Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом укр.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
9.88 Mб
Скачать

2.4 Зробити фото портфоліо - найперше, що потрібно моделі і що зазвичай показують на кастингу в першу чергу.

В ідеалі фото портфоліо моделі має бути 24-30 фотознімків формату 20х30 см. Іноді агентство може зацікавитися вами навіть при показі всього двох хороших фотографій.

Обов'язково необхідні знімки в портфоліо

1. Простий знімок голови - портрет.

2. Фото у вечірній сукні, як в глянцевих журналах.

3. Портрет в будь-якому одязі по коліна.

4. Знімок у спортивному одязі журнального типу.

5. Знімок в пальто або в плащі журнального типу.

6. Модель демонструє якесь виріб або річ.

7. Знімок в повний зріст в купальному костюмі.

8. Знімок в повний зріст у шортах і в короткій майці.

9. Знімок в повний зріст у спідній білизні.

10. Знімок голови в профіль.

11. Знімок в профіль у капелюсі.

12. Знімок голови при денному, вечірній макіяж і зачіску.

13. Знімок, маркетинг що-небудь (наприклад, парфум) у довгому платті.

14. Знімок в повний зріст при заняттях спортом у дії.

15. Знімок для журналу на природі в сукні в повний зріст.

16. Жанровий знімок певною ситуації.

17. Фото в стилі каталогів з участю другої моделі в простій одязі.

2.5 Приклад Технічної зйомки

Модель не тільки повінна мати гарне вбрання на фото а і мати стронку фігуру яка в наші часи необхідна для різних стилів фотографії. За допомогою такої схеми можно побачити фігуру моделі з усіх боків. Так набагато краще вирішиті підходить модель до необхідної зйомки чи ні. На деяких дуже струнких моделях у наш час одяг виглядає ніби то на “вішалці” але це вже справа професійних моделей які виступають на подіумі. На мою думку краще обирати модель з середнім ростом і не дуже стрункою фігурою, ближче до середньої. Так буде легше підібрати одяг і виглядатиме він більш елегантніше. Також вигляд фігури дає нем знати, чи треба знімати модель в Ню. Одже у кожному порт фоліо не завадить мати такі знімки.

Знімок в повний зріст купальнику.

Параметри знімка:

f/9 1/90 sec. ISO 1600

Якщо якась частина вашого тіла дуже красива, то фото просто необхідно. Якщо ваша фігура хороша і ви зацікавлені в таких фотознімках, навіть у підлозі- або голому вигляді, не посоромтеся зробити для портфоліо такі фотографії.

Якщо вам пощастило, то після зйомки першого фото портфоліо ви будете мати роботу і заробітки. Але в основному, моделі на самому початку своєї кар'єри живуть без певного доходу і тут необхідне терпіння. Дуже добре, якщо у вас був інший джерело доходів, робота пов'язана з модельним справою: магазини одягу, косметика, фотомагазины.

Чим більше фотографів беруть участь у створенні вашого портфоліо, тим краще воно виходить. Коли ви позируете у одного або іншого фотографа, ви набираєтесь досвіду. Приготуйтеся, що з першого разу не все буде так, як ви цього хочете - це факт. Професійна зйомка портфоліо моделі триває від двох до шести і навіть більше годин роботи.

З приводу макіяжу. В основному, всі моделі, за винятком різних показів, фарбуються самостійно або звертаються до фахівців. Більшість модельних агентств і їх клієнтів люблять працювати з тими моделями, які вміють самостійно робити макіяж і зачіски.