Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФГП СР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
348.67 Кб
Скачать

5 Фінансове право України: Підручник/ г.В. Бех, о.О. Дмитрик, і.Є. Крини

цький; За ред.. М.П. Кучерявенька. – К.: юрінком Інтер, 2006. – 320 с.

Приклад виконання та оформлення самостійної роботи

Титульний лист:

Державний комітет рибного господарства України

Білгород-Дністровський морський рибопромисловий технікум

Самостійна робота

з предмета

Фінансове та господарське право

Виконав: Власенко А.П.

Студент 3 курсу

спец. 5.13050901

Перевірив :

2009

Оформлення відповіді:

1 Задача Згiдно договору поставки завод Пресмаш зобов'язався поставляти рибокомбiнату конcepвні банки. При укладаннi договору мiж сторонами виник спір відносно умов про якість матеріалу для виготовлення банок. Замовник наполягав на необхiдностi вказати у договорі номер нормативно-технічного документа, що визначає якість матерiалу. Поставщик пояснив, що це не є необхiдною умовою договору. Господарський суд, який розглядав спiр, погодився з думкою поставщика.

Що розумiють пiд iстотними умовами договору? Чи вiдноситься умова про якiсть до iстотних? Чи обгрунтоване рiшенння господарського суду?

Відповідь:

Договір у господарському праві – один із способів регулювання відносин між господарюючими суб’єктами. Представляє собою правомірні дії суб’єктів господарювання, направлені на встановлення, зміну або припинення прав і обов’язків учасників відносин (ст.626 ЦКУ).

При укладенні господарських договорів сторони можуть визначити зміст договору на основі:

вільного волевиявлення, коли сторони мають право погоджувати на свій розсуд будь-які умови договору, що не суперечать законодавству;

типового договору (ст. 179 ГКУ).

Ст.. 180 ГКУ регламентує істотні умови договору. В ній зазначено, що господарський договір вважається укладеним. Якщо між сторонами у передбачених законом порядку та формі досягнуто згоди щодо усіх істотних умов. Істотними є умови, визнані такими за законом чи необхідні для договорів даного виду, а також умови щодо яких на вимогу однієї із сторін повинна бути досягнута згода.

Враховуючи зміст ст.. 180 ГКУ, приходимо до висновку, що суд прийняв невірне рішення. Отже вимога замовника є законноюі представляє собою істотну умову договору.