Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
buh_oblik.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
289.28 Кб
Скачать

1.Сутність бухгалтерського обліку, як обов’якового виду діяльності в сфері економіки

Сутність бух. обліку полягає в наступному :

  • В суцільному спостережені та вимірюванні складових майна суб’єкта господарювання, джерел його утворення та процесів господарської діяльності;

  • В безперервній реєстрації господарських операцій;

  • В документальному оформлені стану та змін майна , його джерел утворення та процесів господарської діяльності

  • В систематизації та узагальнені даних поточного обліку у вигляді складання встановлених форм звітності від одного звітного періоду до іншого звітного періоду.

Бух. Облік як вид господарського обліку охоплює ті факти господарського життя, які мають вартісний вимір, є умовою та результатом господарської діяльності та безпосередньо впливають на визначення вартісного показника, мети такої діяльності, а саме : фінансового результату та прибутку.

2. Причини відмови від надання аудиторського висновку

Аудиторський висновок – документ, який складається на завершальному етапі аудиту, у якому висловлюється думка аудитора, сформована на основі отриманих аудиторських доказів.

Аудитор відмовляється від надання висновку у зв'язку з неможливістю перевірити факти щодо вказаних моментів. Представлені моменти суттєво впливають на дійсний стан справ у цілому. У зв'язку з відсутністю достатніх аудиторських доказів аудитор не може видати об'єктивний аудиторський висновок.

Якщо аудитор дає відмову від представлення аудиторського висновку, він говорить про неможливість на підставі наведених аргументів сформулювати висновок про фінансову звітність підприємства.

3. Види бухгалтерського обліку та їх характеристика

Бух. облік поділяється на : Фінансовий облік, Управлінський облік, Податковий облік

Фінансовий облік – забезпечує інформацією про результати діяльності та фінансовий стан суб’єкта господарювання як зовнішніх так і внутрішніх користувачів.

Управлінський облік – формує інформацію, яка призначена тільки для внутрішніх користувачів (трудовий колектив, керівники структурних та функціональних підрозділів, керівники підприємств, їх власники, замовники), та яка дозволяє оперативно впливати на процеси, що відбув на підприємстві.

Податковий облік – формує інформацію про стан податкових розрахунків суб’єктів господарювання та призначено для органів, які здійснюють податковий контроль.

4. Причини надання негативного аудиторського висновку

Негативний висновок слід висловити лише тоді, коли вплив на фінансові звіти будь-якої незгоди з управлінським персоналом є настільки суттєвим та всеохоплюючим, що(на думку аудитора) недостатньо модифікувати висновок, щоб розкрити неповний характер фінансових звітів.

Причини: Аудитом встановлені порушення; Допущені порушення викривляють реальний стан справ у цілому (в основному); Прийнята система обліку не відповідає законодавчим і нормативним вимогам; Дані фінансової звітності не відповідають обліковим даним.

Таким чином, дані бухгалтерського обліку і фінансової звітності не дають достовірного уявлення про дійсний фінансовий стан.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]