарочоси стрункіше і ізиськаннєє, запахи китайських кварталів насищеннєє, темп життя швидший, фарби яскравіші. «Азіатський діамант в європейській оправі» поєднує в собі східний хаос із західним порядком.

Хоча багато азіатських міст стверджують, що саме вони були місцем зустрічі Сходу і Заходу, колишня британська колонія Корони з переважаючим китайським населенням, якою в течії 156 років управляли європейці, значно більше підходить під визначення «місце зустрічі Сходу і Заходу». Місто абсолютно космополітичне і толерантне до будь-якої чужої культури.

Гонконг - восьма торгова держава в світі. На сьогоднішній день рівень життя в Гонконзі один з найвищих в Азії. Гонконг - це єдиний в Азії фінансовий центр, де практично не існує обмежень на офшорні і місцеві фінансові операції. Тут знаходиться величезна кількість банків і інвестиційних компаній: на кожні 3000 чоловік доводиться по банку. Гонконг - найбільший в Азії природний порт. Не випадково нинішній губернатор Тунг Чи Хва - один з багатющих судновласників. Eжегодно в Гонконзі проводяться різні міжнародні виставки і ярмарки. Гонконг - це столиця азіатською і одна із столиць світової виставкової індустрії.

Різноманітні виставки в Гонконзі щорічно відвідують мільйони відвідувачів зі всього світу.

Гонконг, безумовно, не туристичне місце в класичному розумінні цього слова - з пам'ятниками, святими місцями і об'єктами загального поклоніння. Історія тут зберігається де завгодно, але тільки не в камені. За п'ятитисячолітню традицію Китаю відповідають хіба що величезна статуя Будди на острові Лантау та декілька буддійських і даоських храмів, розкиданих по всьому місту. Навіть від англійських часів вже залишилося не так багато. До Гонконгу слід поквапитися, щоб застати цей момент переходу. Поки тут ще не так багато китайців з материка, поки шофери таксі і продавці в «7/11» говорять «сер» і жартують по-англійськи, поки в пабі «Діккенс» на Централе ще готують справжні англійські піроги.

Поки Гонконг ще живе в стилі фьюжн, немислимому ні в одному іншому місті миру.

Не можна не згадати про місто Сянган (Гонконг). Гонконг - це найбільший у світі китайський ресторан; це найбільша в світі бронзова статуя Будди; це найбільший у світі традиційний китайський оркестр; це найдовший у світі вуличний ескалатор.

У Гонконзі перебуває «Пагода тигрового бальзаму». Її часто називають «світом жахів» - круті спуски, алеї, на яких на вас у самих несподіваних місцях чекають скульптури страшних звірів. Вхід в печеру охороняє висічений з мармуру величезний тигр. Там же, біля входу, продають унікальний бальзам і розповідають історію, як колись давно бідний хлопчик втік до Бірми з Китаю і почав збирати і вивчати трави. Він створив унікальний еліксир від всіх хвороб і повернувся на батьківщину. Оскільки на його думку сильніше тигра - звіра немає, він назвав свій всесильний бальзам тигрових.

Санган - Гонконг має суперсучасну архітектуру, має безліч шикарних готелів, магазинів, ресторанів, нічних клубів та барів. Безмитна торгівля і екзотичні розваги залучають у місто велике число іноземних туристів зі всього світу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]