Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФГП СР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
348.67 Кб
Скачать

2 Задача

Вiдповiдно до Державної програми приватизація на 2008 р. Київським регiональним вiддiленням Фонду державного майна України для продажу на аукцiонi було виставлено Краснопiльський завод "Продтовари" з початковою вартiстю об'скта 200 тис.грн. Аукцiон був призначений на 30 квiтня 2008 р., а iнформацiя про об'єкт опублiкована в мiсцевiй пресi 20 квiтня 2008 р. Пiсля оголошення початкової цiни об'єкту ніхто з покупцiв не висловив бажання придбати об'єкт за оголошеною початковою цiною. В подальшому цiна була знижена на 20 вiдсоткiв i завод був проданий одному з покупцiв. Пiд час проведення аукцiону був складений протокол, пiдписаний лiцитатором i покупцем який через п'ять днiв пiсля аукцiону був направлений Київському регiональному вiддiленню Фонду державного майна України для затвердження i укладання договору купiвлi­-продажу.

Яке рiшення повинно прийняти Kuївськеe регiональне вiддiлення Фонду державного майна за результатами проведеного аукцiону?

3 Завдання

а) Викладіть поняття бюджетного процесу в Україні, його стадії.

Чим завершується кожна стадія бюджетного процесу? Дайте характеристику правовідносин, що складаються між Верховною Радою України і Кабінетом Міністрів за Конституцією та чинним законодавством.

б) Наведіть принципи побудови бюджету з характеристикою змісту кожного з них.

Оцініть їх відповідність бюджетній політиці, що проводиться в Україні.

в) Дайте характеристику бюджетної класифікації України та вкажіть її призначення.

Література

1 Господарський кодекс

2 Закон України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)//zakon.rada.gov.ua

3 Бюджетний кодекс

Варіант 4

(Для студентів, прізвища яких починаються з букв вiд л до о)

1 Задача

Фiрма вимагала вiд комерцiйного банку вiдшкодувати 2,5 тис. грн у розмiрi пенi, що вона вимушена сплатити контрагенту за порушення платiжної дисиплiни з посиланнями на те, що переказ на суму 250 тис.грн. за поставлену продукцiю з вини банку помилково направлений в iнше місто. Цей прикрий факт комерцiйний банк визнав, але вiдшкодувати збитки вiдмовився, мотивуючи це тим, що помилка виникла внаслiдок збою у комп'ютернiй системi, обслуговування i ремонт якої згідно з договором покладені на іншу спеціaлізовану організацію.

Як повинно бути вирiшене питання з вiдшкодуванням збиткiв фiрмi згiдно з чинним законодавством?

2 Задача

Засновники товариства з обмеженою відповідальністю, пред­метом діяльності якого є здійснення медичної практики та реа­лізація медикаментів, 20 червня 2008 р. звернулися у відповідну районну державну адміністрацію із заявою про державну реєст­рацію товариства.

Листом від 28 червня 2000 р. райдержадміністрація повідоми­ла заявників, що у державній реєстрації товариства відмовлено з таких мотивів: а) відсутність ліцензії на здійснення товариством медичної практики та продаж на території України медикаментів; б) подані установчі документи суперечать чинному законодав­ству, оскільки вказані в них вклади засновників у сукупності становлять 75% статутного фонду товариства, а решта - 25% має бути сформована за рахунок плати за випущені товариством облігації.

Чи правомірна позиція райдержадміністрації в цій справі (по кожному пункту)? Які дії засновників товариства забезпечать захист їх права на реєстрацію товариства? Які нормативні акти регулюють питання державної реєст­рації суб'єктів підприємницької діяльності та ліцензування викону­ваних ними робіт?

3 Завдання

3.1 Визначте, які державні органи влади приймають участь у бюджетному процесі, які їх повноваження на кожній стадії.

Після неодноразових парламентських слухань парламент та уряд не прийшли до згоди щодо концепції бюджету на слідуючий рік. Запропоновані проекти були відхилені. Уряд відмовився вносити подальші зміни. Які можливі варіанти виходу із ситуації, що склалася?

3.2 Визначте стадії бюджетного процесу.

Література