Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.08.2019
Размер:
542.05 Кб
Скачать

Пляжний туризм

Західне узбережжя Індії омивається Аравійським морем, східне - водами Бенгальської затоки. Тому пляжі в цій країні різноманітні - від піщаних на південно-заході до скелястих, з обривами на сході країни. Найпопулярніші пляжі знаходяться на південно-заході країни - в курортному районі Гоа. Палітра фарб берегової Гоа різноманітна і змінюється від яскраво-жовтого до сріблясто-білою. Найвідоміший в Гоа пляж з блискучим сріблястим піском - це Колва. Найдовший пляж - протяжністю близько 50 км - Арамбол, "золотий" пляж з яскраво-жовтим піском - Мірамар. Ідеальний пляж для занять всіма водними видами спорту - Дона Паула, а найпопулярніший серед молоді - "бірюзовий" пляж з дискотеками Калангут. Він називається бірюзовим завдяки унікальному для океанського узбережжя дну. Вже в п'ятдесяти метрах від пляжу глибина сягає 7-9 метрів, і здалеку ці ділянки здаються ніжно-блакитного кольору. Один з найкрасивіших пляжів в Індії - Палолем: білосніжний пісок, блакитний затоку з двома мисами, невеликі острівці, вкриті мальовничій рослинністю. Все це чарівність розташовується в 70 км від столиці штату Пананджі. Пляж Бенаулім розташований недалеко від пляжу Колва між річкою Сал і Аравійським морем. Море тут спокійне і безпечне для купання, а неприємні медузи не водяться. Це тихе тінисте місце чудово передає дух Гоа. Маджорда - мальовничий пляж з великою кількістю кокосових пальм і фруктових дерев. Ще один чистий, мальовничий і не дуже багатолюдний пляж - Богмоло. Прекрасне місце для любителів підводного плавання, є школа дайвінгу. Пляж Агуада крім відпочинку цікавий з історичної точки зору. У 17 столітті португальцями тут був побудований форт, який захищав вхід у гирлі річки Мандові. Пляж Кандолім - один з найрозкішніших пляжів Гоа: тут панує спокійна і респектабельна атмосфера. Тут є ставок, в якому цвітуть барвисті лілії, а над водою пурхають бабки. У 10 км від МАПУ розташований пляж Бага. Це дуже мальовниче місце славиться своїм нічним життям. На пляжі Вагатор нічне життя б'є ключем: він знаменитий музикою у стилі Гоатранс. Пляж Анжуна, розташований в 8 км від Мапусе, також цілком підходить під визначення райського куточка: білосніжний пісок, пальми, блакитне море. Тут безліч барів, ресторанів, кафе, дискотек. Але в першу чергу пляж знаменитий "блошиних ринком", який проводиться тут по середах. Для любителів романтики і зоряного неба цілком підійдуть пляжі Мумбая (Бомбея). Самі "гарячі" дискотеки, запальна музика - це на Центральному пляжі Бомбея. Ночами тут збирається місцевий бомонд, представники відомого "Боллівуда", "золота" молодь фінансової столиці Індії. Ресторани найрізноманітніші - від індійської та китайської кухні до європейської.

Подієвий туризм. Найбільш колоритні парад у Нью-Делі з нагоди Дня Республіки, Водний фестиваль і Фестиваль слонів у Кералі (січень), цілий каскад свят під час селянського свята Лорі (січень), Міжнародний фестиваль повітряних зміїв у Ахмадабаде (січень), барвистий парад карнавальних автомобілів в Мадураї і Тамілнаді (лютий), Тиждень йоги в Рішікеш і Уттар-Прадеш (лютий), щорічний фестиваль танцю в Кхаджурахо (лютий), загальнодержавний фестиваль Шівратрі Натьянд жали (лютий-березень), весняний фестиваль Дулхенді (Пушпадолотсав) і весняне свято Шігмо в Гоа (березень). Щороку 16 березня на півночі Індії, в місті Джайпурі, проводиться Фестиваль слонів. Ніде в світі більше не можна побачити такої кількості цих гігантських тварин, що зібралися в один час в одному місці. Всі вони одягнені в різнобарвні тканини та гірлянди. У день свята туристи можуть побачити процесію слонів, простують під музику, подивитися гонки на слонах або на справжні спортивні змагання з поло на слонах.

Гірськолижний туризм: Аулі (кращі в світі схили для слаломістів і сноубордистів, а також найдовша канатна дорога, є школа для на чинают лижників і для дітей); Соланг; Куфра (найперший гірськолижний курорт ний); Гулмарг (застарілий курорт, який більше всього підходить для початківців).

55. Бразилія – одна з найбільших країн світу як за величиною території, так і за кількістю населення. За розміром території вона займає п'яте місце в світі (після Росії, Китаю, Канади і США), а за числом жителів – восьме місце. Займаючи майже половину всієї площі Південної Америки, Бразилія граничить зі всіма південноамериканськими країнами, окрім Еквадору і ЧиліБразилія розташована в східній, найбільш широкій частині Південноамериканського материка. Територія її дуже компактна за конфігурацією. Це чотирикутник, протяжність якого з півночі на південь і з заходу на схід майже однакова (відповідно 4320 і 4328 км). Сухопутні кордони протягнулися майже на 16,5 тис. км. На північному сході, сході і південному сході Бразилія омивається водами Атлантичного океану (довжина берегової лінії – 7408 км), в якому їй належать численні острови, найбільший з них – Фернанду-ді-Норонья. Висунутість території до Атлантики обумовлює відносну близькість Бразилії в порівнянні з іншими латиноамериканськими країнами до Африканському континенту.

У Бразилії повна різноманітність природного оточення: протяжна Амазонка і величезні водоспади, буйні тропічні ліси і рівнинні пейзажі, що нагадують напівпустелі, океанське побережжя і кокосові гаї...На величезній території Бразилії виділяються дві основні природні області: екваторіальні монотонні лісові рівнини Амазонії на півночі і мозаїка тропічних ландшафтів Бразильського плоскогір'я на інших 2/3 країни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]