Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.08.2019
Размер:
542.05 Кб
Скачать

10. Золоте Узбережжя і його розваги

Золоте Узбережжя розташоване на східному узбережжі в Квінсленді, одному зі штатів країни Австралія. Штат queensland знаходиться 100 кілометрів на південь від Брісбена і 850 кілометрів північніше, ніж Сідней. Цей район оточений високими горами з більш ніж ста гектарами національних парків. У цих парках ви знайдете дивовижні водоспади і первозданну природу. А пішохідні доріжки, загальною довжиною понад 260 кілометрів, допоможуть вам відвідати найвіддаленіші куточки національних парків. Населення Золотого Берегу складає всього півмільйона людей, але продовжує збільшуватися. Мільйони туристів з усього світу щороку приїжджають на Золоте Узбережжя насолодитися його пляжами, ідеальним сонячним кліматом.

446 кілометрів каналів, які пронизують Золоте Узбережжя надають йому особливий шарм. Ці канали були викопані в 60-х роках і вони в 9 разів довше каналів у Венеції. У них навіть водяться краби, дельфіни, деякі види риб, а також чайки і качки. В горах ви знайдете коал, змій, ігуан і багатьох інших тварин. Ці канали й чудові пляжі зробили Золоте узбережжі дивовижним місцем, яке хочеться відвідати.

44 кілометри пляжів і постійно тепла вода Тихого океану завжди спокушають зануритися в теплі хвилі. Акули на пляжах не водяться, вони обгороджені спеціальними загородки, щоб захистити людей практикуючих серфінг. Говорячи про серфінг, треба сказати, що Золоте Узбережжя - просто рай для серферів. На пляжах Кірра, Снаппер Рокс і Куррумбін Еллі, відомих своїми хвилями, найкраще практикувати цей спорт. Температура води в океані варіюється від 18 градусів тепла взимку до 26 градусів влітку.

Температура повітря від 10-23 градусів і 21-30 градусів відповідно. Середня температура навесні й восени складає в середньому 25 градусів тепла. Так що теплі речі в Австралії можуть знадобитися всього лише кілька днів на рік.

Серферс Парадіз, розташований по сусідству із Золотим Узбережжям. У 60-х роках це було всього лише містечко, де люди проводили свята, а мешканці Брісбена проводили вікенди на пляжі. Вони добиралися 4 години по поганій дорозі. Пізніше, коли дороги поліпшили - час подорожі скоротилося вдвічі. Це місце привернуло інвесторів, які придбали нерухомість на Золотому Узбережжі і миттєво стало популярним. З'явилися численні мережі готелів, ресторанів, всі види розваг, залучаючи вже заморських туристів. Також це місце привабливо для молоді, яка прагне туди на заробітки в готельну індустрію. Таким чином, Серферс Парадіз став одним з найпопулярніших місць серед туристичних напрямів в Австралії. Туристична галузь практично поодинці годує все Золоте Узбережжя. Крім готельної індустрії, тут процвітають прокат яхт і невеликих човнів для відпочинку, що дає тисячі робочих місць.

Кращі з парків Австралії розташовані на Золотому Узбережжі.

Муві Уорлд-парк належить компанії «Уорнер Бразерс» і має слоган «Голлівуд на Золотому Узбережжі». Це світ кіно, як і передбачає сама назва парку. В основному там ідуть фільми виробництва «Ворнер Бразерс»: «Скубі Ду», «Бетмен і Робін» і т.д. Також парк пропонує різні шоу з використанням спецефектів. Є і атракціон під назвою «Смертельна зброя», а також багато ресторанів і кафе та сувенірних магазинів.

Парк «Вет-н-Вайлд» представляє з себе аквапарк з тунелями всіх розмірів, поворотами, водоспадами - те, що потрібно для сімейного відпочинку. Також є багато басейнів, а один з них навіть обладнаний рідкокристалічним екраном для перегляду кіно.

Парк Куррумбін Санктуарій - екологічний парк з величезною зеленою площею представляє всю різноманітність австралійських тварин від таких як собака дінго і тасманійського диявола до найменшої ящірки. На вічнозелених деревах можна побачити як живуть евкаліптові вередун - коали. Парк обладнаний усіма зручностями - там є і бар, і сувенірний магазин, де можна придбати все аж до монет, на яких зображений Чарльз Стертий, і міні-потяг, і навіть шоу аборигенів. Усі тварини, що не представляють небезпеки для людини, вільно розгулюють по доріжках між людьми і їх можна годувати. А за додаткову плату можна залишитися в парку і поспостерігати за нічними тваринами.

Тасманія - острів біля південного узбережжя Австралії (площа близько 68 тис. кв. Км.), Що славиться своєю незайманою природою, приємним помірним кліматом і чудовою рибалкою. Головне місто Тасманії - Хобарт (заснований в 1803 р. .) - Найпівденніша і сама малонаселена «столиця» світу. Більшість будівель міста, навіть портові склади, виконані в чарівному неоготичному стилі, що в поєднанні з прекрасним гористим ландшафтом оточують місто районів, надає йому неповторну чарівність. Окрім старовинних споруд тут розташовується декілька чудових природних парків, перше легальне казино в країні, а також сумно знаменитий Порт-Артур - найсуворіша колонія Австралії.

Австралійський містечко Олбані колись славився кривавим бізнесом - тут розташована стара китобійна. Кіт - це тонни делікатесного м'яса, дорогий китовий вус і жир, який тут називають «китової нафтою». Китовий промисел приносив місцевим жителям чималі гроші. Однак 30 років тому влада заборонила вбивати китів. Тепер в Олбані з'їжджаються туристи, щоб подивитися з борту прогулянкового корабля на живих китів біля берегів Австралії.

133

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]