Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка 7.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.04.2019
Размер:
406.53 Кб
Скачать

Системні дослідження

  • Наукове забезпечення науково-технічної політики Адміністрації зв'язку та радіочастот України в напрямку цифрового мовлення.

  • Аналіз світових та європейських тенденцій розвитку цифрового мовлення.

  • Математичне моделювання та експериментальне розроблення компонентів обладнання для цифрових систем наземного мовлення, що мають вироблятися промисловістю України.

  • Участь у міжнародних дослідженнях щодо розвитку та стандартизації систем і служб цифрового мовлення.

Дослідження, спрямовані на розробку національної нормативної та метрологічної бази

  • Розроблення стратегії створення національної метрологічної служби та її відповідного оснащення.

  • Створення національної нормативно-технічної бази щодо цифрового наземного мовлення.

  • Дослідження та розвиток методів вимірювань і моніторингу якості роботи цифрових мовленнєвих мереж.

  • Розроблення пропозицій щодо нормування технічних характеристик цифрових мовленнєвих систем і мереж.

  • Математичне моделювання та експериментальне розроблення компонентів системи вимірювань, оцінювання та моніторингу роботи цифрових мовленнєвих систем і мереж.

  • Участь у міжнародних дослідженнях з розвитку та стандартизації методів оцінювання якості роботи цифрових мовленнєвих систем і мереж.

Висновки

1. Для України як частини світової спільноти насущною проблемою є впровадження цифрового, зокрема й наземного, мовлення в усіх трьох оточеннях, що відповідає тенденціям світового та європейського розвитку.

2. Наземне мовлення в Україні є найбільш розвиненим та суспільнозначущим засобом поширення інформації, тому втілення в життя цифрової технології наземного мовлення розглядається як особливо важливе та невідкладне завдання.

3. Процес переходу від аналогового до цифрового мовлення мас бути еволюційним і доволі тривалим.

4. Упродовж усього перехідного періоду системи аналогового мовлення повинні не тільки співіснувати з цифровими, але до часу повного їх вилучення підтримуватися та вдосконалюватися.

5. Для успішного впровадження цифрового мовлення мають бути проведені випереджувальні роботи і розробки нормативно-правової та нормативно-технічної бази, а також перепланування НРТЧ.

6. Упровадження цифрової системи мовлення потребує створення принципово нового метрологічного забезпечення для контролю якості послуг у споживача з метою захисту його прав та моніторингу всієї мережі.