Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом укр.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
9.88 Mб
Скачать

2.2 Як домогтися успіху в позування?

По мірі того, як ви будете просуватися у вивченні позування, в стилі "фешн" і "гламур", нові ідеї будуть з'являтися все частіше і легше. Незабаром у вас з'являться здібності до створення свого унікального образу.

Пам'ятайте, що успіх - це не те, з чим народжуються, а те, до чого приходять, докладаючи зусилля. Це твердження Справедливо і в нашій справі. Як бачите, "модні журнали" - це цінний матеріал для вивчення як початківцями, так і практикуючими моделями зі стажем. "Вчитися, вчитися і ще раз вчитися", - як заповідав нам Володимир Ілліч.

Відточуйте свою майстерність позування перед дзеркалом.

Застидайтесь і практикуйте постійно. Шукайте співпраці з талановитими фотографами, завжди прислухайтеся до їхніх порад, і буквально "выворачивайтесь навиворіт" щоразу під час зйомки. Робіть максимально можливу кількість фотосесій, при цьому до кожної з них підходите з максимальною віддачею.

Практикуйтеся як можна більше. Завзятість і праця окупляться сторицею в майбутньому.

Рухайтеся весь час назад, і, можливо, ви теж станете популярною моделлю в фешн-індустрії, а ваше фото буде надруковано на обкладинці журналу, як і фото тієї моделі, який ви наслідували на початку своєї кар'єри!

*Снэпы (snaps, від анг. snapshots) - це певний стандарт знімків у модельної індустрії. Зазвичай робиться шляхом зйомки зі спалахом "в лоб", щоб отримати максимально наближений до реальності результат. Не припускають наявність художньої цінності.

2.3 Виконання зйомки портфоліо

На створення модельного портфоліо треба обов'язково запросити професійного стиліста-візажиста, що правильно зробить зачіску та макіяж, а так само підкаже з одягом.

Якщо у вас гарна фігура, краще зробити для портфоліо більше знімків у повний зріст, бажано в купальнику. А якщо у гарна шкіра і волосся - фотографії особи крупним планом. Треба звернути увагу на найбільш виграшні боку зовнішності і акторські дані.

Стандартне портфоліо моделі становить 10 фотографій розміром 30х40 см. Бажано, щоб у портфоліо було кілька чорно-білих фотографій. У деяких модельних агентствах Москви допускається інше кількість фотографій та іншого розміру. Для початку можна зробити тільки 5 фотографій 20х30 см. Потім ви обов'язково доповніть своє портфоліо новими фото.

Обов'язкове модельне портфоліо повинна містити:

- серйозне обличчя крупним планом

- особа з посмішкою крупним планом

- фігура в повсякденному одязі в повний зріст

- фігура у вечірній сукні в повний зріст

- фігура в купальнику

Професійне портфоліо моделі з 20 фотографій в різних костюмах і позах, з різними зачісками та видами макіяжу, а також кілька чорно-білих фотографій, як правило, робляться не відразу. Поступово початкове портфоліо доповнюється новими фотографіями. Створення портфоліо і його ціна залежить від необхідної кількості фотографій і часу витраченого на зйомки.

Фотозйомка проводиться зазвичай на цифрову фотокамеру і в студії. Замовнику на руки видаються 10 готових фотографій 20х30 см і DVD диск з електронною версією портфоліо low-res, для розміщення в інтернет.

Перед тим, як думати про гардеробі, фотознімках для portfolio, вам потрібно вирішити, чим конкретно ви хочете займатися в модельному бізнесі. Це може бути висока мода "Fashion", періодичні видання та журнали в стилі "Glamour" (часто пікантне), робота на показах і виставках, зйомка для каталогів, характерна модель (тобто ваш реальний образ), фотореклама одягу і зачісок, фотозйомка для фотографів для реалізації їх ідей, знімки в купальнику або в білизна, підлозі- або оголеною.