Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_grom_bud.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
2.33 Mб
Скачать

27.Склад кошторисної документації. Види цін.

Для складання кошторисної документації на будівлі: що проектуються, і для проведення взаєморозрахунків виконані роботи, а визначення вартості будівництва на всіх стадіях інвестиційного процесу, в Україні визна­чення вартості будівництва здійснюється за ресурсними елементними кошторисними нормами та вільними ціна:' відповідно до ДБН 2000 р.

Відповідно до ДБН 2000 р. система ціноутворення будівництві містить: -кошторисні нормативи;- правила визначення вартості будівництва і складання інвесторської кошторисної документації.

Кошторисні нормативи - це комплекс кошторисних норм, що об'єднані в окремі збірники та служать для визна­чення вартості будівництва. Інвесторська кошторисна документація - це сукупність кошторисів (кошторисній розрахунків), відомостей кошторисної вартості пускових комплексів, черг будівництва, зводів затрат, пояснювальні: записок до них і відомостей ресурсів, складених на стадії розробки проектної документації.

Договірна ціна - це вартість підрядних робіт, за яку підрядна організація, визначена виконавцем робіт, згодна ви­конати об'єкт замовлення. Договірна ціна входить до складу вартості будівництва і використовується при проведенні взаєморозрахунків.

Тверді договірні ціни встановлюються незмінними на весь обсяг будівництва і не уточнюються, за винятком випадків, якщо: -замовник змінює в процесі будівництва проектні рішення, які тягнуть за собою зміну обсягів робіт і вартісних показників; -у процесі будівництва в проектній документації та інвесторських кошторисах виявлено недоліки на стадії тендерної пропозиції та складання договірної ціни, а підрядник не є виконавцем проектно-кош­торисної документації;

Динамічні договірні ціни є відкритими і можуть уточнюватися протягом усього строку будівництва, але не частіше одного разу на рік. При цьому уточнюється вартість матеріально-технічних ресурсів.

Періодичні договірні ціни встановлюються відкри­тими та мають елементи як динамічної, так і твердої дого­вірних цін. Особливість такої ціни полягає в тому, що на обсяги робіт, що плануються на певний період, установлюється тверда договірна ціна.

28. Швидкомонтовані будівлі. Будівельні матеріали та конструкції. Переваги та недоліки.

Сучасний бізнес вимагає впровадження «швидкісних» будівельних технологій в Україні. Одними з найбільш рентабельних вважаються швидкомонтовані будівлі. Галузь їх застосування постійно розширюється, а швидкість спорудження значно перевищує традиційні способи. До швидкомонтованих будівель відносять торгові, офісні та адміністративні будівлі, складські приміщення, автосервіси, спортивно-розважальні комплекси та ін.

Сталезалізобетонні конструкції використовують на будівництві одно- та багатоповерхових будівель складних конфігурацій, з різною висотою поверхів.

Як огороджувальні конст­рукції використовують стінові панелі залізобетонних ШМБ, навісні або «скляні» фасадні системи, «сендвіч»-панелі з проф-листа. Залізобетонні та сталезалі­зобетонні ШМБ застосовують як у промисловій, так і торговій, виставковій, складській, адміністративній сфері.

Одним із найбільш розповсюджуваних сучасних буді­вельних матеріалів є сендвіч-панелі. Сендвіч-панелі заводської зборки - це тришарова конструкція з обшивками зі сталевого гарячеоцинкованого пофарбованого з полімерній покриттям та середнього шару - наповнювача.

Полікарбонатні панелі використовують:будівництво(світлопроникаючі покрівлі; скління дахів, стін та вітражів; арочні перекриття, навіси, козирки; басейни, спортивні спорудження; сільське господарство: теплиці, оранжереї, зимові сади; реклама та дизайн: виставкові стенди, павільйони, вітрини.

Профнастил - сучасний облицювальний матеріал, який виготовляють методом холодного прокату з оцинкованої сталі без покриття, або з різними полімерними покриттями, що надають матеріалу колір (товщина від 0,45 до 1,5 мм).

Швидкісні технології спорудження будівель є досить вигідними для інвесторів. Ці об'єкти реєструються як часові будівлі чи споруди; монтаж здійснюється з елементів повної заводської готовності (скорочуються терміни будівництва); будівля починає «працювати» значно раніше, ніж збудована традиційним способом (замовник швидше отримає прибуток, поверне кредити).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]