Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gos_stroy_ekzamen_2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
914.43 Кб
Скачать

80. Система, будова, порядок утворення та форми роботи відділів, управлінь, комісій та інших виконавчих органів рад

Обслуговуючі та функціонально-галузеві підрозділи місцевої держадміністрації представлені апаратом, управліннями, відділами й іншими структурними підрозділами, примірний перелік яких затверджений постановами Кабінету Міністрів України. Так, наприклад, у структурі обласної держадміністрації утворюються такі підрозділи: 1) головні управління — сільського господарства і продовольства; економіки; праці тасоціального захисту населення; фінансове; освіти і науки; 2) управління — промисловості, транспорту і зв’язку; розвитку переробної промисловості, торгівлі та побутового обслуговування населення; капітального будівництва; житлово-комунального господарства; містобудування та архітектури; з питань внутрішньої політики; у справах преси та інформації; охорони здоров’я; фармацевтичне; паливно-енергетичного комплексу; з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення; культури; у справах сім’ї та молоді; з питань фізичної культури, спорту та туризму; державної ветеринарної медицини; з питань правової роботи; у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС; відділу справах національностей та міграції; відділ у справах релігій; інспекція державного технічного нагляду; інспекція якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції; служба у справах неповнолітніх; державний архів області та інші. Структурні підрозділи держадміністрацій підзвітні та підконтрольні головам місцевих держадміністрацій, а також органам виконавчої влади вищого рівня. Апарат адміністрації здійснює правове, інформаційно-аналітичне, методичне, кадрове, матеріально-технічне та інше організаційне забезпечення діяльності місцевої державної адміністрації, систематичну перевірку виконання актів законодавства та розпоряджень голови держадміністрації.

81. Збори (конференції) громадян, організація їх підготовки та порядок проведення. Місцеві ініціативи. Громадські слухання

Загальні збори громадян за місцем проживання є формою їх безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення. Рішення загальних зборів громадян враховуються органами місцевого самоврядування в їх діяльності. Порядок проведення загальних зборів громадян за місцем проживання визначається законом та статутом територіальної громади. Члени територіальної громади мають право ініціювати розгляд у раді (в порядку місцевої ініціативи) будь-якого питання, віднесеного до відання місцевого самоврядування. Порядок внесення місцевої ініціативи на розгляд ради визначається представницьким органом місцевого самоврядування або статутом територіальної громади з урахуванням вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов'язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи. Рішення ради, прийняте з питання, внесеного на її розгляд шляхом місцевої ініціативи, обнародується в порядку, встановленому представницьким органом місцевого самоврядування або статутом територіальної громади. Територіальна громада має право проводити громадські слухання - зустрічатися з депутатами відповідної ради та посадовими особами місцевого самоврядування, під час яких члени територіальної громади можуть заслуховувати їх, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, що належать до відання місцевого самоврядування. Громадські слухання проводяться не рідше одного разу на рік. Пропозиції, які вносяться за результатами громадських слухань, підлягають обов'язковому розгляду органами місцевого самоврядування. Порядок організації громадських слухань визначається статутом територіальної громади.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]