Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
buh_oblik.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
289.28 Кб
Скачать

45.Податковий облік : об’єкти, призначення, одиниці виміру

Податковий облік ведеться з метою формування повної та достовірної інформації про господарські операції, що були проведені платником протягом звітного періоду з метою оподаткування, а також забезпечення інформацією внутрішніх та зовнішніх користувачів для контролю за вірністю нарахування, повнотою та своєчасністю перерахування податків.

Об'єкти податкового обліку : Основні фонди, пов'язані з виробництвом і реалізацією продукції, Придбані виробничі запаси, Валові витрати, Роботи та послуги виробничого призначення, виконані іншими підприємствами, Валові доходи, Оподатковуваний прибуток

1. Уведений з метою контролю за правильністю і своєчасністю розрахунків по податках і зборах

2. Визначає платників, об’єкти, ставки податків і зборів, методику розрахунків сум платежів і форми звітності перед органами податкової адміністрації

3. Надає звітність органам податкової адміністрації

4. Використовує грошовий вимірник

46.Сутність рахунків та подвійного запису, як елементів методу бо

Система рахунків – спосіб економічного групування, поточного відображення і оперативного контролю за активами організації, джерелами їх утворення і господарськими операціями. На практиці ця система знайшла своє відображення у Плані рахунків бухгалтерського обліку. Кожен рахунок призначений для відображення конкретного об’єкта обліку.

Подвійний запис – спосіб відображення кожної операції в дебеті одного і кредиті другого взаємопов’язаних рахунків в одній і тій самій сумі. Вказана система запису відображає необхідність внесення як мінімум двох записів операції в рахунки для того, щоб зберігалась рівність частин балансу.

Наприклад: надходження сировини і матеріалів на підприємства веде до збільшення залишку таких активів як матеріали. На цю саму суму одночасно зростає заборгованість перед постачальниками, тому бухгалтерська господарська операція має подвійне відображення на рахунках цієї суми.

Взаємозв’язок між рахунками бухгалтерського обліку, що встановлюється подвійним записом кожної господарської операції, називається кореспонденцією рахунків, а рахунки, між якими такий взаємозв’язок виник — кореспондуючими рахунками.

Запис, який розкриває назву рахунків, що дебетуються і кредитуються, суму господарської операції називають бухгалтерською проводкою.

47. Вимоги до особи, яка претендує на одержання сертифікату аудитора.

Сертифікат аудитора – це документ, який підтверджує рівень професійних знань, необхідних для здійснення аудиту підприємств різних форм власності.

Сертифікація- це визначення кваліфікаційної придатності кандидата на здійснення аудиторської діяльності через перевірку відповідності його освіти та досвіду роботи вимогам ЗУ «Про аудиторську діяльність» та складання ним кваліфікаційного іспиту.

Право на одержання сертифіката аудитора мають фіз. особи, які відповідають наступним вимогам:

  1. Мають освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста або магістра

  2. Мають вищу економічну або юридичну освіту

  3. Пропрацювали не менше трьох років на посадах бухгалтера, ревізора, економіста-фінансиста, податкогово інспектора, юриста, помічника аудитора. (підтверджується належними документами – договір, виписка з трудової книжки,тощо)

  4. Не мають судимості за злочини корисливого характера, або не є обвинувачуваними у кримінальній справі

  5. Не мають зобов'язань перед будь-якою фінансовою установою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]