Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс лекцій ОТВГНГ Ч ІІ.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
3.06 Mб
Скачать

Виготовлення виливків у кокілях

Суть способу виготовлення виливків у кокілях полягає в тому, що замість піщано-глинистої форми використовують багаторазову мета­леву – кокіль. У кокілях виготовля­ють виливки з кольорових сплавів, чавуну і, рідко, із сталі. Порівняно з піщано-глинистими формами кокіль має ряд переваг: підвищуються точ­ність і чистота поверхні виливків; високі якість і щільність металу ви­ливка; зменшується кількість пилу; значно підвищується продуктивність праці.

Недоліком цього способу є висока вартість кокіля, чим пояснюєть­ся їх застосування лише в серійному і масовому виробництвах.

Виготовлення виливків під тиском

Суть способу виготовлення виливків підтиском полягає в тому, що метал примусово заповнює металеву прес-форму. Це усуває можливість утворення усадочних раковин, підвищує щільність і міцність виливків. При цьому способі виливки не потребують механічної обробки. Литтям підтиском можна виготовити виливки з глибокими по­рожнинами, отворами малого діаметру (до 2 мм), з готовою різьбою, тонкостінні (близько 0,5 мм). Металеві прес-форми дуже складні і дорого коштують, тому лиття під тис­ком застосовують лише в масовому виробництві тонкостінних невели­ких виливків з кольорових сплавів, які мають невисоку температуру плавлення.

Виготовлення виливків за виплавними моделями

Суть способу виготовлення виливків за виплавними моделями по­лягає в тому, що за нерознімною легкоплавкою моделлю виготовляють нерознімну разову ливарну форму моделі, яку потім витоплюють, а в утворену порожнину заливають метал. Виливки, одержані цим спосо­бом, мають точні розміри і високу чистоту поверхонь. Обсяг меха­нічної обробки зменшується на 80 – 100 %. Цим способом можна одер­жувати виливки із сплавів з будь-якою температурою плавлення, а та­кож важкооброблюваних різанням і тиском (жароміцні, жаростійкі, різальний інструмент із швидкорізальної сталі).

В сучасних ливарних технологіях використовують замість парафіну, воску, стеарину, з яких виготовляють моделі, полімер – стірол.

Виготовлення виливків відцентровим литтям

Суть способу виготовлення виливків відцентровим литтям полягає в тому, що метал заливають у кокіль, який обертається з певною швидкістю. Заповнення кокілю і кристалізація металу відбуваються під дією відцентрових сил, що забезпечує значну щільність металу, то­му що важкий метал витискає гази і неметалеві домішки до внутрішньої порожнини виливка. Потім домішки видаляють при механічній об­робці. Перевагою відцентрового лиття є високий вихід виробів (до 90 %). До недоліків способу слід віднести посилення ліквашї (неод­норідність хімічного складу виливка за перерізом) під впливом відцентрових сил у сплавах, схильних до неї. Тому хімічний склад ви­робів, отриманих з таких сплавів, неоднорідний.

3. Контроль якості виливків

Контроль якості виливків здійснюють з метою забезпечення якості на усіх стадіях виготовлення продукції і недопущення відхилень від вимог нормативно-технічної документації (браку).

Основними видами браку є:

- газові раковини (пузирі повітря або газів у тілі виливка);

- усадочні раковини – це відкриті або закриті пустоти в тілі виливка;

- холодні тріщини – розриви тіла виливка значної довжини;

- гарячі тріщини – розриви тіла виливка незначної довжини;

- недолив – неповний виливок.

Якщо брак невиправний, то виливок переплавляють. Якщо ж брак виправний, то виливки виправляють наплавленням, заварюванням, забиванням замазками або мастиками, усунення порис­тості.