Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
02.08.2019
Размер:
542.05 Кб
Скачать

Нідерланди

Королівство Нідерландів - західноєвропейська держава, береги якої омиваються Північним морем. Столиця - Амстердам, але парламент, уряд і посольства ряду держав знаходяться в Гаазі.. До головних атрибутів геотуристичного положення належать: 1) розташування у центрі європейського туристичного ринку; 2) приморське положення; 3) входження до складу королівства острова Аруба і Нідерландських Антильських островів у Карибському басейні, що різко розширює ресурсну базу національної туристичної індустрії; 4) розташування у головному осередку західноєвропейського цивілізаційного масиву. Унікальність Нідерландів, яка викликає підвищений інтерес туристів, полягає в тому, що досить велику частину території було отримано шляхом осушення заболочених ділянок морського узбережжя. Ці ділянки називаються "польдери". 40 % території, на якій живе 60 % населення, лежить нижче рівня моря, а ще має абсолютні висоти до 1 м. Клімат у Нідерландах морський, помірно теплий. Пересічна температура січня становить +1-3 °C, липня - +16-17 °C. Сонячних днів мало, погода швидко міняється, часті тумани. Потужна культурна спадщина та цікаві події - основа розвитку національної індустрії туризму. Головні туристичні центри країни - Амстердам із численними каналами і мостами, найбільший за вантажообігом порт Європи - Роттердам, Гаага - справжній музей під відкритим небом та інші міста, де дбайливо зберігаються пам'ятки минувшини (табл. 2. 8).

Місто Головні туристичні об’єкти, події та видовища

Амстердам Королівський палац (одна з резиденцій, яка знаходиться у розпорядженні монарха і відкрита для відвідування – у численних залах розміщені полотна Рембрандта, Йорданса, Боля й інших художників); Музей Мадам Тюссо;середньовічні башти Амстердаму– Схрейерсторен та Монтелбансторен; численні канали з будинками на воді; Кафешопи – заклади, де дозволене вживання легких наркотиків; квартал Червоних Ліхтарів;

Роттердам Всесвітній музей, раніше відомий як Музей географії й етнографії; Кубічні будинки– житлові будинки, зведені за новаторським проектом Піта Блома (паралелепіпед будинку повернутий на 45 о і поставлений кутом на шестигранний пілон); Євромачта – 185-ти метрова башта зі спеціальною панорамною кабіною; Джазовий фестиваль Північного моря;

Гаага Мадуродам– музей під відкритими небом з мініатюрними копіями головних пам'яток країни; Музеон– освітній музей; пам’ятник Сталіну; Панорама Месдаха;Будинок Мауріца – художній музей, де експонуються полотна Рембрандта, Вермера, Поттера та ін.; "HaSchiBa" - мультикультурний фестиваль; "Pasar Malam Besar" – індонезійський фестиваль; палацовий комплекс Бінненхо;.

П'янкий дух свободи і демократичність суспільної моралі приваблює до королівства велику кількість молоді з різних країн світу. Наркотуризм, галантний туризм, тютюнові тури користуються постійним попитом і перетворилися на символи сучасних туристичних Нідерландів.

Бельгія

Королівство Бельгія розташоване в Західній Європі, на узбережжі Північного моря. Територія королівства є малою навіть за європейськими мірками, але густозаселеною. Клімат Бельгії морський, помірно теплий із м'якою зимою і нежарким літом. Ландшафти Арден і річки - важливі компоненти природних туристичних ресурсів країни. У різні пори року на їх основі розвивається велосипедний і гірськолижний туризм, а також сплав руслами майже 100 річок. Найбільш відомий курорт на морському узбережжі - Остенде. Подорож до Бельгії - мандрівка у середньовічну Європу. Найбільшу кількість туристів приваблюють Брюссель, де у центрі міста розташована площа Гранд Плас, визнана однією з найкрасивіших площ світу, Гент - "Венеція" у мініатюрі, Брюгге - місто, пересічене каналами, через які перекинуті повиті плющем містки і збереглися численні пам'ятники середньовічної архітектури, Антверпен - місто готики, ювелірів і творців світової моди, Монс - готично-бароковий університетський і туристичний центр. Найбільш знаним туристичним символом Бельгії є фігура "Хлопчика, який став до вітру". Його вилита у бронзі постать знаходиться у центрі Брюсселя, неподалік від середньовічної ринкової площі, і щодня приваблює тисячі гостей столиці країни. Мало хто із туристів утримається, щоб не придбати на пам'ять бельгійські мережива, а то і зробити цінніший подарунок - купити мисливську зброю, яка вважається однією із кращих у світі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]