Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом укр.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
9.88 Mб
Скачать

2.1 Як моделі навчиться позувати

Щоб навчитися добре позувати перед камерою, вам зовсім не обов’язково відвідувати школу моделей або курси.

Освоїти і успішно практикувати позування на зйомках вас навчать журнали про моді! Сподіваюся, у вас знайдеться десяток екземплярів? Або в крайньому випадку є інтернет.

В ідеалі, це повинні бути видання, присвячені високій моді (hi-fashion), наприклад, такі монстри, як "Vogue", "Elle", "Harper's Bazaar" і т.п., але можуть підійти і менш відомих їх представники.

Найбільше нас цікавлять fashion-story, зазвичай в таких зйомках максимально розкривається потенціал моделі.

Вибираючи приклади, звертайте увагу також на вік моделі - адже у кожній віковій групі є свої тонкощі і специфіка.

Для зручності та ефективності розіб'ємо навчальну програму на пункти:

Пункт перший.

Все починається з теорії. Виберіть у журналі фото з моделлю і розглянути його уважно, вникаючи в деталі. Недостатньо просто погортати сторінки, як ви це зазвичай робите. Дивлячись на моделей з журналу, не варто забувати, що всі ці люди - високооплачувані фахівці в індустрії моди, вони знають свою роботу досконально. Але нехай вас не лякає їх бездоганна зовнішність і рівень майстерності - всі ці люди цілком реальні, і вони не завжди були іконами стилю. Секрет успіху полягають у наполегливій роботі над собою.

Пункт другий.

Отже, ви вибрали фото з моделлю. Вивчайте цю фотографію, як через мікроскоп. Вас повинно цікавити все: як була зроблена поза, в якій позиції перебувала голова моделі, положення тіла, де її руки і ноги. Зверніть увагу, в якому положенні перебували пальці моделі, і т.д.

Пункт третій.

Практика. Для початку спробуйте точно відтворити позу моделі, яку ви в даний момент вивчаєте. Тут нічого соромиться - швидше за все, коли то ця модель з журналу була в схожій ситуації. Всі з чого-то починають. Обов'язково практикуйте свою позу, стоячи перед дзеркалом.

Потім переходьте до часткової зміни пози, починайте злегка змінювати позицію голови, рук, ніг. Відчуйте різницю між копіюванням і імпровізацією. Продовжуйте до тих пір, поки не досягнете такий варіації пози, яка перевершить оригінал. Важливо, щоб ви почували себе впевнено в цій позі. Практикуйте її до тих пір, поки вона не стане для вас природною.

Пункт четвертий.

Емоційна частина. Зверніть увагу на те, як модель проявляє емоції в кадрі. Якщо вона серйозна, чи спрацює ця ж поза, але з посмішкою? Чи підійде сором'язливий погляд, сексуальний погляд, погляд гніву і т.д.? Відпрацьовуючи свої емоції, знайдіть ту, яка запрацює найкраще з вашої власної варіацією пози.

Пункт п'ятий.

Зробіть снэпи* своєї нової пози. Попросіть друга/подругу зробити кілька фотографій вашої нової пози, а краще всіх її варіацій для того, щоб нічого не забути. Для зйомки підійде як природне світло із вікна, так і вбудований спалах. Знімати краще на однорідному, максимально світлому фоні (в ідеалі - біла стіна). Якщо немає можливості запросити помічника - можна встановити режим "автоспуск" у фотоапараті і зробити такі фото самостійно.

Так у вашому арсеналі з'явиться поза в кращих традиціях "модних журналів".

Припустимо, ви напрацювали позу, яка так само хороша, як у моделі з вашого журналу. Можливо, у вас це вийде навіть краще оригіналу. Використовуючи цей метод, нарабатывайте нові пози, не забуваючи, що в гонитві за кількістю не повинна страждати якість. Знаю, все це непросто і вимагає чималих зусиль, але, як говориться, "під лежачий камінь вода не тече". Трудіться, і згодом ви будете приємно здивовані тим, з якою легкістю у вас вийде приймати цікаві пози і створювати яскраві образи на своїй наступній фотосесії.