Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
авіаперевезення туристів.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
204.8 Кб
Скачать

Введення

1. Історія розвитку повітряного транспорту

1.1 Літальні апарати від давнини до наших днів

1.2 Технічне забезпечення авіаперевезень

1.3. Коротка характеристика окремих аеропортів Росії

2. Обслуговування туристів повітряним транспортом

2.1 Правові основи регулювання перевезень туристів повітряним транспортом

2.2 Загальні правила перевезення туристів і багажу

3. Авіаційні перевезення в Росії

4. Взаємодія туристських організацій з авіакомпаніями

4.1. Перевезення туристів чартерними рейсами

4.2. Послуги, які надаються авіакомпаніями

4.3. Міжнародні авіаційні організації

Висновок

Список використаної літератури

Введення

Транспорт - одна з найважливіших складових частин матеріальної бази економіки будь-якої країни. З давніх часів транспорт є двигуном прогресу. Людина використовував будь-які підручні засоби для перевезення людей і вантажів. З винаходом колеса, а дещо пізніше і різних типів двигунів, людина стала відповідно розвивати і засобів пересування: візки, карети, паровози, літаки і т.д. Це дозволяло здійснювати поїздки на великі відстані і з різними цілями.

Міжнародний туризм передбачає пересування людей з країни в країну. При вивченні його розвитку дуже важливо визначити його взаємовідносини з індустрією транспорту. Успіхи на генеруючих ринках туризму і адекватна транспортна інфраструктура становлять одну з найважливіших передумов розвитку будь-якого туристського центру. Зі свого боку попит у туризмі стимулював швидкий розвиток індустрії транспорту. Істотну роль у цьому відіграли також науково-технічні досягнення в індустрії транспорту за останні десятиліття.

Туризм повністю залежить від транспорту, його безпеки, швидкості і зручностей, що надаються туристу під час його пересування. Розуміння основ взаємовідносин з транспортними компаніями, правил взаємодії з ними в питаннях забезпечення безпеки пасажирів і їх майна, обслуговування, використання відповідних знижок і пільг при продажах має важливе значення, як для туристів, так і для організаторів подорожей. Розвиток туризму стримується тим, що транспортні системи в ряді країн не відповідають світовим стандартам по зручності, ефективності та безпеки, а транспортні проекти в частині будівництва нових аеропортів, автомобільних і залізних доріг потребують для своєї реалізації величезних інвестицій і часу.

Менше половини всіх міжнародних подорожей здійснюється по наземних дорогах, при цьому роль повітряного транспорту щорічно підвищується.

У 1992 р. тільки 5% мандрівників використовували систему залізниць для міжнародних переміщень (головним чином по Європі) і 8% подорожували на пароплавах і поромах (наприклад, між Великобританією і Францією, Італією та Грецією, Швецією і Данією), а 40% туристів добиралися до місця призначення літаками 1.

Згідно зі статистикою темпи зростання популярності авіатранспорту вище, ніж автотранспорту, що обумовлюється дедалі більшим розширенням географії подорожей та існуючої стійкою тенденцією до скорочення термінів подорожі на користь їх частоти (зростання короткострокових турів на далекі відстані). Все це викликає пильну увагу туристського бізнесу до авіаційних перевезень. Літаки - самий популярний вид транспорту у світі. Це ж можна сказати і про авіаперевезення в туризмі. І цьому є ряд причин:

• по-перше, авіація - найшвидший і зручний вид транспорту при переїздах на дальні відстані;

• по-друге, сервіс на авіарейсах у даний час має привабливий для туристів вигляд;

• по-третє, авіаційні компанії безпосередньо і через міжнародні мережі бронювання і резервування виплачують туристським агентствам комісійні за кожне заброньоване в літаку місце, мотивуючи їх тим самим вибирати авіаперевезення.

Повітряний транспорт є однією з найбільш швидко та динамічно розвиваються галузей світового господарства і з кожним роком займає все більш міцні позиції в загальносвітовій транспортній системі 2.

Метою даного дослідження є загальна характеристика туристських авіаперевезень.

Для досягнення мети в курсовій роботі необхідно вирішити такі завдання: 1) розглянути особливості повітряних перевезень; 2) вивчити деякі аспекти обслуговування туристів авіатранспортом; 3) розглянути взаємодії туристичних організацій з авіакомпанією; 4) вивчити правові основи регулювання перевезень туристів повітряним транспортом.

Для написання даної курсової роботи були використані такі джерела літератури як: Гуляєв В.Г. Організація туристської діяльності. - М.: Нолидж, 1996; Чудновський А.Д., Жукова М. А. менеджмент туризму: Підручник. - М.: Фінанси і статистика, 2003.; Биржаков М.Б., Никифоров В.І. Індустрія туризму: Перевезення - СПб.: Ізд.дом «Герда», 2001.; Осипова О.Я. транспортне обслуговування туристів: Навч. Посібник для студентів вищ. навч. Закладів. - М.: Видавничий центр «Академія», 2004. та інші.