Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
buh_oblik.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
289.28 Кб
Скачать

35. Сутність документування та інвентаризації як елементів методу бух. Обліку

Документування здійснюється на стадіях первинного, поточного та підсумкового обліку. В межах первинного обліку здійсн..:

Первинне спостереження та сприйняття факту, його вимірювання в натуральному та вартісному вимірниках, а також фіксація в носіях облікової інформації.

В межах поточного обліку – здійснюється: обробка, реєстрація, запис даних первинного обліку в облікові регістри, а також – групування та перегрупування з метою одержання необхідної результатної інформації.

Документи та документування є основою бух..обліку.

Інвентаризація – поряд з поточною реєстр..госп..опер.. на підставі безспірних документів є обов’язковою складовою технології бух..обліку.

У суто обліковому сенсі мета інвентаризації полягає в підтвердженні або спростуванні облікової інформації про об’єкти, що інвентаризуються. З усіх об’єктів бух..обліку, об’єктами інвент.. є: активи та фінансові зобов’язання. За орг..інвент.. відповідає керівник підприємства;

За проведення окремо взятої інвентар..відповідають – члени та голова інформ..комісії.

36. Права та обов’язки сторін договірних відносин щодо аудиту повного комплекту фінансової звітності.

Замовник зобов’язується :

Надати аудитору можливість доступу до будь-яких записів, документації та іншої інформації, необхідних для виконання аудиторських послуг . Забезпечити необхідні умови для проведення семінарських занять та тренінгів з бух..персоналом. Приймати виконані роботи та проводити оплату згідно з актом виконаних робіт.

Виконавець зобов’язується:

Надавати аудиторські послуги з дотриманням вимог до якості згідно із стандартів, нормами аудиту та законодавчими актами України. Дотримуватись умов конфіденційності інформації та інших принципів аудиту . Інформувати замовника у випадку, якщо у процесі роботи виявиться недоцільність аудиторських послуг. Результати наданих послуг представляти «Замовнику» в зручній для нього формі .

37. Сутність оцінки та калькуляції як елементів методу бух.Обліку

Оцінка як вартісне вимірювання здійснюється відносно активів, зобов’язань , капіталу та госп. Процесів.

Види оцінки необоротних активів. 1.В процесі надходження – первісна вартість, тобто та вартість коли розпоч..експлуат..об’єкту .2.Під час експлуатації – амортизація, знос, переоцінка.3.В межах вибуття (реалізації) ліквідаційна вартість, чиста вартість реалізації.

Види оцінки запасів.1.Під час надходження – первісна вартість;2.Під час використання – оцінка за ідентифік..собівартістю;3.Оцінка за середньозваженою собівартістю;4.Оцінка за методом фіфо;5Оцінка за норм..затратами;

Види оцінки зобов’язань : 1.За сумою погашення;2.Теперішня вартість.

Калькуляція

Перелік калькуляційних статей визнач. Нормативно – правовими документами та обираються підпр.. виходячи із галузевих особливостей. Статті калькуляції витрат. Торг підпр.:Сировина і матеріали;Паливо та електроенергії та технолог. Потреби.Основна заробітна плата Додаткова зароб. Плата виробн…працівників;Відрах..на соц… страхування;Аморт..основ..засобів та немат..активів;Витрати на перевезення , на оренду та утр.. осн..засобів;Під час перевезення, зберігання та реалізації;Витрати на тару; інші витрати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]