Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вст до фах.готелі -.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
126.98 Кб
Скачать

Тема 2. Професія, її зміст, характер та сфера майбутньої професійної діяльності

Галузева специфіка змісту підготовки менеджера готельного господарства.

Ринкові реформи та інтеграція України у світовий економічний та освітянський простір. Потреби економіки та підготовка менеджерів нового типу в Україні.

Особливості підготовки менеджерів для підприємств з вищою базовою освітою, (бакалавр), повною вищою освітою (спеціалісти, магістри). Співвідношення та зв'язок фундаментальної (загальної) і спеціальної (фахової) підготовки менеджерів. Місце профілюючих дисциплін у формуванні спеціаліста з організації обслуговування в закладах готельного господарства.

Тема 3. Готельне господарство: сутність і проблеми розвитку, завдання на сучасному етапі

Поняття "засоби розміщення". Структура сучасного ринку засобів розміщення: основні і додаткові, традиційні і нові готельні та туристичні комплекси, їх види і характеристика. Структурні зміни в готельному господарстві; нова ринкова стратегія виробників послуг.

Класифікація засобів розміщення за рівнем комфорту. Поняття комфорту, види і рівень комфорту. Основні критерії класифікації засобів розміщення в зарубіжних країнах. Класифікація готелів за рівнем комфорту в Україні.

Поняття готельного номеру. Основні критерії категорізації номерів. Характеристика номерів різноманітних категорій. Шляхи підвищення рівня комфорту готелів, подальше вдосконалення готельного комфорту.

Класифікація додаткових засобів розміщення за рівнем комфорту (кемпінгів, мотелів, туристських баз).

Вивчення систем класифікації в світовій практиці: європейська система; система букв; система „корон" тощо.

Тема 4. Роль відділення менеджменту готельно-ресторанної діяльності в підготовці фахівців сфери обслуговування.

Роль відділення менеджменту готельно-ресторанної діяльності в підготовці фахівців сфери обслуговування. Кадровий склад відділення.

Роль відділення у забезпеченні змісту та організації підготовки фахівців сфери обслуговування: розроблення варіативної компоненти освітньо-кваліфікаційної характеристики, навчальних планів, формування навчально-методичного комплексу з фаху, організація усіх видів практики та керівництво ними, викладання профільних професійно-орієнтованих дисциплін, державна діагностика рівня знань студентів.

Загальне знайомство з навчальним планом відділення за спеціальністю 5.14010101 «Організація обслуговування в готелях», графік навчання, навчальні дисципліни та послідовність їх вивчення, структурно-логічна схема, загальний обсяг навчальних годин та їх структура за формами організації навчання (аудиторна, самостійна робота), видами аудиторних занять (лекції, практичні та семінарські заняття). Характеристика та зміст навчально-методичних комплексів дисциплін з фаху.

Організація навчальної роботи на відділенні. Характеристика основних дисциплін та спеціальних курсів закріплених за відділенням. Організація індивідуальної роботи зі студентами. Порядок навчально-методичної роботи на відділенні.

Матеріально-технічна база на відділенні.

Організація виховної роботи на відділенні менеджменту готельно-ресторанної діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]