Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФГП СР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
348.67 Кб
Скачать

2 Задача

На адресу закритого акцiонерного товариства "Eвic", яке є торгівельною органiзацiєю, згiдно з накладною надiйшли два контейнери з наборами столових сервiзiв, що вiдвантаженi фiрмою "Ятрань". Пiд час видачi вантажу i перевiрки встановлено, що пломба на першому контейнерi порушена i виявлена нестача 10 та бiй 5 столових сервiзiв. У другому контейнерi мав мiсце бiй 15 столових сервiзiв. Пiд час здачi до перевезення сервiзiв, якi знаходилися у другому контейнерi вантажовiдправник не внic до накладної вiдомостi про особливi якостi, що потребують особливих умов перевезення. Bapтicть набору столового сервiзу - 300 грн.

Хто, за що i в якому розмiрi повинен компенсувати ЗАТ "Евiс" нанесені збитки? Дайте мотивовану вiдповiдь з посuланням на дiюче законодавство.

3 Завдання

а) Розкрийте поняття бюджетного регулювання та дайте характеристику його методів.

Які функції виконує бюджетне регулювання і яким чином воно здійснюється?

б) За Законом "Про державний бюджет" на цей рік вкажіть, які методи бюджетного регулювання в ньому застосовані та наведіть зміст відповідних статей Закону.

Лiтература

1 Господарський кодекс

2 Цивільний кодекс

3 Бюджетний кодекс

4 Закон України "Про державний бюджет" на цей рік

5 Фінансове право України: Підручник/ г.В. Бех, о.О. Дмитрик, і.Є. Крини

цький; За ред.. М.П. Кучерявенька. – К.: юрінком Інтер, 2006. – 320 с.

Варіант 10

(Для студентів, прізвища яких починаються з букв вiд і до к)

1 Задача

Колективне сiльськогосподарське пiдприсмство "Батькiвщина" i спiльне пiдприсмство "Iтальяно в Укpaїнi ЛТД" уклали договiр на постачання останньому 200 тис. декалiтрiв винних матерiалiв згiдно з графiком вiдвантаження у строк з 1 квiтня по 31 грудня 2003 р. 1 червня 2003 СП "Iтальяно в Укpaїнi ЛТД" надiслало КСП "Батькiвщина" лист з пропозицiєю про розiрвання договору без компенсацiї збиткiв. Внаслiдок цього постачальник був вимушений скоротити поставку виноматерiалiв з 2 тис. до 364 тон. В свою чергу це призвело до того, що КСП "Баькiвщина" вимушене було утримувати на своїх складах залишки виноматерiалiв i нести збитки щодо їx зберiгання i крiплення, шляхом вилучення з господарського обороту значних обiгових коштiв.

Умовами договору передбачено, що у разi вiдмови прийняття поставленої згiдно графiка продукцiї замовник сплачує штраф у розмiрi 10 вiдсоткiв вiд суми невиконаного зобов'язання. Bapтicть однiєї тони виноматерiалiв складала 260 дол. США. Офiцiйний курс гривнi станом на 1 сiчня 2003 р - 5.38 грн.

За що i в якому розмipi СП "Iтальяно в Укpaїніi ЛТД" повинно нести вiдповiдальнiсть за невиконання умов договору? Дайте аргументований висновок згідно чинного законодавства i зробiть розрахунок.

2 Задача

Вiдповiдно до Державної програми приватизація на 2008 р. Київським регiональним вiддiленням Фонду державного майна України для продажу на аукцiонi було виставлено Краснопiльський завод "Продтовари" з початковою вартiстю об'скта 200 тис.грн. Аукцiон був призначений на 30 квiтня 2008 р., а iнформацiя про об'єкт опублiкована в мiсцевiй пресi 20 квiтня 2008 р. Пiсля оголошення початкової цiни об'єкту ніхто з покупцiв не висловив бажання придбати об'єкт за оголошеною початковою цiною. В подальшому цiна була знижена на 20 вiдсоткiв i завод був проданий одному з покупцiв. Пiд час проведення аукцiону був складений протокол, пiдписаний лiцитатором i покупцем який через п'ять днiв пiсля аукцiону був направлений Київському регiональному вiддiленню Фонду державного майна України для затвердження i укладання договору купiвлi­-продажу.

Яке рiшення повинно прийняти Kuївськеe регiональне вiддiлення Фонду державного майна за результатами проведеного аукцiону?