Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Odintsova_O.O._Gospodarske_zakonodavstvo_2009.rtf
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Стаття 156-2. Порушення встановленого порядку промислової переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованих спирту, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів

Порушення встановленого порядку промислової переробки, зберігання, транспортування або знищення конфіскованих спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів -

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

4.Кримінальна відповідальність

Кримінальна відповідальність полягає у застосуванні заходу кримінального покарання щодо фізичних осіб, винних у скоєнні злочину.

Підстава кримінальної відповідальності – скоєння особою суспільно небезпечного діяння. Яке містить склад злочину, передбаченного кримінальним законом.

Така відповідальність передбачається нормами Криміналь­ного кодексу України за обман покупців та замовників, випуск або реалізацію недоброякісної продукції тощо.

Стаття 225. Обман покупців та замовників

1. Умисне обмірювання, обважування, обраховування чи інший обман покупців або замовників під час реалізації товарів або надання послуг, якщо ці дії вчинені у значних розмірах, -

караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста до двохсот годин, або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, вчинені особою, раніше судимою за обман покупців чи замовників, -

караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

П р и м і т к а. Обманом покупців та замовників у значних розмірах слід вважати обман, що спричинив громадянинові матеріальну шкоду в сумі, що перевищує три неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 226. Фальсифікація засобів вимірювання

1. Виготовлення або перероблення з метою використання чи збуту, а також збут фальсифікованих вимірювальних приладів чи інструментів -

караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яка була засуджена за цією статтею, -

караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Стаття 227. Випуск або реалізація недоброякісної продукції

Випуск на товарний ринок або інша реалізація споживачам недоброякісної, тобто такої, що не відповідає встановленим стандартам, нормам, правилам і технічним умовам, або некомплектної продукції та товарів, якщо такі дії вчинені у великих розмірах, -

караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

П р и м і т к а. Під випуском або реалізацією недоброякісної продукції, вчиненими у великих розмірах, слід вважати розміри, що перевищують триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Література:

  1. Конституція України: Прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 р // Відомості Верховної Ради України. – 1996. – № 30. – Ст.141.

  2. Закон України „Про захист прав споживачів” у ред. від 1 грудня 2005 року N 3161-IV

  3. Дудла І.О. Захист прав споживачів: Навч.посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007 – 448 с.

  4. Захист прав споживачів: соціально-правовий аспект / за заг. ред. Л.В.Ніколаевої. – К.: КНТЕУ, 2002. – 311 с.

  5. Звєрєва О.В. Захист прав споживачів. Навч.посібник. – К.: Центр учбової літератури, 2007. – 192 с.

  6. Іваненко Л.М. Цивільно-правові засоби захисту прав споживачів (покупців): Монографія. – К., 1998. – 169 с.

  7. Язвінська О.М. Історія консумеризму: Навч.посібник. – К.: КНТЕУ, 2000. – 252 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]