Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
0 Program Methodology Correct 2010.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.04.2019
Размер:
475.14 Кб
Скачать

4.3. Вимоги до виконання контрольних робіт

Вибір теми. Виконання контрольної роботи – одне з най­важливих завдань курсу для студентів заочної форми навчання. Студент обирає тему для контрольної роботи за власним бажанням (за умовою її відповідності проблематиці курсу), користуючись списком гіпотетичних тем для контрольних робіт. Бажано обрати таку тему, яка б відповідала власним науковим інтересам студента та майбутній темі дипломної роботи. Тема обов’яз­ково повинна бути узгодженою з викладачем дисципліни.

Зміст. Робота може бути присвячена або огляду окремого напряму культурологічних досліджень, або розробці однієї з методологічних проблем теорії та історії культури. Контрольна робота – це авторська праця, яка передбачає ознайомленість студента з сучасним станом розробки теми. За змістом робота не повинна бути компіляцією, оглядом літератури чи рефератом книги – бажано виявити власну позицію в дослідженні обраної культурологічної проблеми.

Структура. Контрольна робота повинна містити титульний аркуш, зміст, вступ, основну частину (яка складається з декількох розділів), висновки і список використаних джерел. У кінці роботи подаються необхідні додатки: ілю­стра­ції, схеми, архівні документи тощо.

Правила посилання. Усі джерела, які були використані для підготовки контрольної роботи (тобто не тільки процитовані книжки та статі, а й весь прочитаний корпус літератури за проблемою, в т.ч. інтернет-джерела) подаються за алфавітом після висновків. У тексті роботи в квадратних дужках позначаються номер джерела за списком (а за необхідністю – ще й номер тома та сторінки), наприклад:

Посилання на одну з книг, що були вкючені до списку літератури: Цю думку вперше висловив Вільгельм Дільтей [3].

Посилання на декілька творів: Саме цей напрям теоретичних досліджень культури активно розвивався наприкінці XIX ст. [5-7; 12].

Посилання на багатотомне видання: Але ж, за висловом Ф. Ніцше, “залишки історії не йдуть на користь людині” [13, т.1, с.127].

Посилання на конкретну сторінку: “Для об’єк­тив­ного пізнання, – пише Фейєрабенд, – необхідне розмаїття думок. І метод, який заохочує це розмаїття, – єдиний, що є сумісним із гуманістичною позицією” [21, с.178].

Вимоги до оформлення. Загальний обсяг контрольної роботи – 16-24 сторінки тексту (формат А-4) в комп’ютерному наборі, надрукованого через 1,5 інтервали шрифтом Times New Roman, розміром 14. Береги: ліворуч – 30 мм, праворуч – 15 мм, зверху та знизу – по 20 мм. Титульний аркуш оформлюється за стандартними вимогами (див. додаток А). Друга сторінка контрольної роботи повинна мати назву “Зміст” і оформлюватися за правилами (див. додаток Б). Список використаних джерел (як мінімум 15-20 назв) подається в кінці роботи згідно до правил бібліографічного опису (див. додаток В). Контрольну роботу потрібно зброшурувати або переплести.

Термін подання роботи на кафедру. Студент повинен за­ре­єструвати та подати контрольну роботу на кафедру не пізніше, ніж за тиждень до визначеного строку іспиту. До роботи обов’язково додається й електронний варіант на дискеті 3,5” з текстовим файлом у редакторі Microsoft Word.