Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
201.22 Кб
Скачать

Журнал реєстрації джерел

Після звичайної реєстрації (або її еквівалента) другим за важливістю виглядом звіту є реєстрація реєстрації джерел. Дані, записані в цьому журналі, виглядають таким чином:

http://search.yahoo.com/bin/search?р = investments- adviser -> /index.htm

Це виключно цінна інформація. З неї ви дізнаєтеся, звідки звернулися до вас ваші відвідувачі і чому їх зацікавив ваш сервер.

Зокрема, з вищенаведеного прикладу можна дізнатися, що ваш відвідувач попав до вас через Yahoo. Ясно навіть, з якої сторінки Yahoo прибув відвідувач; але саме приємне полягає в тому, що ви можете дізнатися, які ключові слова він вводив в цю пошукову систему! У цьому випадку це слова investment (інвестиції) і adviser (консультант). Останній елемент рядка говорить, яку сторінку вашого сервера запитав відвідувач.

Зверніть увагу, що коли відвідувач попадає до вас, просто набираючи ваш URL (а не клацаючи на гіперзв’язки), довідковий рядок залишається пустим.

Реєстрація агента користувача

Ще один вигляд інформації з журналу реєстрації має такий формат.

Browser name/version no. (platform; processor; other data) proxy data or other (Браузер/версія номер (платформа; процесор; інші дані} дані про шлюз або інші)

По цьому запису ви дізнаєтеся, з допомогою якого браузера ваш відвідувач попав на ваш сервер і яку операційну систему він використовує:

Mozilla/2.0 (Win 16,1)

Іноді можна отримати додаткову інформацію. У даному прикладі повідомляється, що користувач попав до вас через шлюз AOL, який працює на безкоштовному програмному забезпеченні CERN:

Mozilla/2.0 (Compatible; AOL-IWENG 3.0; Win16) via proxy gateway CERN HTTP/3.0 libwww/2.17

Інформація про призначеного для користувача агента може виявитися корисною, якщо ви хочете представити різні Web-сторінки користувачам різних браузерів, наприклад тільки фрейми для користувачів, браузери яких здатні їх обробити.

Застосування отриманих відомостей

Всі ці складові можна використати для проведення двох видів аналізу: продуктивності сервера і маркетингової ефективності.

Звіти, засновані на цих даних, представляють порівняльні показники про те, які розділи вашого сервера використовуються найбільш інтенсивно. Результати аналізу можна застосовувати для того, щоб підвищити ефективність сервера. Якщо сторінка з новим товаром не залучає очікуваного потоку відвідувачів, потрібно зробити щось, щоб гіперпосилання з цією сторінкою стали більш привабливими. Якщо з цієї сторінки на сторінку замовлень ніхто не переходить, спробуйте змінити саму сторінку, присвячену товару.

Скільки разів передавалася ваша сторінка по запитах користувачам? А скільки разів графіка, розміщена на цій сторінці? Порівняйте ці показники. Різниця покаже, скільки відвідувачів читає вашу сторінку, але відключає графіку. Більшість серверів повідомляє, що в режимі відключеної графіки працюють від 20 до 30% користувачів. (Навіть на моєму власному Web-сервері, де дуже мало графічних файлів, 20% відвідувачів ніколи не переглядають зображень.) Якщо невеликі графічні зображення використовуються інтенсивно, а від великих відвідувачі часто відмовляються, це вже показник. Ваші користувачі за допомогою кнопки Stop голосують проти великих картинок!

Реєстрацію можна використати для вимірювання реакції на розміщену у вас рекламу. Створіть копії своєї початкової сторінки і привласніть кожною з них злегка відмінний URL. (Це Web-версія поширеного серед рекламодавців способу вимірювання рівня реакції на різні рекламні оголошення, тільки в традиційному середовищі замість URL фігурують телефонні номери серії 800.) Якщо, наприклад, адреса вашої початкової сторінки www.yourco.com, створіть адреси www.yourco.com/homel, www.yourco.com/home2, www, yourco, com/home3 і т.д. Для кожного рекламного оголошення, баннера або прес-реліза використайте різні URL. Ви зможете підрахувати кількість передач файлів HTML кожної сторінки і отримати уявлення про ефективність реклами. Інші частини сервера змінювати не треба; коли відвідувач клацає на зв'язку, що знаходиться на одній з сторінок-"клонів", зв'язок буде працювати так само, як звичайний.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]