Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФГП СР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
348.67 Кб
Скачать

2 Задача

Державна установа внаслідок господарської діяльності от­римала дохід. З грошових коштів, що становили дохід зазначе­ної установи, остання придбала легковий автомобіль для своїх потреб.

Чи правомірне придбання зазначеного автомобіля? Чи є державна установа власником переданого їй майна ? Який правовий режим майна встановлений законодавством України для державних установ? Які правомочності державної установи щодо закріпленого за нею майна ?

3 Завдання

Визначте принципи побудови бюджету зі вказівкою змісту кожного з них. Оцініть ступінь їх відповідності бюджетній політиці, що проводиться в Україні.

Наведіть приклади порушень цих принципів.

На яких нормах Конституції України базується бюджетне право?

Література

1 Закон України «Про промислово-фінансові групи в Україні»// http://www.uz.gov.ua/ci/ua/kab_min/statut_zalizn.html

2 Цивільний кодекс ( ст. 434)

3 Господарський кодекс

4 Бюджетний кодекс

Варіант 28

(Для студентів, прізвища яких починаються з букв вiд ц до я)

1 Задача

Відкрите акціонерне товариство «Аква», керуючись Законом України «Про власність», викупило в акціонера Дроздова А. Д. сплачені ним акції за рахунок сум, що не перевищують статут­ний фонд, оскільки, на думку Голови правління ВАТ «Аква», все майно товариства є його власністю і воно володіє, корис­тується і розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

Чи вірну позицію займає Голова правління ВА Т «Аква» ? Чи містить чинне законодавство обмеження щодо можли­вості реалізації власником свого права власності? Обґрунтуйте свою відповідь, посилаючись на законодавство України.

2 Задача

Приватне підприємство «Радон», маючи оригінальний примірник господарського договору на поставку сільськогосподар­ської продукції з Селянським (фермерським) господарством «Жито», внесло в нього зміни щодо ціни на продукцію. Селянське (фермерське) господарство «Жито» відмовилось від здійснення поставки за зазначеною у примірнику договору ПП «Радон» ціною. ПП «Радон» звернулося до господарського суду з позовною заявою про спонукання С(Ф)Г «Жито» до виконання умов договору поставки.

Яке рішення має постановити господарський суд ? Чи встановлено в законодавстві порядок внесення змін до господарських договорів ? Якщо так, то розкрийте порядок зміни умов господарського договору, посилаючись на відповідні положення чинного законодавства України.

3 Завдання

Визначте принципи побудови бюджету зі вказівкою змісту кожного з них. Оцініть ступінь їх відповідності бюджетній політиці, що проводиться в Україні.

Наведіть приклади порушень цих принципів.

На яких нормах Конституції України базується бюджетне право?

Література

1 Господарський кодекс

2 Закон України «Про господарські товариства»// http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1576-12

3 Бюджетний кодекс

Bapiaнт 29

(Для студентів, прiзвища яких починаються з букв від а до г)

1 Задача

Громадянин України Васильченко П. Р., сплативши реєстра­ційний збір у встановленому розмірі та маючи намір провадити підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, по­дав до органу державної реєстрації реєстраційну картку, три фотокартки, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера як платника податків, документ, що підтверджує вне­сення плати за державну реєстрацію, своє рішення за підписом усіх членів сім'ї про намір провадити підприємницьку діяльність, ксерокопію свідоцтва про шлюб та свідоцтва про народження дитини.

Чи є у реєструючого органа підстави для відмови Васильченку Пї. Р. у державній реєстрації? Обгрунтуйте свою відповідь з поси­ланням на законодавство.