Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
авіаперевезення туристів.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
204.8 Кб
Скачать

Вільний багаж

Якщо маса зважуваних речей пасажира перевищує встановлену безкоштовну норму, перевезення наднормативного багажу повинна бути оплачена за відповідним тарифом. Цей тариф практично у всіх авіакомпаній становить 1% вартості квитка першого класу за кожен зайвий кілограм. Оплата підтверджується видачею пасажиру квитанції про оплату наднормативного багажу. Маса одного місця такого багажу також не повинна перевищувати 32 кг, а кількість місць - не більше двох. Багаж, що перевищує зазначені норму і кількість, оформляється як вантаж з правил перевезення вантажу.

Перевізник також може відмовити пасажиру в перевезенні його речей, якщо їх маса, розмір, вміст не відповідають встановленим правилам. Причиною відмови може з'явитися і незадовільна з точки зору авіаперевізника пакування багажу, а також наявність у багажі крихких і швидкопсувних предметів і речей.

Предмети, заборонені до перевезення в багажі

Слід мати на увазі, що існують предмети і речовини, заборонені до повітряного перевезення в якості зареєстрованого багажу або ручної поклажі:

- Вибухові речовини, стиснуті гази, корозійні речовини, що окислюють речовини, радіоактивні матеріали, магніти, легкозаймисті матеріали, отруйні та дратівливі з'єднання і т. п..

- Предмети, які не дозволяються до ввезення в країну, вивезення з неї чи провозу через її територію законодавчими та іншими нормативними актами державних органів цих країн.

- Предмети, непридатні, на думку перевізника, для перевезення через їх маси, розміру та інших властивостей (крихкість, запах і т.д.) 1.

3.Авіаціонние перевезення в Росії

Останнім часом в нашій країні отримав великий розвиток авіаційні туристські перевезення, подорожі. Повітряні траси зв'язують між собою близько 3900 міст і настінних пунктів. Загальна протяжність авіатрас складає більше мирон кілометрів. Практично з усіх міст, де є аеропорти, можна організувати авіамаршрути для туристів Росії. Послугами вітчизняного повітряного транспорту користуються понад 120 млн. пасажирів всередині країн СНД і близько 6 млн. - за кордоном.

Будучи складовою частиною світового повітряного транспорту, наш авіатранспорт сприяє розвитку політичних, економічних і культурних зв'язків між народами і державами. Літаки "Аерофлоту" виконують польоти в 132 пункту 103 держав. Загальна протяжність повітряних ліній Росії - 1,5 ~ ж. Км. Угоди про повітряні повідомленнях укладені з 129 країнами, польоти на міжнародних авіалініях здійснюють и5 Російських авіакомпаній.

Рада з цивільної авіації в нашій країні був створений 9 лютого 1923 У 1930 р. утворено єдиний державний орган - Всесоюзне об'єднання цивільного повітряного флоту, з 1932 р. - "Аерофлот". У 1964 р. створено Міністерство цивільної авіації.

Сьогодні "Аерофлот" - найбільша російська авіакомпанія, що має статус національного перевізника, що виконує майже дві третини обсягу міжнародних авіаперевезень. Загальна кількість міжнародних аеропортів у Росії - 48.

У листопаді 1970 р. СРСР став рівноправним членом ICAQ (ICAO - Міжнародна організація цивільної авіації.), А після розпаду СРСР Росія підтвердила своє членство в цій міжнародній організації.

У 1991 р. була створена Національна авіаційна асоціація Росії. У неї входять підприємства як виробничників, так і експлуатантів. Завданням асоціації є формування в Росії єдиної системи управління авіацією загального призначення та реєстрація літаків і аеродромів.

З метою проведення активної промислової та зовнішньоекономічної політики, а також стимулювання розвитку ринку повітряних перевезень Президент Російської Федерації 18 травня 1995 видав Указ про створення фінансово-промислового об'єднання Російський авіаційний консорціум. Основною метою створення такого консорціуму є формування ринку пасажирських і вантажних авіаперевезень на базі авіаційної техніки вітчизняного виробництва.

До складу Російського авіаційного консорціуму увійшли такі акціонерні товариства:

- Ульяновський авіаційний промисловий комплекс "Авіастар",

- Авіаційний науково-технічний комплекс ім. А. Н. Туполева,

- "Пермські мотори",

- "Аерофлот" - Російські міжнародні авіалінії,

- Науково-виробничий центр "Універсал",

- Промстойбанк Росії.

Розробники літаків, виробники, авіа перевізники і фінансисти склали єдине структурне ціле. В основу виробничої програми консорціуму лягли розробки найстарішого в Росії конструкторського бюро "Авіаційний науково-технічний комплекс ім. А. Н. Туполєва". Випуск літаків консорціуму здійснює АТ "Авіастар" - найбільше і сучасне авіабудівне підприємство. Випускаються літаки розроблені з урахуванням колосального досвіду виробництва і експлуатації авіатехніки, накопиченого в Росії і в усьому світі. Вони оснащені авіадвигунами російського виробництва, які розроблені АТ "авіадвигунів" і створені АТ "Пермські мотори".

Найбільш великим покупцем продукції Російського авіаційного консорціуму є авіакомпанія "Аерофлот".

За даними Департаменту повітряного транспорту (ДВТ) на сьогодні в Росії зареєстровано 411 авіакомпаній, таких як: "Аерофлот", "Внуковские авіалінії", "Трансаеро", "Пулково", ВО "Домодєдовські", "Уральські авіалінії", "Сибір", "Авіалінії Алмаз-Саха" та ін Однак на ринку повітряних перевезень активно працює не набагато більше половини з них. На міжнародному ринку авіаперевезень працює незначна кількість російських авіакомпаній. Лідером російської авіації на ринку міжнародних перевезень є на сьогодні акціонерне товариство Аерофлот, яке забезпечує 57% валютного доходу від усіх міжнародних перевезень, що провадяться в країні 1.

В останні два роки в російської авіаційної галузі намітилася тенденція стабілізації основних показників виробничої діяльності. У 2000 р. пасажирообіг вітчизняних авіакомпаній склав 53,5 млрд. пас / км (+0,1%), пасажиропотік збільшився до 21,8 млн. чоловік (+1,4%). Разом з тим фахівці відзначають, що зростання цих показників в основному досягнуто за рахунок сектора чартерних перевезень, що підтверджують такі дані: зростання пасажиропотоку на регулярних міжнародних повітряних лініях становив у 2000 р. 5,7% (5,5 млн. пасажирів), на внутрішніх повітряних лініях він скоротився до 12,2 млн. пасажирів (-8,8%); чартерний сегмент виявився істотно менше -2,9 млн. пасажирів на міжнародних повітряних лініях і 1,2 млн. пасажирів на внутрішніх повітряних лініях, але приріст склав відповідно 49,4 і 30,3% 2.